Reklama

Reklama

Jedna z nejčastějších otázek, které odjakživa padají na abiturientských srazech, zní: "Tak co teď vlastně děláš?" Zatímco většina lidí chce popsat svou práci a život před bývalými spolužáky tak, aby byli zajímavější, než ve skutečnosti jsou, Martin Blank má problém zcela opačný. Musí vymyslet, jak popsat svou kariéru tak, aby vypadala mnohem všedněji, než jaká skutečně je. Martin je totiž bývalý agent CIA, který se nyní živí jako nájemný vrah. Jenže poslední dobou už ho práce netěší jako dřív. Dokonce několik rutinních akcí nehezky pokazil. A tak se Martin rozhodl, že pověsí řemeslo na hřebík a najde si jinou práci. Čeká ho však poslední zakázka v Grosse Pointe. Shodou okolností to je místo, kde Martin vyrostl a kde se ve stejnou dobu koná setkání jeho spolužáků po deseti letech. A tak na radu sekretářky a svého poněkud nervózního psychoterapeuta přijme Martin zakázku a odjede do rodného městečka, aby se setkal se svou studentskou láskou Debi. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

Shorty_ 

všechny recenze uživatele

Cusacka jsem měl vždy rád, ale jako nájemného vraha sem si ho moc představit neuměl. Ovšem svojí roli zvládnul skutečně perfektně, až nezapomenutělně. příběh Martina Blanka mě skutečně nesmírně překvapil a pobavil, navíc i akční scény jakožto zpestrující prvek byli na jedničku. Takže když to tak shrnu tak Akce - 1 , Hudba - 1 , Obsazení - 1 , Příběh - 1 , Humor - 1 ...Takovéhle filmy plné černého humoru jako ještě například film V Bruggách a Big Hit by měli chodit večer na Nově místo růžové zahrady a podobných nesmyslů. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Martin Blank (John Cussack) se živí jako profesionální zabiják, a ve svém zaměstnání je velmi dobrý. Jednoho dne dostává zakázku ve svém rodném Detroitu, a jeho sekretářka neváhá, a zároveň mu naplánuje návštěvu srazu spolužáků ze střední po deset letech. Až na místě Martin zjišťuje, že jeho práce nebude tak jednoduchá, zvlášť když cílem je otec jeho dávné lásky a v patách mu jsou dva agenti FBI a další zabiják. A navíc mu jeho dávná láska Debie (Minnie Driver) i po letech vůbec není lhostejná ... Dle komentářů i doporučení kámoše jsem čekal dokonalý film, ale nakonec jsem byl trošku zklamán. Základní myšlenka byla takřka dokonalá, profi zabiják na srazu svých spolužáků - ale autoři film hnali trochu jiným směrem. Důraz byl kladen na milostnou linii, která mi ale nějak neseděla (možná je to tím, že je mi extrémě nesympatická Minnie Driver). Přestřelky (ač slovní nebo skutečné) mezi oběma zabijáky jsou docela k smíchu, ale možná to tak má být (dokonalá scéna je v obchodě, kdy prodavač plně zaujat paří na automatu Dooma, a celé přestřelky si ani nevšimne). Tak či tak, víc než tři hvězdy nedám.. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Roztomilé téma je jako vyšité pro zábavné béčko. 1) Svůj záměr vzhledem k veskrze průměrnému zpracování však film naplnil jen zčásti. I'm a professional killer... Do you have to do postgraduate work for that? 2) Zajímavý je 31letý John Cusack (nájemný vrah). 3) Cusack vnímal snímek jako vyjádření svých politických postojů: I grew up fascinated by people in the Reagan administration, their ethics, their mercenary values. People who plan wars and then go home to their wives and their kids ... How do they live? To me, Grosse Pointe Blank was a metaphor for the people in the Bush White House. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Bohužel to nezajímavější a nejvtipnější z tohoto filmu si přečtete v upoutávce a celých 103 minut to nedokáže přebít. V podstatě nudný a strašně ukoptěně chtěný paskvil, u něhož se asi tak dvakrát pousmějete a tím to hasne ... Minnie Driver se mi líbila v Dobrém Will Huntingovi, tady mi přišla spíš otravná, Cusack jakbysmet a jediný, kdo mě bavil byla Joan Cusack. Dost málo na takovou stopáž. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Pohodový mix akcie so silným feelingom deväťdesiatok, sitkomovej komiky a nenáročnej romantiky. Scenár nepatrí k najvtipnejším, obzvlášť dialógy sa dali vybrúsiť. Veľa zachraňujú herci. Elegantný Cusack je ideálnym hlavným predstaviteľom, pôvabná Minnie Driver je mu dôstojnou partnerkou a chémia medzi nimi funguje od prvej spoločnej scény skvele. Aykroyd ako Cusackov profesný rival najlepší na filme. Scéna s bábätkom jasne kultovná. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu si zahráli tři sourozenci - John (Martin Q. Blank), Joan (Marcella) a Ann (Amy) Cusackovi. (Terva)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Monrovia, Duarte, Pasadena (Kalifornia, USA), Chicagu (Illinois, USA) a Detroite (Michigan, USA). Natáčanie prebiehalo od 23. januára do 27. marca 1996. (Arsenal83)
  • Během scény v obchodě si můžeme všimnout velkých kartonových postav hlavních představitelů filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). Následně jsou téměř všechny rozstříleny. (TaNya_)

Reklama

Reklama