Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (174)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Vůně cibule je v podstatě roztomilá hříčka, v níž autoři poměrně neotřele parodují mnoho běžných westernových stereotypů. Nelze si při sledování filmu nevzpomenout na jedné straně na Limonádového Joea a na straně druhé například na westerny Sergia Leoneho... Její sledování je ovšem takříkajíc "limitováno věkem", neboť dětem se to bude líbit rozhodně a naopak mnohý dospělý možná užasne, jak jednoduchý a nekomplikovaný film si to v dětství vlastně zamiloval... Celkový dojem: 70% ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná podívaná. Franca Nera jsem do této chvíle herecky neznal. No a mile překvapil. Hudba velice podobná filmům s Budem Spencerem a Terrencem Hillem, občasné scény podobné Charliemu Chaplinovi, to, ale i daleko víc je tenhle snímek. Spousta vtipu, rvaček, ale také smysluplný příběh. No a ta cibule? To je samozřejmě nesmysl, ale vhodně posazený :-) ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to při úvodních záběrech vypadá na obyčejnou westernovou kovbojku, již po pár minutách se ze snímku stane naprosto střelená, bláznivá, ale naštěstí zároveň i velmi zábavná parodie. Občas skoro groteska. Milovníci parodií a bláznvého humoru si příjdou na své, ostatní možná budou kritizovat určitou přehnanost. Ale já se skvěle pobavil a ta roztomilost se tomu nezapře. Franco Nero Cibulku hraje skvěle, děj příjemně odsýpa. A úsměv na rtech zústane po celý film. Navíc i mě to silně připomnělo filmy s Budem Spencerem, kterého jsem tam tak nějak pořád viděl.:-) Takže pohoda, pochvala a poctivé 4 hvězdičky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Westernové špagety zalité hustou cibulovou omáčkou. Parodický příběh o chlápkovi, který každému nevoní a pouhým příchodem do saloonu dokáže rozplakat i toho nejotrlejšího pistolníka, mi voněl velice. Obzvlášť nápad pojmout všechny rvačky cibuláře a těch ostatních jako klasickou grotesku byl parádní. Franco Nero připomíná Terrence Hilla, Castellari usazený v režisérském křesle si moc hezky utahuje z Leoneho, Corbucciho a spol., bizarní postavičky, jako olejář s mechanickou rukou či její konstruktér s vizáží Adolfa Hitlera, Vůni cibule dodávají ještě větší punc šílenosti, kluci jsou taky skvělí... Žádný zásadní počin, ale zábava solidní. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mrkající a modré bulvy valící Franco Nero v ryze terencohillovské roli groteskové parodie. Skvělou práci odvedli dabéři z Barrandova 1977, když tuhle kokotinu opatřili perfektní češtinou (Mrkvička, Houska, Holý, Dítě, Čočková, Fišer, Zahajský...). Vůbec to neberte jako western, ale jako parodii na western. Možná vám humor, zrychlovačky a kníratý Franco sednou lépe než mně. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Navzdory německému názvu Zwiebel-Jack räumt auf („Cibulový Jack uklízí“) se hrdina filmu nikdy nejmenuje Jack a dokonce uvádí, že nemá jiné jméno než Cibule (Sterling Hayden). (Nathaniell)

Reklama

Reklama