Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Poslední recenze (5 359)

plakát

Sting (2024) 

Z vesmíru přiletí pavoučí vajíčko a usadí se v domečku pro panenky. Čerstvě vylíhlého pavoučka připomínajícího snovačku objeví dívka Charlotte a vezme si ho do pokojíčku. Krmí ho a netuší, že vychovává vraždící monstrum. Dosti nevyvážený snímek, jehož poměrně velkou část zabírá žvanění postav a problematické vztahy v rodině Charlotte. Ta je mimochodem nesympatický spratek, a tak jsem tajně doufal, že bude roztrhána s celou povedenou famílií. Osazenstvo domu je poměrně bizarní, na krev a mordy dojde, což je nejsvětlejší stránka filmu. Očekával jsem ale větší nářez a samozřejmě ano, Havěť je nesrovnatelně lepší. Pominu zoologické nelogičnosti - pavouk je sice z kosmu, ale je až příliš, kromě velikosti, podobný pozemským, a tak když zakousne svoji kořist, neměla by ta šanci na přežití. Jak je i ve filmu zmíněno, pavouk do oběti vstříkne trávicí šťávy, čímž je její osud zpečetěn. Ale nad tím bych zavřel oči, kdyby měl film nepolevující atmosféru a spád. Příjemné byly drobné vtípky typu - stín zavěšeného květináče, potěšily nohy mizející ve ventilaci, na což jsem čekal, pobavil poslední záběr před titulky jako odkaz na Critters. Naopak zklamal nedotažený odkaz na Vetřelce...

plakát

House of Dark Shadows (1970) 

Gotický horor s velmi dobrými hereckými výkony, J. Frid je jednoduše skvělý, temnou hudbou a výborným vizuálem, restaurovaná kopie nemá chybu. Lze hovořit i o romantismu, ovšem právě tom původním v rámci devatenáctého století, kdy se dařilo černým románům. Ostatně inspirace Draculou je více než zřejmá, když se znovuprobuzený upír Barnabáš zahledí do Maggie, o níž je přesvědčen, že je inkarnací jeho dávné snoubenky. A profesor Stokes je jakýmsi Van Helsingem, zatímco doktorka Hoffmanová nachází lék na vampirismus, což ji vrhá do smrtelného nebezpečí....páč se navíc zamiluje do Barnabáše. Parádní gotické sídlo, rakve, pavučiny, mlha, krvavé zákusy a ještě krvavější zatloukání kůlu a probodávání upírů. Líbilo se mi to stejně, jako remake od Burtona. Ocení ale spíše milovníci starších hororů.

plakát

Díra (2009) 

Dante má samozřejmě lepší filmy, a kdo se namlsal na gremlinech, bude nejspíš zklamán. Ano, je to velmi podobné dvojici filmů Brána a jeden z motivů rovněž známe z jiných příběhů, naposled v té době se světa H. Pottera - zlo na sebe bere podobu toho, čeho se nejvíce bojíte. A klauni, jejich žánrová oblíbenost je obrovská. Film má několik atmosférických scén s napětím, ale vyložený děs nečekejte. S klaunem by se sice dalo vyhrát stejně jako s postavou otce, jenže pak už by to byl nejspíš horor jen pro dospělé. Nejhorší postavou je spratek Lucas, který by zasloužil vyvrhnout. Snímek se sice tváří, jako by vzniknul v 80. letech, jejich kouzlo však nemá. Přesto dám slabé 3* hlavně za poslední třetinu a také proto, že jsem se nenudil. Více se k němu nevrátím a doporučit lze snad jen jako oddechovku v momentě zoufalství, kdy nic jiného není po ruce.

Poslední hodnocení (8 840)

Sting (2024)

18.05.2024

House of Dark Shadows (1970)

18.05.2024

Díra (2009)

17.05.2024

La mesita del comedor (2022)

17.05.2024

The Creeper (1948)

16.05.2024

Brána II. (1990)

16.05.2024

Robot-monstrum (1953)

15.05.2024

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024)

15.05.2024

The Worm Eaters (1977)

14.05.2024

Reklama