Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Něžný bar, snímek režiséra George Clooneyho podle úspěšných memoárů, sleduje úsilí ambiciózního spisovatele (Tye Sheridan) o naplnění jeho romantických a profesních ideálů. Na stoličce v baru svého strýce (Ben Affleck) poznává taje růstu a dospívání od pestré plejády místních postaviček. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

William_ 

všechny recenze uživatele

6/10. Film si vzal na paškál až příliš moc témat a myšlenek a dokázal kvalitně odvyprávět asi tak čtvrtinu z toho co si předsevzal. Nejvíce mě bavila první 45 minutovka, pak se z toho stal mišmaš a děj tvůrcům utekl a celé to působilo jako by nikdo nevěděl co a jak chce odvyprávět. Musím ale dát kredit Affleckovi ale i blondýnce Lily Rabe, která je nejsympatičtější mamka ze všech filmů podobného žánru (feel-good movie ze 70. let 20. století). Jen je škoda, že byla na konci filmu její linka tak ošklivě a zkratkovitě ukončena. I přes jakousi zkratkovitost se jedná o velice příjemnou jednohubku s naprosto nadupaným dobovým soundtrackem. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale vo svojej podstate to nebolo ani nič extra výnimočné. Celý príbeh pozostáva z dvoch časových rovín, kde sledujeme malého JRa (teda jeho detstvo) a veľkého JRa (teda jeho dospievanie/dospelosť). Oveľa viac ma však bavilo to turbulentné detstvo bez otca, ktorého suploval sympatický strýko. To bolo skutočne chytľavé a miestami až dojemné. JRova dospelosť a štúdium na Yale ma až tak nebavilo, a celkovo mi ten chlapec prišiel až príliš ambiciózny, takže tým si moje sympatie isto nezískal. 3* ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně příjemné coming of age indie retro,ve kterém se vlastně nic zásadně dramatického neděje,ale od samého začátku dokáže pohltit svojí příjemnou atmosférou,díky které bych chtěl okamžitě žít v Americe sedmdesátých let.Hodně nahoru to táhne obsazení,jemuž vévodí (trochu překvapivě) Ben Affleck,pro nějž je to nejlepší role za poslední roky a takového strejdu by bral z (a)fleku každý.Pro Clooneyho - režiséra zatím - z mého pohledu - jeho nejlepší kousek (neviděl sem jeho první dva režijní počiny)...80% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Hodně příjemnej film, uvolněnej Affleck v roli cool strejdy, skvělá Lily Rabe jako single matka a prdící Christopher Lloyd coby nerudnej děda, všichni sympaticky kroužící okolo mladého kluka/nadějného spisovatele, jehož stěžejním tématem je chybějící otec. Clooney natočil svěží memoár s parádním soundtrackm, feel good atmoškou a parádními postavami, po 10 let starým Dni zrady má tak na triku konečně zase dobrý film. To není moc pěkná bilance, ale díky bohu aspoň za to. 7/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Feel good dobový snímek od George Clooneyho, ke kterému mě přivedl zejména Ben Affleck, který je tu tak strašně cool a uvolněný, že už jsme ho tak dlouho neviděli a kvůli němu to rozhodně za ten levný Prime stojí. Tender Bar poměrně dost zapadl, ale vyplatí se jej po letech vyhrabat. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie trvalo dva mesiace v americkom štáte Massachusetts. (Pat.Ko)
  • Candlepin bowling sa preferuje prevažne v Novom Anglicku, na Long Islande je preslávený predovšetkým klasický bowling. (Pat.Ko)
  • Na konci filmu, keď JR (Tye Sheridan) nastupuje do Cadillacu, nálepky na čelnom skle sú modré, o pár minút neskôr, keď jazdí po diaľnici, nálepky sú červeno-biele. (Pat.Ko)

Související novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (více)

George Clooney není na prodej

George Clooney není na prodej

04.12.2021

Hollywoodské hvězdy často více než na filmech vydělávají v reklamě - kolikrát jste v poslední době viděli George Clooneyho ve filmu a kolikrát jen pít Nespresso? Jedna firma ale zjistila, že slavnou… (více)

Reklama

Reklama