Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Deyw 

všechny recenze uživatele

tyvole negan vzteky rozslape zkurvenou panenku a rozjede se kolotoc..cubka chodi porad ke zkurvenymu stromu - kde chytne sluch i rozkeca se (jo je nema) negan to nahrava ale je to starej ochlasta, takze ho ma kazdej vprdeli...no a tak nejak se tu objevi cubka z kruhu bez hlavy a snazi si to hrat na neco co neni...je to bidny, ale negan je proste sympatak, takze to slo..ale ty vole to uz nikdo neumi natocit kurva horor ?! 🥺 ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Ďalší ničím výnimočný náboženský horor. Dej bol fajn, pomerne rýchlo diváka zaujal. Najhoršie však na filme boli efekty, ktoré ako keby niekto ukradol z 80tych rokov a bez mihnutia oka a akejkoľvek úpravy použil. A to je škoda, pretože je vidno, že zvyšok filmu nemal slabý rozpočet. Sklamaním bol navyše aj hororovo nezvládnutý koniec, takže to napokon nedotiahol ani na priemerné hodnotenie. Pred dvadsiatimi rokmi by film pôsobil lepšie. ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

A trailer vyzeral tak skvelo... Často sa rozčuľujem ako kazia trailery samotné filmy, a tu naopak treba strihača traileru naozaj pochváliť. Presvedčil nielen mňa, ale určite aj mnoho divákov po celom svete, že nás čaká konečne zaujímavý horor. A prd... Nudný, príliš ukecaný film, ktorý ani nevystraší, ani neinšpiruje, ani neprekvapí... Ničím... ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Když už i špatné mainstreamové horory točené posledních cca 15 let působí ve srovnání s tímhle jako filmy s nějakou uměleckou hodnotou, tak nechci vidět, co nás na tomto poli čeká v letech následujících. Nemám rád lekačky. Nelekám se jich, protože jsou předvídatelné. Nebojím se jich, protože vysokou hlasitost nepovažuji za horor, ale za atrakci. Co se na něčem tak primitivním dá podělat? Jo, dá se to... A on vůbec celý snímek působí, jako kdyby jej netočil člověk, ale počítač. Není to doslova tragické (až na směšné efekty), ale tak generické, bez nápadů a bez koulí, že je mi těch pěněz, co to spolklo, opravdu líto. 30% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tenhle ten scénárista....Titidopuli.......Titentudopole... budem mu říkat Ňak. Tak tenhle ten Ňak se rozhodnul že od psaní si odskočí k režírování a dopadlo to jako skoro vždycky tragicky. Morgan je možná zvyklý hrát v horších sračkách, ale marně sem se domníval že mu v posledních letech přece jen krédo trochu vzrostlo a nemusel by se topit v žumpě. Přitom má za sebou výtečnou Kletbu z temnot takže by člověk věřil, že u hororu nesáhne vedle. Unholy má solidní námět a skoro investigativní atmosféru. Morgan v roli zneuctěného novináře vlastně skoro sám drží film na hraně sledovatelnosti. Jak říkám, námět je super, ale vše kolem je špatně. Režisér absolutně nezvládá udržet film pohromadě, efekty jsou příšerný, hlavní příšera je komická a její "svatá" verze je jako to sluníčko z Teletubbies. Když se její nesvatá verze pustí do bitky s Morganem a režisér použije zpomalovačku, už sem jen čekal kdy Morgan přeskočí stůl který po bubákovi hodil a začne po něm pálit z devítky. Občas to má nádech solidní atmosféry, 3 lekačky jsou infarktový a miluju souboj boha s ďáblem a od doby co jsem se oženil v kostele tohle téma můžu opravdu hodně. Ale režisér veškeré nadějné pasáže vzápětí degraduje svým příšerným režijním umem a zkázu dokonají totálně směšné efekty. Má to svoje místa, Morgan je dobrej, ale tohle chtělo úplně jinýho člověka na režijní stoličce a praktické efekty místo laciného CGI. Uf a to jsem se tak těšil. 30% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • O vizuálne efekty sa starali aj Česi. (EvilMatus)
  • Fotoaparát Gerryho Fenna (Jeffrey Dean Morgan) je Sony Alpha Mirrorless, takže nevytváří zvuk, jak je slyšet před kostelem, když Alice (Cricket Brown) opouští nedělní mši směrem ke stromu. (LUKICKK)

Reklama

Reklama