Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (762)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poněkud netypický film na Tima Burtona. Mírně rozháraná sci-fi, která asi původně chtěla být více vtipná, než nakonec je. Velká plejáda hollywoodských hvězd nepomohla režisérovi vytrhnout z paty trn v podobě nedokonalého scénáře, neboť svým rolím herci věnovali vesměs jen přiměřené množství energie, ale ani kapku navíc. Přesto není možné tento film šmahem odsoudit, neboť jako komerční zábava si stále ještě drží poměrně vysoký standart. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mars útočí je naprosto nádherná pocta béčkovým filmům ze starých let. Úplně na mě dýchla ta atmosféra, Burton umí a než že tohle je jeho nejhorší film. Film je dost akční takže nenudí, je dost srandovní takže se člověk i nasměje. Film sice není nijak z dnešního hlediska úchvatný, ale drží si standart i do dnes. Rozhodně to není tak trapná invaze jako třeba z Transformers. Navíc tenhle film může nabídnout i slušné herce, ať v hlavních rolí(Brosnan, Nicholson), či v rolích menších(Fox, Portman). Film je prostě správnou poctou béčkům, na nic si nehraje, je vtipnej a dost černohumornej. Slabších 5*. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Zábavná, svěží a neoriginální (tedy vykradená z čehokoliv z 50. let) vyvražďovačka hereckých celebrit. (Padá jedna hlava za druhou - respektive barevné kostřičky planou). A vůbec mi nevadí, že to všechno je naprostá hovadina a slátanina na entou - protože Mars útočí je klasika žánru zvaný parodie, takže co víc chtít, než se bavit a poznávat kohože si to tvůrci vzali na paškál. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Společně s Beetlejuicem nejujetější film Tima Burtona, prošpikovaný milionem odkazů na starší filmová díla i satirou na různé kulturní či společenské konvence a všemožná klišé. Originální vesmírní okupanti (děsně mě baví, jak pokaždé prohlásí, že přichází v míru a pak spustí palbu) a parádní herecké obsazení, jsou jen sladkým bonbónkem téhle zábavné šílenosti, kterou si Tim natočil pro radost. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nakopal bych kanál Nova Cinema do prdele, zpřerážel mu ruce a zakroutil krkem. Nic jiného si za opakované projevování absolutní neúcty ke kinematografii nezaslouží. Useknout filmu titulky jen proto, aby bylo možné nacpat před další pořad reklamy je nejtěžší filmový hřích. Notabene, když program jede podle časového plánu. Nechť se zodpovědní lidé stydí a dopadnou stejně, jako v tomto filmu Jack Nicholson. Na té vlajce by však nebyl znak Marsu, ale můj vztyčený prostředník. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Barry Purves vytvořil původní stop-motion animaci, ale nakonec se produkce rozhodla pro CG. Jeho animace nebyla vůbec použita a ani se neobjevil v titulcích. (fannah)
  • Tim Burton se inspiroval fenoménem 50. let, a to sérií "béčkových" sci-fi filmů o invazi nepřátelských mimozemských civilizací z vesmíru. Výtvarné pojetí však přímo odkazuje ke kdysi populárním žvýkačkovým obrázkům firmy Topps. (hippyman)

Reklama

Reklama