Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ovdovělá učitelka Anna (Jodie Foster) podnikla něco, co bylo pro ženu z viktoriánské Anglie naprosto nezvyklé. Rozhodla se odjet se svým synem na dobrodružnou cestu do neznámé země, do Siamu. Chce ji poznat a pokusit se tak navázat spojení dvou odlišných světů. Nechává se zaměstnat jako učitelka početných dětí samotného siamského krále Mongkuta (Chow-Yun Fat). Kultivovaná Anna zprostředkovává svým žákům konfrontaci obou kultur se všemi rozličnostmi náboženství i nesmyslnými předsudky a poznává, že siamský král je muž, který přesně ví, kam chce vést svou zemi a jak vypadá moderní svět. Tak si krásná a emancipovaná anglická učitelka zamiluje nejen exotickou zemi, ale i krále samotného. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

quixote 

všechny recenze uživatele

Opuletní film po všech stránkách, který ovšem zrazuje scénář. Několik opravdu silných momentů je zatlačeno do pozadí impozantními celky a klišoidními dialogy. Místy příliš rozvleklé a opájející se nádhernou výpravou a kostýmy. A co ten závěr? Z přepečlivě budovaného dramatu je náhle třetiřadá action movie a na samém konci červená knihovna non plus ultra. Tato látka má na víc a mohla by se odvážit přiblížit se více skutečné historii, toto byla v podstatě pohádka volně vycházející z deníků skutečné Anny Leonowens. ()

Muse 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám tento film opravdu ráda. Zakázaná láska vzkvétající mezi učitelkou pocházející z Anglie a králem Siamu v prostředí kouzelného východního světa opředeného naprosto odlišnými zvyky a kulturou... Díky pestrobarevnému okolí a sympatickým hlavním hrdinům se na film příjemně kouká a vůbec mi nevadilo, že to koukání trvalo dvě a půl hodiny... ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z filmů, který mě vždy dokáže nadchnout, hlavně pro svůj kouzelný a zajímavý příběh. Postupně se vygraduje vztah mez anglickou učitelkou a králem Siamu. Řekla bych, že každá žena, která má ráda romantické filmy si zde přijde na své, navíc se dozvíme něco o Siamské kultuře. Oba hlavní herci předvedli skvělé výkony a já jsem si užívala jak příběh, tak krásnou hudbu. ()

levente 

všechny recenze uživatele

Perfeltní film pro odpočinek, i něco napětí se v něm najde, ale tak akorát, aby si člověk nemusel nemusel přímo masírovat srdeční sval. Yun-Fat Chow je perfektní a Jodie, když nepřehrává tak také. Nerozumím méně než čtyřem hvězdičkám. Co pak ty lidé čekali, Ghandího nebo jiný obdobný epos. Ten film si na nic nehraje. ()

jirijo 

všechny recenze uživatele

Hezky ilustrovaný, krásně nasnímaný, pěkně ohudebněný a ústřední dvojící výtečně zahraný...ale (až se mi to nechce napsat) chvílemi trochu nudný... Jodie Foster je jako vždy výtečná, Yun-Fat Chow pak neméně skvělý a celé se to hezky sleduje a příjmené poslouchá, ale nelze se zbavit dojmu, že tady bylo zaděláno na víc. Třeba je to tím, že režisér Andy Tennant je možná zručný, ale chybí mu pevnější ruka, aby dokázal z nadějného potenciálu vytěžit více, než jen hezky vypadající a volně plynoucí příběh, bez výraznějších emočních nebo jiných vrcholů. A to je vzhledem k možnostem, které se otevíraly, docela škoda... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Thajská cenzurní rada našla ve filmu na 30 závadných segmentů. Vadilo např. prudké uhození do koruny panovníkem, polibek na dobrou noc, či důvěrné scény mezi Mongkutem (Chow Yun-Fat) a Annou (Jodie Foster). (Zetwenka)
  • Bai Ling si kvůli roli Tuptim nechala oholit hlavu. (Cheeker)

Reklama

Reklama