Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Na dobu vzniku vypadá tento muzikál neuvěřitelně staře. Kdybych nevěděl rok vzniku, typoval bych tak první polovinu 50. let. Působí to neuvěřitelně melodramaticky a vůbec se to nehodí do progresivních 60. let. Kor do jejich konce, kdy se kinematografie začala rychle měnit. Navíc mi postava, kterou ztvárnil Omar Sharif přišla neuvěřitelně nesympatická a ten konec nevěrohodný. William Wyler byl skvělý režisér, možná nejlepší nebo určitě jeden z nejlepších starého Hollywoodu, nicméně jeho věk ho zde už nejspíš dohnal. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Úžasně hravý a dobře znějící muzikál s vynikajícím výkonem v podání Barbry Streisand. Jistá komediálnost a vzdor okolí je cítit z každého slova. Perfektně sestříhané, takže si můžete občas trochu vydechnout a současně se na celých dvou a půl hodinách nenajde žádné výrazně hluché místo. Navíc je Fanny výborně doplněna protipólně zaměřeným manželem, který slouží jako skvělá ukázka špatných vlastností a závislosti na pokeru.*** Ve zkratce: Příště to zazpívám bez toho polštáře. ()

Reklama

jane1106 

všechny recenze uživatele

Barbru mám ráda pro krásný hlas i příjemný projev a upřímně úplně nechápu ty věčné narážky na její vzhled a nos, mně vždy přišla osobitě hezká a zajímavá. Tento klasický muzikál o dívce, která se snadno sžila s jevištěm, ale bohužel již hůře se svou životní láskou hýří barvami, city i pěknými melodiemi a já nemám důvod, proč mu neudělit maximum. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Ano, je pravda, že je to klasika. Klasika s výbornou Barbrou Streisand. Ale dívat se dvě hodiny na perfektně fungující manželství a potom zjistit, že je všechno úplně jinak, je postě zklamání. Vážně. Ale stále trvám na pěti hvězdičkách. Sám příběh je trochu chudý, tedy můžete mi někdo říci, o čem to vlastně je? Jenže ono to funguje. Příběh o skvělé herečce a zpěvačce, kterou hraje skvělá herečka a zpěvačka a pardon ten výraz, debilovi, který je až ošklivě hubený (hledím na detaily, jsem hrozná, já to vím) a pár dalších ,,mihnoucích se'' postav je sice jednoduchý, ale jen toto stačí k úžasnému filmu. Vtipnému, chvílemi smutnému, tedy dojemnému, ke kapesníků sahat nemusíte (pokud nemáte rýmu, samozřejmě, to si, prosím vás, ten kapesník raději vezměte!), ale vtipy vás dostanou ze židle, slibuji! ,,Kdo sem snesl to vejce?'' ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, prečo postavy na plátne zrazu prestanú rozprávať a začnú spievať. A nikoho to neprekvapuje, dokonca sa ešte pridávajú. Iba ma to utvrdilo v tom, prečo sú pre mňa muzikály nežiadúce a patriace skôr do sféry divadla než filmu. Preromantizovaný príbeh je navyše nadľahčený až komediálny a dramatická zložka je v ňom takmer neviditeľná. Postavy len tak preplávajú dejom. Áno, v závere sa síce vyskytne konflikt medzi dvoma hlavnými postavami, ale ten je tak nezaujímavý a vágny, že pripomíma viac rozmar znudeného páriku z horných desaťtisíc. A tá ohromná stopáž. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Filmový debut Barbry Streisand. (Karlos80)
  • Nejvýdělečnější film roku 1968. (Karlos80)
  • Tímto filmem se Barbra Streisand zařadila do elitního seznamu herců, kteří dostali Oscara hned za první filmovou roli. (Krissty)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama