Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řezník Wing se zaplete do konfliktu s panem Ko, mistrem školy Pěti draků. Mistr je přesvědčený, že Wing zabil jeho kmotřenku. Vůbec netuší, že za vším stojí jeho syn Tai-Hoi, který pomocí všemožných intrik svalil vinu na Winga. Wing musí dokázat svou nevinu a pomstít smrt svého bratra, kterého nezavraždil nikdo jiný než Tai-Hoi. I když si diváci stýskají, že film vlastně nemá scénář, je údajně plný všech možných škol kung-fu, skvělé choreografie, precizních soubojů a tudíž mu není co vytýkat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

majo25 

všechny recenze uživatele

Ten, kto pridával film do databázy, zabudol pripísať, že sa jedná o komédiu. Škoda, ale mohol som tušiť, že Sammo Hunga v normálnom filme asi stretnúť nemožno. Jedná sa tak iba o ďalšiu kung fu grotesku bez nosnejšieho príbehu a s kopcom trápnej situačno-komediálnej teatrálnosti ("Moje prdy sú vražedné"). Ešte aj tie súboje tvorí viacmenej cirkusové kung-fu, so stoličkami a kopancami do zadku, s troma tlsťochmi, aj keď jeden je v akcii nahradený dvojníkom. Nech filmu slúži ku cti, že napriek plytšiemu príbehu nenudí, je okorenený o 2 dramaticky podané vraždy a miestami je choreografia súbojov na výške. Lenže aj pri vykonávaní pomsty sa nevyhne komediálnym polohám. ()

Piggsy 

všechny recenze uživatele

Klasická asijská bojová komedie s poctivě zpracovanými souboji a fintičkami. Název filmu nelže - chvílemi to byl opravdu docela nářez. Zajímavé je, že občas se vyskytnou i dosti brutální scény (vraždy), které do komedií nepatří. Což ale není vůbec na škodu - příběh tím alespoň trochu získává na uvěřitelnosti a srandy je i tak dost. ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Příběh není z nejsofistikovanějších, ale Magnificent Butcher dostává velmi pěkné 4.5 - už jen proto, že je to film k prasknutí narvaný lidmi, na které se obzvlášť ráda dívám - a že v podstatě všichni, ač často ve výrazně vedlejších rolích, dostanou šanci předvést, co dovedou. Navíc mám slabost pro tyhle hongkongské žánrové kejkle, kde se nejhrubozrnnější slapstick komedie střídá s momenty vypjatě melodramatickými i poměrně syrovými (a surovými) způsobem, nad kterým občas zůstane rozum stát... Když si k tomu přičtu opravdu výbornou choreografii soubojů, tak prostě nemůžu jít pod pět. :-) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Zo scenarom si tu nikto prilis hlavu nelamal, to je zrejme. Scenar sa prepisoval podla potreby, postavy sa menili a vysledok - jednoduchy, obohrany pribeh bez stipky napadu. Komedia (nechyba Woo-Pingov oblubeny prvok, a to akoholicky kung fu majster) strieda dramu (dost drsna scena znasilnenie a vrazdy), jednoducho, prilis to pohromade nedrzi. Yuen Woo-Ping je vsak znamy predovsetkym ako akcny choreograf, a akcie je tu veru dost, a je prvotriedna. Podobne ako v Druknen masterovi je to taka zabavna zmes roznych tajnych stylov a technik, ktore sa vsetky odprezentuju v zaverecnom suboji a to velmi podobnym sposobom, ako v spominanom Drunken Masterovi. Obsadenie vyborne a Sammo Hung a jeho uhlavny oponent Hoi San Lee (v tunajsich koncinah znamy hlavne z filmu 36 komnat shaolinu, kde stvarnil postavu mnicha seniora, ktoreho sa snazil porazit San te) podavaju svoj vysoky standart. Hlavnym lakadlom tohto filmu je vsak slavna postava Wong Fei-Hung, presnejsie herec, ktory ju tu stvarnil - Tak-Hing Kwan. Tak-Hing Kwan stvrnil Wong Fei-Hunga dohromady viac ako 70 krat, a jeho szitie s postavou je obrovske, badatelne hned vo chvili ked sa (spolu so slavnou melodiou, znamou najme z Once upon time in china) objavi na scene. Predvedie sa sice len v jedinej bojovej scene - taj je vsak, pani moji, genialna. On a majster dalsej skoly bojuju pomocou kaligrafickych pier, pricom jeho oponent sa mu snazi zabranit v dokonceni napisu. TO MUSITE VIDIET. V mojich ociach si vyssie hodnotenie Magnificent Butcher koli scenaru nezasluzi, pre fanusikov je to vsak tak ci tak povinnost. (8.2/10) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Zatímco Jackie Chan se ve své produkci pro západ inspiroval měšťáckými fraškami z 19. století (Feydeau a spol.), a ty prokládal perfektně propracovanými bitkami, ovšem zabírajícími jen malou část filmu, Sammo Hung zůstal u commedie dell´arte se svými klasickými lazzi (Mé prdy jsou vražedné), a bitky jsou méně propracované, ovšem zabírají skoro celý film. A to je na odpočinek to nejlepší. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Siu Tien Yuen měl hrát původně roli žebráka. Během roku 1979 však zemřel, jeho role byla přepsána a nahradil ho Mei Sheng Fan. (Epistemolog)

Reklama

Reklama