Reklama

Reklama

VOD (1)

Po šesti měsících na sólové misi najde osamělý astronaut (Adam Sandler) na palubě záhadného tvora a s jeho pomocí zachrání svoje manželství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (244)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Johan Renck je šikovný filmař, Adam Sandler je dobrý herec.... a to přece věděli všichni ještě před uvedením Kosmonauta z Čech! Co jiného tedy světu dává adaptace románu Jaroslava Kalfaře? V podstatě nic.  Jak je vesmírný pavouk Hanuš v podání Paula Dana působivý a Paul Dano svádí k úvahám nad tím, zda si dabéři už též nezaslouží své uznání v podobě oscarových nominací, veškeré jeho diskuze s Jakubem Procházkou s existenciálním přesahem nemají navzdory snahám žádnou hloubku a vedou do jisté míry k jednomu velkému nic. Hezky se na to kouká, Česko alespoň na Netflixu dočasně dostává svůj spotlight a to je tak všechno. Všechny ty sexy vesmírné mlhoviny a barevné palety ke spáse nestačí.... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nikomu, kto má všetkých päť pohromade, netreba najneskôr od roku 2002 (kedy mali premiéru Opití láskou) vysvetľovať, že Sandler je skvelý dramatický herec. Tým ostatným to nevysvetlíte nikdy, strata času. Fajn je aj tu, hoc mi trochu nesedelo, že na astronauta trpí nadváhou. Nechcem v tomto type príbehu (nič v zlom... hoci...) hľadať realističnosť, ale proste astronaut by mal byť nízky a štíhly, nie? OK, detail, kašľať na to. Adam je tu dobrý, no videl som ho lepšieho. Ale je fajn a tie cca dve hodiny v pohode udrží vašu pozornosť. Snímka oplýva príjemne hypnotickou, zvláštnou, snovo zaspatou, ba až poetickou atmosférou. Scény s Hanušom, i keď som si myslel, že to bude blbosť, sa prekvapivo vydarili. Ale nie sú žiadny zázrak. A to by sa dalo aplikovať na celú snímku: je dobrá, ale ničím výnimočná. Samozrejme s výnimkou (ne?)podstatného detailu, že vznikla podľa autora s českými koreňmi a hlavným hrdinom je Čech s brutálnym menom Jakub Procházka. Patriotov toto akiste poteší. ()

Reklama

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

Volná asociace myšlenek, která při správném naladění přinese vlastně velmi dobrý zážitek....     Čekal jsem trochu víc, ale zklamán nejsem....                             Plyne to pozvolna a já vždy měl rád klaustrofobický a přitom nekonečný prostor lodi potažmo vesmíru s různými technickými udělátky a vše ohledně vesmíru jako takového       Navíc, když jsme tady jakožto Češi, pasováni na technologický vrchol vesmírného programu, což je úsměvné, ale velmi zábavné.... ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu celkově nízké hodnocení právě u tohoto filmu. Je skvěle zahraný i natočený, vtáhnul mě a nepustil. Nebudu rozebírat zápletku, která samozřejmě v jádru není nikterak složitá - ale to ty nejlepší příběhy nikdy nejsou. Jde o to, že tento film má tu příběhovou linii skvěle postavenou a vše stojí na Adamu Sandlerovi, který opět dokázal, že je herec mnoha talentů. Skvěle zachycená samota, pochyby i smysl existence. Nejvíc mě na tom ale baví, že to není takové to artové honění si trika, nebo to tak aspoň nepůsobí - přes spoustu zajímavých prvků to celé vyznívá civilně, dokonce s pokorou k pointě přibéhu. Za mě jeden z nejhezčích filmů “z vesmíru” a těším se, až se na něj podívám znovu. 90 %, protože do role Petra obsadili snad jediného člověka, který to prostě neuměl pořádně zahrát… ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] Docela pěkná bejkárna, když to nazvu takto. XD Máme tu opuštěného kosmonauta, který si ve vesmíru povídá s obřím pavoukem, co mluví a tláská se nutelou či co. Jenže určitou myšlenku film má, to zase musím uznat. V 3/3 vše na oko začne být trochu emotivní a smysl to dávat začne, jenže po cca půli filmu jsem už bohužel u toho usínal. Nápad to určitě má, Sandler se v téhle dramatické roli snažil, jenže to celé dopadlo tak na půli plynu. Potenciál to mělo možná o něco větší. Neříkám, že je to blbost, jen to prostě neudrželo tempo ... ()

Galerie (139)

Zajímavosti (14)

  • Kvůli smíšeným reakcím z testovacích projekcí byl film v postprodukci téměř 3 roky. (Maulincio)
  • Řídící centrum a pár dalších lokací se natáčely v Kongresovém centru v Praze. (formelin)
  • Do vesmíru vzlétli čtyři kosmonauti českého původu, jeden zůstal mezi náhradníky. Prvním byl Vladimír Remek, který letěl do vesmíru na palubě Sojuzu 28 v roce 1978. Byl to tehdy první nesovětský a neamerický astronaut. Remek byl také konzultantem tohoto filmu. (Maulincio)

Související novinky

Kosmonaut z Čech nabírá další hvězd

Kosmonaut z Čech nabírá další hvězd

16.04.2021

Filmová adaptace knihy Spaceman of Bohemia českého autora Jaroslava Kalfara přibrala další hvězdu. Poté, co se projektu ujal Adam Sandler spolu s režisérem Černobylu Johanem Renckem, se nyní k… (více)

Adam Sandler v adaptaci české knihy

Adam Sandler v adaptaci české knihy

27.10.2020

Před časem jsme informovali, že kniha českého spisovatele Jaroslava Kalfaře žijícího v USA The Spaceman of Bohemia alias Kosmonaut z Čech se dočká filmového zpracování od streamovací služby Netflix.… (více)

Reklama

Reklama