Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Typická propagandistická rekreantská komedie aneb "Účastníci zájezdu 1955". I když snad z každého kroku cítíte, jak na vás dýchá rudý duch tehdejšího režimu, s výborným Jaroslavem Marvanem vám nezbude, než se tomu všemu smát a užívat si nabručeného medvěda na sněhu. ***Vědeli jste, že: Když při výletě uvíznou rekreanti na Lomnickém štítu, Jaroslavu Marvanovi se střídají na krku dvě šály - šedá a vínově proužkovaná.*** ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Česká veseloherní klasika, kterou je možné vidět neustále. Pohodový film z let, kdy se dávaly rekreace odborářům za odměnu, což možná dnešní mladší a střední generaci vyloudí úsměv na tváři, ale film je nutné brát z tehdejšího pohledu, kdy byl jednou z těch komedií divácky nejúspěšnějších. Hromadné aktivity pro rekreanty se tenkrát skutečně takto dělaly, ranní rozcvičky, lyžařský výcvik, zájezdy na vyšší kopec, závěrečný karneval. Možná ty rozcvičky trochu přeháněly, nevím, tenkrát jsem byl malý kluk. Především jde o dobrý humor se skvělými herci - Marvanem, Kemrem a Deylem, který výborně karikuje prospěcháře, kteří shrabují všechny výhody od poukazů na rekreace až po nemocenskou za fingovaný úraz. I takové lidičky jsem dobře znal. Snímek trochu satirický, ale to té době patřilo a škoda, že dnes je jaksi zakázáno dobírat si špatné lidské vlastnosti... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ďalšia dovolenka (tento krát zimná) so súdruhom Gustavom Andělom. Znova plno nechutnej politickej agitácie. Chválospevy na spravodlivé socialistické zriadenie. Oslava pracujúceho ľudu, uvedomelého proletariátu. Šťasní a veselí súdruhovia a súdružky. A podobné propagandistické bludy. Nie je to v tak silnej koncetrácii ako v prvom diely, ale stále je tam toho komunistického pátosu až až. Tu som však ochotný udeliť aspoň jednu hviezdičku. Predovšetkým za nádherné lokácie Vysokých Tatier a i za herecké kreácie pána Jaroslava Marvana. * ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak pan Marvan tady opět zazářil. Jako pokračování je tento film více než vydařený a možná i o chlup lepší než jeho první díl. Je vtipný, pohodový a svěží. A opět - ta doba! Všechny absurdity a celkové vylíčení doby je velice povedené. A Marvan? Jak říkám, k tomu se nemá cenu vyjadřovat, ten je dokonalý... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nebyla to věru lehká doba pro film, ta padesátá léta. Ani takový velikán, jakým Bořivoj Zeman byl, nedokázal poručit větru dešti, vyprodukoval pouzze průměrný film, ač měl k dispozici plejádu nejlepších herců. Byla to holt taková "blonďatá doba"- pěkná, ale blbá. Témata k natáčení byla tak stupidní- no řekněte- jak natočit dobrý film o závodní rekreaci? Na takové "velké téma" člověk čeká celý život! Nakonec to dopadlo vlastně dobře a průměr je tedy úspěchem! A Kemr a Marvan to zvedli malinko výš...60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Jaroslav Marvan se díky natáčení poprvé v životě podíval do Tater. (M.B)
  • Rudolf Deyl ml. (referent Puleček) si počas natáčania narazil ruku, nohy si zase dolámali technici a ďalší členovia filmového štábu. (Raccoon.city)
  • S podvrknutým kotníkem odehráli několik scén i Josef Kemr a Stela Zázvorková. (cariada)

Reklama

Reklama