Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (409)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud režisér myslí a koná na jiné frekvenci než scénárista, je to problém. Pokud se však jedná o jednu a tutéž osobu, není to nic jiného, než mrzutá schizofrenie.. Nemohu však říct, že by mě Carnahan nepotěšil, obzvláště v odlehčené první polovině, ale ta nastávající jatka a trochu upoceně vytlačený závěr za ní bohužel o dost pokulhávají. Nicméně stále zůstává výborná hudba Clinta Mansella, stylové závěrečné titulky, přesné výkony Pivena a Garcii a líbivé poznání, že nejen na britských ostrovech umí s noblesou sbalit prachy a vypadnout. Smokin´Aces má jeden moment, který mě posadil na zadek a sice antré neonacistických Tremor Bros. a následné "odpuštění" z úst B.Afflecka za doprovodu Morriconeho "Morte di un Soldato" z Hodný, zlý a ošklivý. Samo o sobě by to nebylo zas až tak kulervoucí, ale právě s tóny Ennia nastane jasná ukázka toho, jak lze ve filmu vhodně zvoleným hudebním doprovodem posunout některé scény do zcela jiné dimenze. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Prostříhat o pár minut, dát větší prostor Benu Affleckovi, totálně vykopnout debilní pointu a půlku vysvětlovaček, natočit alespoň pět spinoffů, zabít tu fuckující černošku s protitankovou puškou, nenechat Buddyho neustále čumět do blba a pochodovat po místnosti a... bylo by to geniální. Takhle je to geniální tak možná třicet minut z celkových stodeseti, což je bohužel blbý, protože v těch neakčních vložkách Carnahanovi není moc pohodlně a nemít tam tak solidní herce, zřejmě by se utopil v totálně céčkovém scenáristickém balastu. Proč si sakra nenechal ten scénář napsat od někoho šikovnějšího? Mohly to být orgie se vším všudy... takhle je to jen slibný náznak toho, co dokáže. A není toho málo. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Pane Bože, to byl nářez. Carnahan si nebere servítky a žene svojí zápletku o mafiánech kupředu tak rychle, jak Francouzi TGV. Výborně zahrané, absolutně stylové a v mnoha momentech kulervoucí... Po několika měsících trávení musím uznat, že mi v žaludku pořád zbývá ta příjemná chuť z Carnahanovi práce, ale scénáristickou nevyrovnanost už přehlížet nemůžu. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Za celý film jsem nebyl schopen pochopit, proč Affleck má všude (trailer, plakát) místo na výsluní, když ho zabijou hned na začátku, ale jinak OK. Pan režisér se asi snažil napodobit šílený styl Guye Ritchieho, bohužel zůstalo jen o nápadu a samotná realizace skončila hrozně. Příběh skoro nulový, některé scény skoro nepochopitelné a vůbec celý film se tak nějak divně vleče (i když skončí rychle). Velkým plusem snímku se tak ve finále stávají všichni zabijáci, kteří se likvidují rychlostí kulového blesku, takže občas zamrzí, že si je člověk ani moc neužije. A pokud by se měl film přiblížit když ne po příběhové, tak aspoň po akční a dialogové stránce Podfu(c)ku? Bohužel také ne, jedná se jen o naředěnou kašičku bez ladu a skladu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $35,787,686Tržby Celosvetovo $57,103,895Tržby za predaj DVD v USA $35,787,553 //počet predaných kusov 1,859,709║ Bláznivý akčný spletenec, kde si o seba búchajú hlavy všemožný nájomný vrahovia. Tento akčný film v prvom rade zdobí kamera od Maura Fiore(pozri film Ostrov), potom aj akcia má svoje grády, len ten zmetený dej, poprepchávaný množstvom postáv zbytočne brzdí spád a zrozumiteľnosť filmu. Je tam až zbytočne moc vysvetlovačiek, tie dokážu neskutočne zamotať hlavu a tým si zavaria v neprehľadnosti deja. Ale aj tak stojí to za pozretie, nájdu sa tam nejaké tie vychytávka či odfrkové hlášky. /videl v kine: 75%/ ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Film je prošpikovaný narážkami pro zasvěcené. Zpustošené bistro je nazvané po Carnahanově dceři, vedle stojí dodávka se jménem jeho syna a na etiketách láhví jsou podobizny producentky. (Siriuss)
  • Jedna z nejtěžších scén filmu byla ta, ve které Ben Affleck při kulečníku potopí černou kouli a potom pokračuje v monologu. Točila se více než 20x. (xjane)
  • I když se Alicia Keys neobjevuje na soundtracku k filmu, v budoucnosti by chtěla být herečkou a zároveň zpěvačkou písní ke svým filmům, jako to dělá její velký vzor Barbra Streisand. (imro)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama