Reklama

Reklama

Slow Horses

(seriál)
  • Velká Británie Slow Horses
Trailer
Velká Británie, (2022–2024), 18 h 3 min (Minutáž: 40–53 min)

Tvůrci:

Will Smith

Předloha:

Mick Herron (kniha)

Hrají:

Gary Oldman, Jack Lowden, Kristin Scott Thomas, Rosalind Eleazar, Saskia Reeves, Christopher Chung, Aimee-Ffion Edwards, Kadiff Kirwan, Freddie Fox (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Táto dôvtipná špionážna dráma sleduje nefunkčný tím agentov MI5 a ich nepríjemného šéfa, známeho Jacksona Lamba, ktorí sa pohybujú v podfukoch špionážneho sveta, aby ochránili Anglicko pred zlovestnými silami. (Apple TV+)

Videa (3)

Trailer

Recenze (48)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

I want my people here doing nothing. Styčných ploch mezi chytrými špionážními romány Johna le Carré a seriálem Apple+ pár je, je tu ale též podstatný rozdíl. Slušná, nikoliv skvělá žánrová zápletka, cynické prostředí MI5 a řekněme Gary Oldman, který rolí řídícího Lamba odkazuje k fantastické roli ve filmu, který pravděpodobně málokdo z diváků série viděl, zůstávají inspiračnímu zdroji věrné, tvůrci ale amputovali z potenciálu to podstatné - Carrého umění vykreslovat charaktery svých žánrových knih jako přirozeně komplikované bytosti. Prostě zábavný seroš. ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Odkoukal jsem hned, jakmile to bylo možné, první a druhou sérii a opravdu hodně jsem se bavil. Ale teprve v té třetí sérii smekám pomyslný klobouk před Gary Oldmanem a scénaristy co měli na starosti přímo dialogy.  Žádné dementní plky a občas "jakoby hláška"...opravdu je to vtipné a nikdy by mě nenapadlo, že týpek co zahrál v Leonovi neskutečně psychopatického magora, zahraje za skoro 30 let taky magora, ale s tak obrovským půvabem...až mu prostě fandíte.. Navíc i celkově to nepřekračuje žádné mantinely, které byly vytvořeny v prvních dvou dílech. 90% ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman je zlatíčko - vždycky byl, a evidentně vždycky bude, protože s touhle rolí santusáckého Jamese Bonda v důchodu klidně může hrát až do smrti. Slow Horses je týmovka, ale všichni ostatní jsou vedle něj skoro až pouhá stafáž, čekající až je rozkošně sarkasticky zjebe a postrčí k tomu aby s případem pohli. A případy jsou to zajímavé, správně La Carreovsky zamotané ale zatím ve všech sériích striktně logické a dobře vypointované. Co potěší je že série jsou tak akorát dlouhé, dost na to aby se postavy mohly rozvíjet a ponořili jsme se dost hluboko do světa těch břídilských tajných služeb, ale ne aby se táhly a nudily zbytečnou přemírou těžko uvěřitelných zvratů. 8/10 ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Asi vůbec nejlepší seriál s krimi/thriller/špionážní zápletkou, který jsem viděla během posledních mnoha let. Perfektní performeři jsou sympatičtí, hodnověrní a neuváznou v jediném slabém místě, to postrádá i scénář a režie. Komické vložky coby inteligentní humor v britském stylu vždy perfektně sedí a opravdu, přirozeně rozesmívají. Nic tu není „na sílu“. I teaser na Season 2 nalákal. Obzvláště v dnešní hyperglajšajtizující době navíc oceňuji hned několik nepokrytě hozených rukavicí do politického bahna těch, kdo ji vedou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

víceméně komorní špionážní konverzačka, která hezky ukazuje, že věřit se nedá nikomu ani v rámci jedné organizace. O co je tenhle seriál nenápadnější, o to je ve výsledku zajímavější a tak tu v rámci zápletky máme dvě stáje MI5 - tu hlavní a pak pomalé koně, což jsou agenti, kteří byli odsunuti bokem aby nikde nepřekáželi a nenapáchali žádnou škodu. Bohužel pro hlavní stáj ti "pomalejší" odhalí, že s medializovaným únosem islámského chlapce není všechno tak jak se zdá, čímž se roztočí kolečka zákulisních bojů v jejichž čele stojí Kristin Scott Thomas a Gary Oldman. Hlavně Oldman si pak svého skoro vysloužilého pragmatického salámistu a alkoholika solidně užívá. Sem s druhou řadou...75% ()

Galerie (145)

Zajímavosti (2)

  • Znělku seriálu složil a nazpíval frontman britské rockové kapely Rolling Stones Mick Jagger. (123Film)

Reklama

Reklama