Reklama

Reklama

Brad Pitt hraje ve filmu Bullet Train nájemného zabijáka Berušku, který je odhodlán vykonávat svou práci mírumilovně, jelikož se mu spousta předchozích kšeftů vymkla z rukou a smůla se mu lepí na paty. Osud má nicméně jiné plány, protože Beruška se při své nejnovější misi v nejrychlejším vlaku světa dostane do křížku se smrtícími protivníky. Jejich cíle jsou vzájemně propojené, a zároveň protichůdné. Konec trati je pouze začátkem nepřetržité divoké a vzrušující jízdy napříč moderním Japonskem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (889)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První čtvrthodinu jsem věděl, že ten film budu nenávidět. Velmi průhledná snaha být cool, cute a random, která v drtivé většině případů zpomaluje film, který bych proto i přes to, že se odehrává v svištícím šinkanzenu, nenazval svižným. Ale musím přiznat, že postupně si mě to docela získávalo. Když si vzpomenu na unuděnou zoufalost Gray Mana, tak tady do toho aspoň přítomní dávají všechno. Zatím dávám tři a kdo ví, jestli to zpětně nezačnu mít rád i na čtyři. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem si zase pěkně naběhnul. Když už se skoro po půl roce podívám do kina, tak to skončí takovým průserem epických rozměrů. Takže co tu máme? Vlak plnej nesnesitelných debilů kteří se všichni unisono snaží tvářit drsně a přes držky cedit krutopřísně černohumorný hlášky, ale absolutně to nefunguje. Tady si prostě někdo hrál na Tarantina, ale neviděl ho ani ze šinkansenu. Všechny postavy absolutně na pěst včetně znuděnýho Brada Škyta co vypadá jak bezdéčko. Jestli fakt končí s hraním, tak nic horšího už na rozlučku udělat nemohl. Takže ok pojetí totálně retardovaný a srovnával jsem se s ním, ale může mi doprdele někdo říct proč tam není ani jediná akční scéna která není zpomalená nebo debilně sestříhaná? Krev stříká na všechny světový strany a celý je to samoúčelný. Jestli je tohle budoucnost akčního filmu tak to sbohem, ale většina je spokojená, takže mi můžete zase nablejt do pošty jak si nemám co namazat na chleba. Každopádně od Fast and Fekalious 8 mi nebylo v kině takhle stydno. Zatím jednoznačnej kandidát na odpad roku.5% ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Bláznivá akční komedie, která na začátku působí jako něco, co by mohlo mít zajímavý, komplexní děj, ale ve skutečnosti je to jen bláznivý dějový propletenec, který je vymyšlený jednoduše. O vývoji ději rozhoduje v rukou scenáristy náhoda - a prvek náhody se později i mírně alibisticky přímo využije. Bullet Train je z velké části postavený na cool postavách. Máme tu samé charismatické a vystylizované herce, co nejdou pro hlášku daleko. Skvěle se na ně dívá, ale nikdo mezi nimi nevynikne tak, že by se nějak zapsal do filmové historie nebo aspoň do širšího povědomí. Akce je totálně přepálená a nerealistická. Což je záměrem. Není to úplně ve stylu japonského anime, ale blíží se to. Vlak je tu pouze kulisou, protože i když se zdejší akční figurky snaží být na oko nenápadné, všichni spolucestující jsou v podstatě slepí a hluší a nikdo neřeší desítky příznaků toho, že tady je něco v nepořádku. Tím pádem tu není žádné napětí, protože hlavní postavy nezažívají žádné větší riziko. Bullet Train je nakonec zábavná akčňárna, která je sice naprosto povrchní a nerealistická, ale není úplně blbá a ta stylovost a hlášky postačí. (7/10) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

9/10 Po mdlých traileroch som čakal rutinného Johna Wicka vo vlaku, ale prekvapivo je to non-stop situačná akčná komédia s množstvom obskúrnych postáv, ktorých dejové línie sú až over-the-top poprepletané. Dravý vizuál a soundtrack, výborná réžia a casting je úplne na jednotku, Joey King je rozkošná, Brad Pitt si to nadmieru užívu a Aaron Taylor-Johnson a Brian Tyree Henry majú takú chémiu, že by si zaslúžili spin-off. Akurát prečo každý film dnes musí mať cez dve hodiny? "You are fucking excused." ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

David Leitch a neskutečná jízda jak prase. Na Bullet Train jsem se hodně těšil už od prvního oznámení, je to přesně můj cup of tea, ale má očekávání byly dokonce převýšeny. Leitch tentokrát nenatočil jen přímočarou akční jízdu, vzal si něco z Tarantina a něco z Ritchieho a dohromady vytváří žánrově komplexní koktejl- který mi připomíná mé oblíbené Kingsmany, ke kterým film svou stylovostí, přepáleností, inteligentností a dravostí má sakra blízko. Brad Pitt je skvělá volba a jelikož ukončuje kariéru, tak si vybral parádní film na jeden ze svých posledních projektů. Je nájemný assassin trpící smůlou- což je samo o sobě velmi zajímavá vložka, který má za úkol ukrást kufřík v nejrychlejším vlaku na světě- Shinkanzen- moderní prostředí samotného vlaku je také velkým přínosem k filmu. Jenže ve vlaku se nachází i jiní nebezpeční lidé, každý s jinými, ale podobnými úmysly a jejich vzájemný střet představuje královskou zábavu. Bullet Train má neskutečný Styl, šílené tempo, skvěle dávkovaný černý humor, hromadu šílených, ale originálních a chytrých nápadů, výborné herce- každá jedna postava tu má dostatek prostoru se předvést a většinou má i velmi působivý flashbackový background, což oceňuji a ke každé postavě si divák může vytvořit vztah, kladný i záporný. Povedl se i sountrack, je tu pár nečekaných cameii, která jsou Meta a dejově je film až nečekaně vyzrálý, je tu hromada solidních zvratů, kde každý nový je lepší než ten starý, celé je to neskutečně chytře propletené a vše si na sebe v závěru hezky sedne- pro tohle mám zkrátka slabost a navrch i skvělá zábavná akce, která se nebojí použít eRko - Finále je moc hezky brutální ( vykolejení vlaku scéna, za kterou by se nezlobil ani Emmerich). Naposledy jsem se takhle bavil u Suicide Squad a Kingsmanů a všechny tři filmy mají společné eRko, pořádnou zábavu a ohromnéj Styl. Těším se až zajdu znova. Ps: Hodně mě rozsekala scéna s pet láhví vody- která tu má vlastní příběh!! Příběh 5/5. Akce 5/5, Humor 4/5, Násilí 4/5, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 5/5. 10/10. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (38)

  • V titulkách je meno postavy Bad Bunnyho Benito Antonio Martínez Ocasio, čo je jeho skutočné meno. (maramashi)
  • Zabijaci Bielej smrti sa pohybujú po streche vlaku. Vzhľadom na to, že Šinkansen požíva napájanie 25 000 V, 50 Hz, asi by tam dlho nevydržali a boli zasiahnutí elektrickým prúdom. (magu)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama