Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divoké pivo je klasická česká komedie o privatizaci malého jihočeského pivovaru. Vřadě komediálních situací se zde setkávají dobří čeští policisté s mafií, poctiví občané s podvodníky. Úsměvný příběh, který samozřejmě nepostrádá milostnou zápletku, významně ovlivní pohádkové bytosti, které se náhle vynoří z dávné minulosti. V nové české komedii hlavní dvojroli vytvořila Markéta Hrubešová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

SteveCZE 

všechny recenze uživatele

(5/10) Jsem líný se rozepisovat, takže stručně... Jste-li fandou Markéty Hrubešové, nebo rovnou obdivovatelé jejích obřích cec... Ehm, tedy jistých předností (a že si jich tu v druhé půli užijete), pak je pro vás tento snímek Must-see. I tak je nutné si uvědomit, že Divoké pivo je opravdu mizerný film s odfláklým scénářem, nevyužitými komediálními herci a velmi hloupým dějem. I tak jsem se u některých scén dost nasmál. A jako oddechový film, u kterého vypnete mozek, to funguje na výbornou. ()

bighead 

všechny recenze uživatele

Tak je to samozřejmě odpad,ale dávám jednu za pěkné záběry Třeboně a pivovaru- (na Regentu jsem odkojen) a taky za Ivánka,že ten lump zůstal zvěčněn na plátně v dalším filmu.Ale takovýhle filmy se prostě v devadesátkách točili,patří to k té době- i taková sračka může být příjemnou vzpomínkou na časy mládí. ()

Reklama

ac1976 

všechny recenze uživatele

Je to taká nehorázna sprostosť, že je až prekvapením koľko kvalitných hercov sa v tom objavilo. Jediný dôvod prečo som to chcel vidieť je Markéta, ale pozor! Aj miestne komentáre treba brať s rezervou, na jej super karosériu treba čakať do 50-ej minúty, väčšinou na dizajn ani poriadne nevidno a megakozy sa objavia v úvodných minútach (čumí na ne Lábus), ale nie je to Markéta. 😀 Práve preto, že tá Markéta sa rodičom mimoriadne vydarila dávam hviezdu. Film si hviezdu určite nezaslúži. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Po záslužném odvysílání "Ještě většího blbce než jsme čekali" na TV Barrandov zůstává "Divoké pivo" již jediným porevolučním trezorovým filmem. Při tom si v soudobé konkurenci rozhodně nezadá - takovou plejádu "hvězdných" českých ksichtů nenabízí ani (post-)totáčové silvestrovské estrády. Nonsensové vyprávění o dívce z Nepraktou ilustrované legendy, která dokáže pohledem proměnit pivo na elixír pravdomluvnosti, se nese v troškovsko-kameňákovém stylu, kde příběh zastává pouze funkci rámce pro famózně pitomé fórky a prvoplánově přízemní frky. Kde jinde uvidíte postelové scény takových kalibrů jako Luděk Sobota, Vítězslav Jandák nebo Václav Upír Krejčí, dementní verbální battle Soboty se Strýčkem Jedličkou či dokonce skvostnou velkou roli Ivana Jonáka, kde je plně zúročen jeho skvěle směšný hlásek konipásek? Navíc ve finále dojde i na kýžený full-frontal Markéty Hrubešové. Zatímco ostatní česká produkce dané doby se oháněla falešnými ambicemi, zde snad nonsensovost a camp byly přímo záměrem, protože jinak si nelze představit, že by mohl vzniknout takto fenomenální výsledek. "Divoké pivo" představuje velkolepou esenci upachtěnosti české lidové zábavy. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Asi mi unikl návod, kdy a u čeho se smát. Postav jak naděláno, ale celkově nic moc. Ani můj oblíbenec pan Sobota se neprojevil, pokud bylo v čem. Napoprvé jsem to nedokoukal do konce. Nyní po letech jsem to zkusil podruhé a bylo to neuvěřitelná nuda. Musel jsem to jet nadvakrát, protože naráz jsem to prostě nedal. ()

Zajímavosti (13)

  • Režisér Muchna si pivo z miestneho pivovaru, kde sa natáčal film, tak obľúbil, že si objednal od nich pivo do svojej reštaurácie v stredných Čechách. (Raccoon.city)
  • Natáčanie filmu začalo už v roku 1993, ale z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov bolo stopnuté a film sa dokončil až v roku 1995. (Jello Biafra)
  • Samostatnou kapitolou filmu bol jeden z prvých pražských "mafiánov", Ivan Jonák (Jonáček), ktorý vo filme hral vlastne sám seba. Neustále pri sebe mal svoju milenku, bol ovešaný zlatom a jazdil vo svojom vlastnom veľkom Mercedese. Pol roka po dokončení filmu bol odsúdený na osemnásť rokov za nájomnú vraždu svojej manželky. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama