Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodina, láska, smrt i katastrofa, která doslova visí ve vzduchu. Absurdní komedie režiséra Noaha Baumbacha, nominovaného na Oscara. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (137)

NiWi 

všechny recenze uživatele

Další autorská sebemrskačská magořina nedávající ani za mák smyslu. Slovo absurdní v žánrovém popisu zde opravdu sedí, jelikož White Noise opravdu překypuje absurdními dialogy a situacemi. Technicky zvládnuté a místy přeci jen trochu úsměvné, především hercům se musí dát kredit za to, že se v tom filmu úplně neztratili, ovšem mimo to se jedná o víc jak 2 hodiny nesrozumitelné a předražené nudy. Bez problémů uznám, že zřejmě nejsem úplně režisérova cílovka. Ostatní ohlasy mě však utvrzují v tom, že ta cílovka je ve skutečnosti opravdu velmi malá skupina lidí. Nejabsurdnější věcí na celém filmu tak je skutečnost, že tento autorský počin pro pár vyvolených stál šílených 100 milionů. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Vlastne neviem, čo som posledné dve hodiny sledoval. A nie je to ten prvotný šok po dobrom filme ako napríklad pri Kaufmanovej Synekdoche. Bol to film o strachu zo smrti? Ekologická agitka? Sureálna komédia? Kritika konzumnej spoločnosti? Poodhalenie skrytých strachov? Noah Baumbach natočil pre mňa jeden z top filmov roku 2019 - Manželská história. Ale jeho Biely šum ma dosť minul a to si často viem uletieť, či už na indiečkach alebo na mierne experimentálnych filmoch. Biely šum vizuálne pôsobí skvelo. Herci hrajú svoje podivné postavy dôveryhodne. Ale ja netuším, či toto nie je film pre mňa alebo je jeho knižná predloha zle adaptovaná alebo je aj kniha nesúrodý mišmaš alebo je to len zlý film? Netuším a udeľujem neutrálnych 5/10 a ak mi niekto objasní, čo mám v Bielom šume hľadať, tak budem rád. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Měl jsem z toho tři epizody. White Noise má svoje skvělé okamžiky. Naoproti nim má ale i nepopsatělně (spíš se mi nechce) naprosto příšerné okamžiky ( scéna křížového projevu dvou profesorů ke studentům, kombinovaná se srážkou vlaku s náklaďákem ) a tyhle dva střety protkává příšerná nuda vyplněná uspávajícíma dialogama. Formální laskomina vs režisérská vyhonenina. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dalši bizár, co jsem letos viděla. Naštěstí ne tak nechutný jako Trojúhelník smutku. Na tohle se dalo alespoň v klidu koukat, ale bohužel opět mě to minulo tou zprávou pro diváka. Co že mi měl tenhle film dát? Žánry se tam střídaly jako ponožky a měla jsem pocit, že sám režisér nevěděl, co že to chce vlastně točit. Chvilku to byl mrtvější, pak to vypadalo, že se to chytne a zase se to umrtvilo. Za mě docela škoda plýtvání talentu Drivera a Gerwig. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Film, který se tváří, že chce být o všem, ale spíš je to o ničem. Samozřejmě, že tu padají všelijaká moudra, kterými by se člověk měl v životě řídít. Zároveň je to o dezinformacích a jejich přemíry, smrti té jediné nevyhnutelnosti v životě lidském a strachu z ní. Ale také je tu spousta absurdit, které také člověk zažívá. Celé je to ovšem nezáživné a ty neustálé kecy o všem možném mi za chvíli začaly jít na nervy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal v Kantone, Cleveland Heights, Dorset, Hiram a Wellington (Ohio, USA) a v San Franciscu a San Leandro (Kalifornia, USA) od júna 2021 do januára 2022. (Arsenal83)
  • Scéna auto naháňačky bola vymyslená pre účely filmu a v knihe sa nevyskytuje. (Arsenal83)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

07.09.2022

The Acolyte, nadcházející Star Wars seriál zasazený poprvé do období dávno před prequelovou trilogií v éře tzv. High Republic, nabírá další hvězdnou posilu. K dříve oznámené Amandle Stenberg … (více)

Reklama

Reklama