Reklama

Reklama

Nepřivolávej nic zlého

(festivalový název)
  • Dánsko Speak No Evil (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Dve rodiny sa stretávajú počas letnej dovolenky v Taliansku a zostanú v kontakte aj naďalej. Rodina z Holandska pozve rodinu z Dánska na návštevu a oni sa rozhodnú vyraziť. V žiadnom prípade ale nepôjde o príjemný víkendový pobyt. (Marceloo)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (178)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to mnohem lepší po těch pozitivních recenzí. Co teda v mých očí selhalo? To, že kladné postavy můžou situace řešit lépe. To, že scénář je bezvýznamný a celé to moc nedává smysl. To, jak to nakonec bude s hostitelama, bylo evidentní poměrně brzo a nebyl tam žádný překvapivý moment. Ano atmosféru to má nepříjemnou, ale mě to Tak nezajímalo ve druhé polovině, že i ten drsný, hnusný konec ve mě nic nevyvolal. Žádnou emoci. Lautr nic. Přesto, ale musím uznat, že to není špatný a divák, co má rád tyhle slow drama psychologické horory to bude bavit. Jen jsem to popravdě čekal lepší. 5/10  ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Spojlerovo by som mohol napísať, že takto nejako by asi vyzeral sfilmovaný príbeh o psychopatických únoscoch a sériových vrahoch, bez scenáristických prikrášlení, zvratov a rozuzlení, ktoré si filmové plátno, štúdiá a diváci žiadajú. Toto je surová a neprikrášlená depresia, dej ktorej by sa dal hollywoodsky upraviť tak, že by z toho bol luxusný horrorový krvák. V tomto prípade však tvorcom išlo o surovú stiesnenú atmosféru, bezvýchodiskovú situácie, neprikrášlené scenáristické hrdinstvá. Jednoducho takto by to v daných situáciách asi vyzeralo a diváka môže aj roztrhať od frustrácie z toho, že sa dané scény nevyvíjajú inak. Ja som na túto hru pristúpil až v závere, a musím povedať, že som s priebehom príbehu stotožnený vôbec nebol. Rovnako aj tempo filmu bolo napriek krátkej minutáži pomerne nezáživné. Takže asi som príliš mainstreamovo nastavený a toto ma tak trošku minulo. 55%. ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Dánové možná tlačí hygge přístup k životu, ale dokážou být taky pěkně deprimující. Nepřivolávej nic zlého je krajně znepokojivá podívaná, co se pomalu, ale o tom soustavněji zažírá hluboko pod kůži. Chytře a provokativně vystavěný snímek je ochotný zajít tak daleko, jak jen ho divák nechá. Ta finální beznaděj vás doslova semele. A přiznám se, že jako s rodičem to se mnou hnulo dvojnásobně a to na hodně fyzické úrovni. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROČ? PROTOŽE JSI MI TO DOVOLIL…“   Tak prej nemám jezdit nikam s lidma, vo kterejch vím hovno. A že manželství člověka tak nějak svazuje… Nejdřív je to vo ničem, pak to začne budovat znepokojující atmosféru a pak…? Pak skandální odhalení a nasrání, protože tihle píčusové se prostě nedokážou postarat ani sami vo sebe. A ten film je útok na psychiku, ale jinak… (Ty vole, já nevím!)   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Právě jsem zjistila, že jsem provdaná za čuráka.  2.) Do postele si beru děti svejch známejch.  ///  Thx za titule „wauhells“.                PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jeden z hororov, pri ktorom je po celú dobu jasné, že tí dvaja Holanďania normálni nie sú, taktiež je jasné, že sa to celé bude len stupňovať a vyhrocovať, a že to asi nedopadne dobre. Presnejšie som tak nejako vycítil, ako presne by to mohlo skončiť, iba som dúfal, že to tak naozaj neskončí. Musím uznať, režisér ma nasral, a to nemám rád :-) Pretože po celý zvyšok večera som mal depku. Veľmi krutý film, veľmi uveriteľne nakrútený, až som rozmýšľal, či by sa niečo také naozaj mohlo stať. V najbližšej dobe si na upokojenie radšej pustím Ľudskú stonožku 2 a podobné srandy, kde strieka krv a lietajú vnútornosti, lebo tam sa človek aspoň zasmeje a nemá tak blbé pocity. A to som precitlivený v živote nebol. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama