Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (série)


Část 8: Jedi, čarodějnice a vojevůdce (S01E08)

(epizoda)
  • USA Part Eight: The Jedi, the Witch, and the Warlord (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové závodí s časem, aby zabránili velkoadmirálu Thrawnovi uprchnout. (Disney+)

Recenze (56)

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedi, čaroprdelnice a skříň. Vlastně Jedi, the witch and the Warlord, což stejně vypadá jako Lion, witch and wardrobe. Některé scény mají nápad a pěkný vizuál, ale kdy konečně scénáristi budou používat logiku? SPOILERY. Teď sice trochu popřu šermířství, ale když mám dva meče a protivník jeden, tak ten jeho nebudu vykrývat obouma mečema, ne? Vykreju jedním a druhým seknu. Konec byl úplnej nesmysl. když už přileteli za zadek Thrawnovy lodě, tak mu měli rozstřílet jeden z těch doplňkových motorů, nikam by neodletěl, čas na to měli a místo toho poslouchaj jeho vejšplechty. A co ten Ezra? Vůbec netuším jak se dostal ke stíhačce a nenápadně odletel domů. Takovou námahu mu dalo dostat se na Thrawnův destruktor. Měla následovat Stealth mise...proplížit se k těm čarodějnicím, zabít je, pak do ložnice Thrawna, zabít jeho a na konec ukrást loď. S jediskými schopnostmi se mu to mohlo podařit. A to nemluvím o tom, že to čarodějnictví mě k sw vůbec nepasuje. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Když se člověk zamyslí nad dějem, tak je scénář hodně smutný. Provedení však hlavně díky hercům přijatelné. ROSARIO Dawson je dokonalá Ashoka. Ray Stevenson byl famózní (škoda, že nedostal více prostoru) a velmi mne mrzí, že svou roli nebude hrát v případném pokračování!!! Trawn nic moc, ale je zase pravdou, že koho jiného obsadit. Třeba Cumberbatch by byl dokonalý a super. No jsem zvědavý co se bude odehrávat dále. Vše nasvědčuje, že je Ashoka na planetě Otce, syna a dcery. Tak uvidíme co z toho vykouzlí u Disney, protože oni jsou opravdu machři v zabíjení slavných značek :( ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je zase blitek tady. Samej profík a superkritik a odborník přes Star Wars. Že vůbec na to čumíte, když víte, že to stojí a bude stát za hovno. Že radši nepíšete ty svoje sračkoidní komentáře k lepším debilovinám. Ale co se vlastně divím tady na ČSFD. Když si tu kvantum čuráčků a kund chrochtá na takovými píčovinami jako je Most, plný buzen a cigánů. Tak co se dá čekat. Jeden by si řekl, že tihle debilové se budou věnovat svým zbuznělým a cigánským seriálům a nakonec hovno. Nakonec to tu je jedna kunda vedle druhý. Škoda, že před vypuštěním komentářů se nedělá nějaký psychotest. Protože to by kokotům zde praskl dozajista čurák ve švu, když by přišli na to, že se sem nemůžou vypsat ze svých bezcenných hoven. ()

inmax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu spoilerovat. Nakonec docela uspokojivé finále. Přemýšlel jsem, jak chtějí ve 40 minutách uzavřít všechny linky a odpověď je jednoduchá, nijak, uděláme finále jak v LOTRovi a budeme koukat do dáli na Horu Osudu. Ale proč ne. Co mi ale vadilo: Že se spěchá na loď, aby neuletěla bez nich a oni si letí krokem spolu s těma krabama. V podstatě kdyby jim nezrušili loď a nepřesedlali na ty vlkokoně, tak by Thrawna tímhle tempem ani nestihli. Pak pohyby Ahsoky v boji. Je vidět, že ji ta věc na hlavě omezuje a má díky ní pohyby, jak kdyby na hlavě balancovala hromadu knížek jak v Slunce seno. Co mi taky vadilo, tak nečekaný zjev Ezry u Hery. Čekal jsem spíš, že bude mít trable na lodi, jak zůstat nespatřen a ten voják je jen posel od Thrawna, co nese message, že se jeho pomsta blíží. Ale jinak asi spokojenost no. Furt lepší než Book of Boba Fett a třetí Mando. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé. Rozhodně to není to nejlepší finále, jaké jsem kdy viděl, ale je dobré. Relativně plné akce a ta akce byla relativně dobrá. Choreografie měla opět své nedostatky, ale rozhodně nebyla příšerná a přinejmenším posloužila svému účelu. Výjimku tvoří souboj Ahsoky a Morgan, tam byla choreografie fantastická a duel byl rovněž dobře natočený. Moc se mi líbily všechny odkazy na Povstalce, ať už v konverzacích nebo přímo i v akčních scénách. Velice mě zahřály u srdíčka. Sabine! Tak přeci jen to udělali. Sice by se mi více líbilo, kdyby se raději vydali tou zajímavější, jedinečnější cestou, ale chápu jejich postup a výsledek mi připadá zasloužený a uspokojivý. Mnoho linek zůstalo otevřených pro druhou sérii (vlastně skoro všechny) - zajímá mě, jak moc se budou jednotlivým linkám věnovat, například i právě díky tragickému předčasnému odchodu Raye Stevensona. Každopádně s druhou sérií se asi počítá, a já se budu těšit (jen prosím příště ne ve tři ráno…) Je tu prostor pro zlepšení, ale i tak jsem si první sezónu Ahsoky neskutečně užil. Závěrečné epizodě dávám 8/10. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Dva zombie Troopers, kteří napadli Ezru (Eman Esfandi) a Sabine (Natasha Liu Bordizzo), nebyli obyčejný Death Troopers. Patřili k tzv. legii Purge Troopers, která se specializovala na lov a zabíjení přeživších Jedi. Lze to poznat i podle červených nárameníků a mírně upravené zboje, která obsahovala množství Beskaru. (Veskoslav)
  • Epizoda měla premiéru 3. října. Ve stejný den měl premiéru seriál Star Wars Povstalci (od r. 2014) a Star Wars: Klonové války (od r. 2008). Ahsoka je označována jako 5. série Star Wars Povstalci a postava Ahsoky se představila právě v Klonových válkách. (Veskoslav)
  • Blade of Talzin, meč Matky Talzin, jsme mohli vidět během Klonových válek (od r. 2008), kdy jej samotná Matka Talzin vyvolala a použila v souboji s Mace Windu. (Veskoslav)

Reklama

Reklama