Reklama

Reklama

Studio 666

  • USA Studio 666 (více)
Trailer 1

Kvůli nahrávání dlouho očekávaného desátého alba se legendární Foo Fighters stěhují do tajemného sídla na okraji Los Angeles. Brzy se však ukáže, že v obrovském domě straší. Když frontmana Dava Grohla posednou krvežíznivé nadpřirozené síly, visí na vlásku nejen vydání nové desky, ale i životy ostatních členů kapely. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (78)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jasně, mohlo být klidně o půlku kratší (max taková hoďka by tomu slušela fakt hodně), ale i tak se kluci z FF celkem předvedli. Herecky (hlavně) Grohl super, příběh nic objevného - ale tak jsou to FF, nikdo snad nečekal nějaký sofistikovaný horror. Kdo je má rád, nebude nespokojený. Navíc ost je dost povedené. 6/10 ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

What the hell?! Mám největší chuť téhle šílenosti nasázet 4*, etika mi to ovšem nedovoluje a budu hodnotit podle zásluhy. Fanoušci Foo Fighters mě určitě ale pochopí v tom, že OST sám o sobě je fakt totální pecka, hlavně má úcta Tylerovi Hawkinsovi, bubeníkovi kapely, který letos v březnu zemřel. Budiž mu země lehká. Nutně podotýkám, že bez jeho drumů by to neznělo tak fantasticky. A Dave Grohl, jak ho známe, jak žije a dýchá (a jak zbožňuji tu jeho hardcore povahu), si zahrál samozřejmě hlavní roli, která mu sedla jako pěst na oko. Milujeme přeci krváky, tak proč nenaprat do filmu s Foos možná ty nejšílenější gore scény jaké jste pravděpodobně už dlouho neviděli od dob hororových filmařů z 80'. Kdyby krev tekla - ne, pardon, stříkala, z televize, už bych nepotřebovala vymalovat stěny na rudo a smývala bych ze sebe krev dobrý týden. 😂 Takže za mě palec nahoru, na to, že Foo Fighters absolutně nikdy neměli s herectvím zkušenosti (kromě na svých živých vystoupeních a klipech), tohle zvládli na první dobrou. „Do You Guys Get This Overwhelming Sense Of Death?“ „G, H, I, don't give a f***! It's L sharp, okay, you guys? That's the root note of the song.“ ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Některé gore scény měly něco do sebe, to zase jo a bylo celkem zábavné sledovat Grohlův herecký projev, který nebyl vůbec špatný. I ta osmdesátková patina tomu slušela, ale pokud nepočítám scénu s Lionelem Richiem, nebylo tu nic, co by mě rozesmálo a dialogy, na kterých film částečně stál, byly naprosto příšerné. Nicméně pokud by něco podobného natočili třeba Agnostic Front, byl bych to schopen i opětkovat, ale k Foo Fighters halt nemám žádný vztah. I proto 30%. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Jak už tu psali jiní, pokud nemáte vztah ke kapele Foo Fighters (a myslím tím opravdu přímo ke kapele, ne jenom k písním, potažmo žánru) nebo se nevyžíváte v béčkových slash hororech, nemá smysl se na snímek dívat. Skutečná smrt jednoho z členů kapely několik týdnů po premiéře je ale opravdu bizarní. 2/5 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ďábel vládne rokenrolu. Dave Grohl se ubytoval se svojí rockovou partou Foo Fighters v nechvalně proslulé prokleté vile v rámci nahrávání jejich nejočekávanějšího alba s pořadovým číslem deset. V devadesátých letech se do téhož nahrávacího studia uchýlila rocková kapela, jejíhož frontmana posedl pekelný démon, a kapela svoje album tak nikdy nedokončila. Hudební partu totiž zdevastoval jejich kapelník. A podobný devastační osud čeká i slavné Foo Fighters. A slavná kapela navíc zažívá zásadní tvůrčí krizi. Grohl zřejmě není prvním hudebníkem, a určitě ani posledním, který měl ambici vlézt do filmu, sepsat k němu námět a nějakým způsobem propagovat svoje vlastní hudební těleso. A i když má své herecké rezervy, jeho verva i osobnostní aura zafungovala a film si pilně plní svůj hororový odznak zdatnosti. Gore, ač se dostaví o něco později, je brutálně vyvedené, příběh sice nepůsobí nikterak mimořádně objevně, ovšem je podán svěžím způsobem. A k zajímavému diváckému zážitku také přispívá fakt, že ve fiktivním hororovém příběhu vidíme úřadovat žijící členy skutečně existující kapely, i když jeden z nich už nežije (bubeník Taylor Hawkins). Film trochu koketuje i s komedií, hlavně v první fázi jsou k vidění dramaturgicky nesourodé sekvence (Grohlovi se zjeví Lionel Richie, v démonických procesech má svoje tlapičky i mýval). Nevyrovnané pasáže se postupně začnou zacelovat, dostaví se brutální i originální vraždění (zabití činelem), Grohl začne být těžce maniakální, objeví se démoni, vnadná sousedka, pekelná kniha a jeden hororový atribut střídá druhý. K režijní realizaci se angažoval BJ McDonnell, co má brakové záležitosti v šourku. A jelikož má hlavně nemalé zkušenosti s tvorbou hudebních videoklipů, je vizuální stránka z řádu těch kvalitních. A nutno podotknout, že jedním ze dvou scenáristů je Jeff Buhler, specialista na hororový žánr. Grohl se svým hororovým výtvorem u mě v pohodě uspěl. 8/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama