Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(více)

Recenze (733)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tento diel je slabší ako jednotka, ale moc by som to neporovnával, pretože je to trošku iný film a je tu aj dosť zmien. Chyba tu síce Arnold, ale drsný Danny Glover je dosť dobra náhrada a taktiež aj Gary Busey, či Bill Paxton je dosť dobrý zo svojimi hláškami. Máme tu ale opäť výborný vzhľad Predatora, ktorý ma so sebou tento krát väčšiu výbavu ako v jednotke. Špinavé ulice Los Angeles vystriedali džungľu a Predator teraz šponuje napätie iným štýlom, stále však zaručene fungujúcim. Vynikajúca Silvestriho hudba to všetko podtrháva. Už vieme kto a čo je Predator zač, ale aj tak tento film dokáže ponúknuť dobré a napínavé akcie, ktoré miestami tromfujú originál. Velké plus je aj strih filmu. Minutáž je takmer identická s prvým dielom a aj tu sa v poslednej trištvrte hodine, nespúšťa noha s plynu. Luxusné finále rovnako kvalitné ako v prvom diely. Obe časti milujem už od dectva a keď vidím kvality AvP, tak s hodnotením musím ísť dopredu. Obľúbený soundtrack: Tunnel Chase. 90% - 5* ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Dravý originál byl nadprůměrným snímkem, ačkoli nabídl tupý příběh a žádný vývoj postav, čili sloužil pouze k zábavě. Logicky vedl úspěch jedničky k natočení dvojky. Ale asi každý divák, hned jak se dozvěděl, že ve dvojce už neuvidí Arnieho, musel zájem rapidně klesnout. Já osobně nečekal nic hodnotného, čím by se daly zabít dvě hodiny mého života. Ale to co se mi dostalo do rukou bylo ještě horší. Film nemá žádnou návaznost na jedničku. Společný je jen hlavní "záporák". Arnie je pryč a s ním i celé vzrušení, které dělalo z jedničky takovou zábavu. Prostě průser. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zopakuji to, co valná většina: Proti vynikající, pikantní a silné jedničce tu máme "druháka" kávu. Chybí zde vše, co jsme měli na Arnieho trháku z hrůzy nahánějící džungle rádi. Predátor se velkou měrou zcivilizoval, občas vytáhne nějakou hlášku, která sice pobaví, ale na mimozemského lovce mi prostě lidská řeč nesedí. Tvůrci nedokázali navodit atmosféru strachu, což mělo za následek, že jsem ani při jedné ze scén necítil ono zlověstné mrazení v zádech. První díl při prvním zhlédnutí tuto vlastnost měl. Závěr je příjemný, ale ani ten nedokáže zvýšit hodnocení na více jak 3*. Nedostatek: Když si predátor sdělá masku, vidí stále s "termovizí", ovšem v prvním dílu už viděl jen červeně. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Je tomu už neuvěřitelných dvacet let, kdy jsem na to koukal s otevřenými ústy na stanici Pro 7. Bez rozmyslu bych tomu dal pět hvězd a smlouval o tom, jestli by nešla dát i šestá. Jenže, je tady jedno takové malé jenže. Pustil jsem si to nedávno z nostalgického pohnutí znovu a teprve teď jsem tam objevil tolik chyb, nesmyslných momentů a nelogických zvratů, že by to jednoho od mytologie Predátorů a Vetřelců zcela odradilo. Dříve jsem to ignoroval za a) proto, že mé mladické oko nedokázalo něco takového rozlišit a za b) neuměl jsem německy, nemohl jsem posuzovat nějakou nelogičnost v příběhu, on mě po pravdě řečeno tolik nezajímal jako samotná existence pana Predátora. Nyní chci do světa vykřičet rozčilení, proč sakra je Predátor v tomto filmu vystižen jako takový pomatený přizdisráč? Proč? Proč tupě čumí na nějaké římse, inhaluje kyslík a proč nějakej nejdená? Proč tak málo vydrží, má snad cukrovku? Proč do sebe nechá střílet jako idiot? Proč je to takové zesláblé a nepozorné hovádko boží, když si nechá rozbít mordu od postaršího chlápka (navíc člověka)? Na druhou stranu nelze tvůrcům upřít talent pro ztvárnění atmosféry, zejména v začátcích filmu. Když nyní slyším název Los Angeles, vybaví se mi ten tropický den, hispánec s bílím knírem od heroinu a krvelačný vpád zabijáka z vesmíru. To patří k největší kvalitě filmu, kde ovšem nakonec formu zabil obsah. Tři hvězdy za nostalgii, hekajícího Dannyho Glovera, tradičně hláškujícího Billa Paxtona, ponurou atmosféru. Jinak, kde nic není, ani neviditelná žabí smrt nebere. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to tak a nejinak, na jedničku sice nemá, ale zábava je to skvělá. Odehrává se v L.A. roku 1997, ve městě zmítaném válkou drogových kartelů a dává mnohem víc prostoru Predátorovi, který byl v jedničce víceméně jen neviditelným zabijákem v džungli, uvidíme hafo zlepšováků a zbraní na které v prvním díle nezbylo místo a vůbec se toho o něm dozvíme dost na to, abychom se mohli vrhnout na Alien Vs. Predator :). ()

Galerie (108)

Zajímavosti (58)

  • Scéna, kde Anna (Elpidia Carrillo) vypráví na kameru o událostech z předchozího filmu, byla vystřižena. (Fenk)
  • Režisér filmu Stephen Hopkins vysvetlil, akú úlohu mal Arnold Schwarzenegger (Dutch) zohrať v pokračovaní: "Myslím, že by to bolo v pohode, v skutočnosti, úvodnou scénou filmu mali byť títo chlapci, ktorí hrajú golf na golfovom ihrisku a pristáva helikoptéra, je tam chlap s bielym vlasmi a hrá golf a muži z helikoptéry zvolajú „Je späť !“ a Arnold s bielymi vlasmi a jazvou na tvári sa otočí. On a Danny Glover (Harrigan) by sa spojili. Popravde si myslím, že to bolo tým, že Jim Cameron, pre ktorého som predtým pracoval, povedal Arnoldovi, že chce, aby robil Terminátora 2 (1991), a že nechce, aby hral v obidvoch filmoch. Asi tušil, že by to nedopadlo dobre, keďže sa na Terminátora 2 pripravoval dlho. Mám pocit, že Arnold si musel vybrať a jednoznačne to bola skvelá voľba, pretože Terminátor 2 je jedným z veľkých sci-fi filmov.“ (DJ Rocco iNc)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama