Reklama

Reklama

The Rutles

(TV film)
  • Velká Británie The Rutles: All You Need Is Cash (více)

Obsahy(1)

Eric Idle, Neil Innes a jejich přátelé natočili tento satirický snímek v montypythonovském duchu podle vzestupu a skonu nejslavnější kapely všech dob - The Beatles - a byli při jeho tvorbě velmi pečliví. Neil Innes pro film napsal víc než patnáct písní v "broukovském" stylu, ve filmu se objeví parodie na "schodovou scénu" z Perného dne nebo nápodoba památného Koncertu na střeše. Mezi účinkujícími můžema najít i skutečného Beatla George Harrisona, muzikanty Paula Simona a Micka Jaggera nebo dalšího z Monty Pythonů Michaela Palina. Takže, slovy samotných Rutles "All you need is cash"... (Morien)

(více)

Recenze (64)

#47 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky resp. znalce historie Beatles je tato parodie skutečně k popukání. Eric Idle skvěle napadobil McCartneyho a zároveň velice nápaditě poskládal scénář, Niel Innes zase dokázal složit hudbu, která výborně napodobuje řadu písní Beatles...vše dohromady tvoří velmi zábavnou a inteligentní podívanou, prostě NUMBER ONE! ()

fleker odpad!

všechny recenze uživatele

Dal jsem tomu 30 minut, ničeho vtipnýho jsem se bohužel nedočkal, pouze takový ten klasický britský humor typu "šli dva a prostřední upad", ten jsem párkrát zaregistroval. Neznám ale dopodrobna překlad beatlesáckých písní, takže vzhledem k tomu že je to parodie na ně, je možné že tam byl nějaký vtipně zaměněný text a to mi uteklo. Takže zatím hovnotím jak hovnotím, ale až umře poslední beatlsák, možná tomu dám ještě jednu šanci. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

"Suddenly, everyone became amazingly litigious. I remember I'd get up in the morning. Sue someone. Check in the papers that I hadn't been fired. Go to the office. Sue someone. Pick up the morning's writs. Sue the bank. Go out for lunch. Sue the restaurant. Get back in, collect the writs that had been received that afternoon. Read the papers. Phone the papers. Sue the papers. Then go home. Sue the wife." Pythoni až na střechu.. Eric Idle si tady hraje a fabuluje naprosto famózně a každý fanda The Beatles či Monty Pythonů si prostě musí přijít na své. Krásně suchohumorné. :) ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Na první pohled ztřeštěná, ve skutečnosti ale neuvěřitelně promyšlená a propracovaná parodie na fenomén Beatles. Pro mě je naprosto nepochopitelný, jak se Innesovi podařilo oprostit se od hudebních originálů a složit písničky, který ty původní parodujou a odkazujou na ně - a to tak, že to je pochopitelný, ale hlavně skvělý i hudebně (a to včetně klipů, viz např. dokonalou "Ouch"). Všichni čtyři navíc u toho vypadaj bezvadně, očividně si to užívaj, Idle navíc jako narrator-reportér je úžasnej tragéd... taky se tam objeví Palin, Jagger, Simon, Harrison a tak. The Rutles jsem si užíval jako dlouho nic - špetka Pythonů (dobře, tak spíš Idlea), špetka Beatles, špetka šedesátek, kvanta skvělý hudby, kvanta skvělejch hlášek - prostě "The best since Schubert", jak samy uznaly London Times. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Eric Idle je jako Paul McCartney v Koncertu na střeše opravdu k sežrání. A když člověk vidí, jak jim v parodii na Help padají jablka na hlavu... ach. Řekla bych ale, že divák musí dobře znát dobový kontext a dějiny skutečných Brouků, aby věděl, na co se to vlastně dívá. Já zde stejně jako u skutečných brouků a některých dalších hudebních i nehudebních ikon žasnu, jak můžou mít tak tenké nohy. -"You need feet to keep your socks on." ()

Galerie (15)

Zajímavosti (14)

  • V cameo roli se ve filmu objevil samotný člen The Beatles George Harrison. Namaskován k nepoznání se zhostil roličky televizního reportéra, který dělá rozhovor s Ericem Manchesterem, právníkem kapely, kterého si zahrál Idleův kolega z Monty Pythonů Michael Palin. (contrastic)
  • Z 11 řadových LP Beatles si The Rutles pro svou mystifikaci vypůjčili více než polovinu - použili názvy a obaly těchto desek: With The Beatles / Meet The Rutles, A Hard Day's Night / A Hard Day's Rut, Help! / Ouch!, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band / Sgt. Rutter's Only Darts Club Band, Magical Mystery Tour / Tragical History Tour a Let It Be / Let It Rot. (Robbi)
  • První myšlenku vytvořit The Rutles pojal Eric Idle při svém pobytu ve Francii. Požádal Neila Innese o písničky a v roce 1976 představil na popud Lorna Michaelse v pořadu Saturday Night Live jednu písničku a scénku o The Rutles. Kladná reakce publika rozhodla o tom, že se Idle pustil do televizního filmu. (Robbi)

Reklama

Reklama