Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

Dudek 

všechny recenze uživatele

John Woo? Ne, opravdu ho nemám rád, ale tenhle snímek se mu povedl, hodně povedl. Možná za to může změna jeho stylu, nejsem sice žádný znalec, ale tohle mi opravdu jako typická Woovka nepřipadalo. Operace: Zlomený šíp je ale od začátku do konce úžasnou podívanou, která chytí za vlasy a až do samotného konce vás nepustí. Úchvatně vyprávěný příběh se celý odehrává na poušti, která však není tak ošklivá jako tomu bylo v případě Hor co nemají oči, ale má svou vizuální krásu a propracovanost. Též oba hrdinové jsou velmi dobře napsaní, téměř maniakálního Deakinse považuji za jednu z nejlepších rolí Johna Travolty... Samozřejmě nesmím zapomenout na jednu věc, hudební doprovod. Už jsem to říkal nesčetněkrát, ale klidně to zopakuji Hans Zimmer je naprosto geniální a rozhodně se řadí mezi největší hudební komponisty, které můžeme ve filmu najít. Jeho klidné tóny přesně rezonují s příběhem a dodávají mu tu pravou atmosféru. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nejvíc si paradoxně vybavuji situaci, že jakmile jsme s bráchou na Broken Arrow na HBO viděli ukázku, a byli nadšení, že se podobná akční smršť vůbec do televize chystá, nemohli jsme dospat do premiéry a odpočítávali jsme každý den hodiny, jen aby už byla neděle v osm večer! Když kdysi Home Box Office konečně startovala i v ČR, hned se jí úspěšně povedlo formovat můj filmový vkus a mou cestu sem, na ČSFD... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tarantino istého času našiel v Johnovi Travoltovi "záporáka" vďaka filmu Pulp Fiction. Travoltovi rola sedla, ale vo filme Operácia: Zlomený šíp už nie. V úlohe pilota stíhačky pôsobí komicky pre svoju nadváhu. Film je len ďalší z rady priemerných akčných porcií. Klasicky nesmie chýbať pekná, slobodná baba a hit pre akčné masy je na svete. John Woo ma týmto filmom trochu sklamal. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Operace: Zlomený šíp je luxuxní akční pecka, aby také ne, když za ní stojí mistr na akční záležitosti režisér John Woo. Tento film mně chytnul i hned od začátku, kdy Travolta se Slaterem boxují. Tempo si film udržuje po celou svou stopáž. Některé akční scény byli vážně skvělé. Skvěle provedeny a skvěle natočeny. Scénář filmu není nijak nejlepší, ale docela je hodně zábavný. Jediný velký minus má tento film za docela hloupé dialogy. Ovšem hudba, no to bylo něco perfektního. Hans Zimmer je a vždycky bude nejlepší skladatel. Herecké obsazení je také slušné. V roli klaďase je Christian Slater velmi dobrý, ale John Travolta v roli padoucha přehrává naprosto všechny. Jeho pohyby, jeho pohledy jsou něčím, co z jeho výkony dělá výborný. Nějak mi ale nesedla Samantha Mathis. Tento film pobaví i na několikáté shlednutí! ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Béčkový akční film plný trikových scén, výbuchů, střel a pádů, plus dvou každou chvíli odjištěných jaderných střel. Jednu z nich si John Travolta v roli pilota jedoucího ve vlaku a hlavního padoucha do smrti zapamatoval. Jen tak mimochodem: Dle známého válečného filmu Údolí stínů se termínem Zlomený šíp označuje také situace, kdy americká jednotka podléhá nepříteli a vyžaduje plnou leteckou podporu bombardováním kolem své pozice. Zlomený šíp je i název známého westernu z r.1950. Trailer: http://www.csfd.cz/film/9846-operace-zlomeny-sip/videa/ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Vo filme sa zničili štyri helikoptéry. (Shakers)
  • Vic Deakins (John Travolta) má v lietadle pištoľ Beretta 92FS so záverom z nehrdzavejúcej ocele. Vo vlaku potom používa automatickú Berettu 93R a v bani pušku Ruger AC-556K. Kelly (Howie Long) používa vo filme pištoľ Beretta 92FS, samopal HK94 a brokovnicu Mossberg 590. Riley Hale (Christian Slater) používa vo filme pištole Beretta 92FS, SIG-Sauer P226, SIG-Sauer P228 a revolver Smith & Wesson Model 66 so 4-palcovou hlavňou, ktorý vzal strážkyni parku (Samantha Mathis). V bani taktiež používa samopal Beretta Model 12, vo vrtuľníku útočnú pušku M727 s granátometom M203. (ČSFD)

Reklama

Reklama