Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (669)

Webb 

všechny recenze uživatele

[6/10] (Black Rhino, Columbia) (Metrocolor /// Produkce: Ivan Reitman /// Scénář: Dan Aykroyd, Harold Ramis /// Kamera: László Kovács /// Hudba: Tom Bailey, Elmer Bernstein, Alannah Currie, Joe Leeway, Brian O´Neal, Kevin O´Neal, Ray Parker Jr., Diane Warren /// Nominace na Oscara: Richard Edlund, John Bruno, Mark Vargo, Chuck Gaspar (vizuální efekty), Ray Parker Jr. (píseň)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elmer Bernstein: 1. Ghostbusters - Ray Parker Jr. [4:06] ,2. Cleanin' Up The Town - The Bus Boys [2:59] ,3. Savin' The Day - Alessi [3:24] ,4. In The Name Of Love - Thompson Twins [3:20] ,5. I Can Wait Forever - Air Supply [5:09] ,6. Hot Night - Laura Branigan [3:23] ,7. Magic - Mick Smiley [4:21] ,8. Main Title Theme (Ghostbusters) - Elmer Bernstein [3:01] ,9. Dana's Theme - Elmer Bernstein [3:32] ,10. Ghostbusters (Instrumental) - Ray Parker Jr. [4:48] ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z velkých komerčních hitů 80. let, který se mohl opřít o komediální schopnosti Billa Murraye a Dana Aykroyda. Ženským půvabem přispěla slavná S. Weaver a Ivan Reitman to celé zaštítil řemeslně zručnou režií. Chytlavá filmová písnička a scénář obsahující řadu gagů spolu s tím, že film je natočen jako typická mainstreamová rodinná podívaná přispěly k tomu, že Krotitelé důchů zaznamenali přímo globální ohlas a dají se vnímat jako určité ztělesnění komerčně zaměřené produkce amerických studií v 80. letech.Celkový dojem 75 %. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ghost busters se s ničím nepářou, hned od počátku je jasné, že téma nasvědčující horroru, bude převráceno úplně naruby, až z toho vznikne osvěžující komedie. Ta je taktéž dost přímočará - ujetý Bill Murray, lítající zelená hlava, trošku nasranější Zuul a nakonec křížení proudů (což zde není gay!) u velkého "sněhuláka". Krotitelé duchů byli lákadlem pro každé dítě, není proto divu, že jen vyslovení názvu, či vzpomenutí na chytlavý ústřední song v mnoha z nás vyvolává příjemné pocity nostalgie. Jen je třeba připustit, že 80. léta prostě většinou neplodila příliš důmyslné filmy, a ani infantilní Ghost busters nejsou vyjímkou, avšak klišé v jejich podání jsou ještě celkem slušně stravitelná. 7/10 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hodnotit to tehdy, když jsem to viděl popvé na VHS kazetě u souseda co měl jako jedinej v baráku video, asi bych dal 4 nebo 5 hvězd (a co teprve v kině!). Přeci jen tehdy v televizi kralovaly normalizační seriály, TV inscenace, různé varietní pořady a i když byly dost často našlapány tehdejší hereckou elitou, bylo to takové socialistické. Jakýkoliv film z USA nabízel pohled na jiný svět tam na západě a zejména Amerika k níž leckdo z nás vzhlížel jako k tomu nejlepšímu co vůbec mohlo být, byla světem opravdu zcela jiným. Tenhle film byl i na USA zcela z jiné dimenze :-). Bohužel se tu skutečně nepodařilo vyvážit prvky hororu s komedií a divák vlastně hlavně díky závěru neví na jaký žánr pořádně kouká... Dnes když jsem to viděl po letech mne napadlo, že je to taková dávná předloha Stargate:-). Herecké výkony byly super, okatá Replayová byla krásná, jen ty trikové efekty už k dnešku vypadaly dost prehistoricky což je pochopitelné. Ale například to rozpraskání silnice před místem poslední bitky bylo super i na dnešní dobu. Podtrženo sečteno dávám za 3 vystřelené paprsky. * * * ()

Galerie (114)

Zajímavosti (127)

  • V české dabingové verzi, která je ke slyšení na VHS a Blu-rayi, je obří "Stay-Puft Marshmallow Man" nazýván jako reklamní panák, zatímco v českých titulcích na DVD a Blu-rayi jej překladatel pojmenoval Lékořičáček. (FilmFan24)
  • Dej filmu sa odohrával v New Yorku, no v skutočnosti sa v tomto meste nakrúcalo len tri týždne. Zábery z interiérov sa prevažne nakrúcali v Los Angeles. (Raccoon.city)
  • Sigourney Weaver (Dana Barrett) komentovala, že o nějaký čas později "v mém bytě začalo hořet a přijeli hasiči. Jeden z nich otevřel ledničku, podíval se dovnitř a prohodil: 'Asi byste měla zavolat Krotitele duchů.'" (NIRO)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama