Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(91)

Obsahy(1)

V národním parku Waratah, na východním pobřeží Austrálie, žije správce parku Matt Hammond. Žije zde se svými dvěma syny - Markem a Sonnym - a Jerry Kingem, pilotem malé helikoptéry. Pokud mají nějaký problém, vždy jim ho pomůže vyřešit jejich zvířecí kamarád - klokánek Skippy. (mibara)

Recenze (69)

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu průměrný seriál pro mládež, ale je nutné si uvědomit, že jde o rok výroby 1966!! Díky tomuto seriálu byla vychována celá generace ekologicky smýšlejících lidí v době, kdy to opravdu bylo potřeba. Takže tady hvězdičku přidávám. Velmi příjemný je také herecký výkon Eda Devereauxe v roli správce parku Matta Hammonda. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Začíná se mi to v hlavě nějak celý motat a tak je dost možný, že za dalších 15 let si o tomhle seriálu budu myslet, že ten klokan normálně lítal vrtulníkem, řídil auto, měl kurz první pomoci, uměl mluvit a ten zvířecí herec je těžce za vodou a dodnes si lebedí v lehátku u bazénu s koktejlem u tlamy. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Australský seriál pro děti o malém klokanovi, který měl téměř detektivní sklony a vždy vyřešil svou zvířecí (a někdy téměř až lidskou) inteligencí každý zapeklitý případ. Jako kluk jsem ho miloval, jako dospělého už mě ale (bohužel) moc nezajímá... Každopádně v kolektivním podvědomí našeho národa přežívá jméno Skippy úspěšně dodnes (osobně znám několik lidí s touto přezdívkou). ()

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábava o chytrém klokanovi. Přiznávám se, že jednu hvězdičku přidávám z nostalgie, ale nikoliv proto, že bych si seriál nepamatoval (právě jsem viděl všech 91 dílů). Mj. i v Austrálii je seriál populární (zejména u generace dnešních cca čtyřicátníků), např. náš australský průvodce na safari v Uluru nikdy nepoužil pro klokana anglický výraz "Kangaroo", ale jedině "Skippy", kdy potvrdil, že ti co seriál sledovali, prostě ví. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

To byly časy, kdy stačilo vylézt před dům, zapískat a hned s mlaskáním vylezl z houští klokan očekávajíce první tóny chytlavé banjové znělky. Pak už následoval vačnatcův sprint za dobrodružstvím, při kterém si napětí, rodinné hodnoty i ekologické myšlenky přišly na své. Mým dětem i dnes připadají Skippyho dobrodružství hodně povedená, ale mé dospělé oči již nedokáží přehlédnout nejednu nesrovnalost, kterou dítě napětím si kousající nehty patrně nemá šanci zaznamenat. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • V roce 1969 získal seriál v Austrálii ocenění na Logie Awards. (mibara)
  • Skippyho stvárňovali v seriáli prevažne tri kengury - Jo-Jo, Stumpy a Wildy. Ešte pár kengúr v seriáli vystupovalo, ale len pri menej náročných scénach. (Raccoon.city)
  • Skippy bola v skutočnosti samica, ale aj napriek tomu ju Československá televízia uvádzala ako samca. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama