Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nathan Conrad je pozorný manžel krásné Aggie a milující otec osmileté Jessie. Jako psychiatr se specializuje na dospívající mládež a ve svém oboru je uznávanou kapacitou. Jeho život se však otřese v základech, když na žádost kolegy Sachse vyšetří katatonickou osmnáctiletou Elizabeth Burrowsovou, která má za sebou řadu mylných diagnóz a neúspěšných léčebných procedur. Nathanovo vyšetření má definitivně rozhodnout, zda stráví zbytek života v ústavu. Uvědomí si ale, že dívka svůj stav zřejmě jen předstírá. Krátce poté je unesena Jessie. Psychiatrovi zavolá bezohledný únosce a sdělí mu své požadavky. Zabijí jeho dcerku, pokud do dalšího dne nevytáhne z Elizabeth šest čísel, které zná jen ona. Jsou klíčem k tajemství, pro které jsou únosci schopni všeho. Dají mu také jasně najevo, že ví o každém jeho kroku a dozvědí se o všem, co řekne nebo podnikne… (TV Nova)

(více)

Recenze (203)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Klasika. V tomto žánru a stylu jde v podstatě jen o to, co umí taťouch (aby mohl dítě zachránit), jak inteligentní a charismatický je záporák (aby nás bavil) a jak dobře to je natočené, aby se na to dalo koukat. Variace na toto téma tedy mnohokrát viděno, takže zde není až tak moc co komentovat. Co se týká zpracování - takový průměr. Nic extra, ale ani slabé. Pěkně to utíká, nenudí to, je tam pár zajímavých momentů a celkově to má celkem spád. Co tomu chybí je větší napětí a trošku větší psychologická propracovanost odhalování "tajemství". Prostě a jednoduše takový průměr, který nenadchne, ale neublíží. Svůj účel rozhodně splní. Howgh! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas, Sean Bean, Brittany Murphy, Famke Janssen, Oliver Platt, Lance Reddick - taková jména a přitom tak průměrný film, jak jen to je možné? Totiž, filmů na téma "někdo tě sleduje, unese ti někoho, koho máš rád (v tomto případě dceru) a máš časový limit, abys ji zachránil" je dost a já je mám rád, protože většinou jsou svižné a něco se v nich děje. Bohužel, Don't Say a Word k nim nepatří, tempo má pomalejší a zvraty člověk (většinou) odhadne. Výkony všech hlavních hvězd jsou dostačující, stejně jako film samotný, ale možná v tom je ten problém… ve světě, kde existuje tolik jiných filmů na toto téma (Cellular či v podobném stylu i Taken) proč bych se měl spokojit s "dostačujícím" filmem? 60 %. ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

I když mě název filmu vybízí k tomu, abych držel jazyk za zuby, neudělám to. Tahle konzistentní žánrová nuda, ozdobená jen sympaticky vyrovnaným výkonem Michaela Douglase, se spíš hodí na televizní obrazovku, než do kin. Copak už nebylo dost vychytralých dětí v ohrožení, nebezpečných únosců a podobných ingrediencí? Tajemství šílené dívky (a celý následující děj) je okem divákovým rozeznáno už na začátku, takže nezbývá nic, co by udrželo jeho pozornost. Naprosto zbytečný film, ale o tom už Hollywood je. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film sa rozbieha dosť pomaly a následná hodina vás utvrdí v tom, že sa jedná o skutočne priemerný thriller s niekoľkými dosť napínavými momenty a veľmi zaujímavým scenárom. Je preto škoda, že sa temná a ponurá atmosféra ku koncu vytráca, načo nás úplne odrovná prekombinovaný a hlúpy záver. Herecký kolektív je ale priamo hviezdny, Douglas sa pre tento druh filmov určite narodil, Sean Bean je výborný "záporák", plus zvyšné hviezdy v solídnych rolách. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Psychiatr Michaela Douglase má za úkol zjistit tajemné číslo od své pacientky, aby mu zločinci vrátili jeho unesenou dceru. Odhlédneme-li od faktu, že film obsahuje až příliš mnoho béčkových rekvizit (drahokam, hřbitov, honička v metru), jde o velmi napínavou podívanou. Bohužel nejspíše jen na jedno použití, neboť nedosahuje zcela kvalit např. Hry, Osudové přitažlivosti, nebo Základního instinktu. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=FV-eFMgSOAw ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Hřbitov, na kterém se odehrává závěr filmu, byl postaven ve skladišti v Torontu. Filmaři nechali navozit čtyři tisíce tun zeminy a zasadili třicet osm stromů. [Zdroj: časopis Cinema 1/2002] (Locksley)

Související novinky

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

03.08.2012

Jason Statham versus James Franco? To je podivuhodná kombinace, přesto s ní počítejte. Už v září začne v New Orleansu natáčení drsné akční střílečky Homefront. Film vzniká podle románu vietnamského… (více)

Reklama

Reklama