Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (440)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

S radostí mohu oznámit, že Zítřek nikdy neumírá je nejlepší Bondovkou pro vaše oči; ne, tohle je jen mé zbožné přání. Pierce Brosnan mi v roli Jamese Bonda přijde přjemným zpestřením oproti přechozím představitelům a i Michelle Yeohová v roli Bond girl je příjemná pro oči. Teri Hatcherová, která se zde také objeví v roli milenky Jamese Bonda je k nakousnutí (když zapomenu na její roli v Supermanovi). Jonathan Pryce, tentokráte v roli záporáka je také dobrý, ale ne zase tak dobrý jako v Roninovi. Tohle herecké obsazení filmu určitě prospívá, ale akce, která je zde nutností, je příliš těžkopádná. A to je největší zápor filmu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Novým Bondovým nepřítelem v globálně provázaném světě jsou masmédia. Kvůli nim dokonce poprvé ve své kariéře akceptuje osobu opačného pohlaví coby rovnocennou spoluhráčku (i když - je to stále Bond, kdo řídí). Inspirace hongkongskými akcemi se bohužel neprojevuje tolik, jak by si Michelle Yeoh zasloužila a během závěru jsem jenom nezaujatě vzpomínal, kolik předchozích filmů série končilo podobně (obrovský přepravní prostředek, voda, exploze), přesto jde o zábavu vyšší třídy pro diváky a úspěšné vypořádání se s moderními technologiemi a ženami pro Bonda. 75% Zajímavé komentáře: Marigold, Gemini, choze, ScarPoul, PALINO, mortak ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Na rovinu môžem povedať, že zo série Brosnanoviek je "Tomorrow Never Dies" asi mojou najobľúbenejšou. Nemôžem povedať, že by vo filme neboli určité nezmysly a nelogické momentky a plus tá kopa product placementu (čím to, že zloduchovia v Bond sérii skoro vždy majú Range Rovery? To auto asi netreba nikdy kupovať.). Kritika mediálneho sveta je ale spracovaná veľmi dobre, tento film má podľa mňa absolútne najlepší spád, zo všetkých Bondoviek, čo som videl odkedy som začal pozerať Moorovky a perfektne utečie, že sa človek nenudí. To je asi najsilnejšou stránkou. Jeho novú činsku Bond-girl tuto oceňujem a užil som si jej sledovanie. Dokonca sú aj veľmi dobrí parťáci. Film ma osobne veľmi bavil. Negatíva sú niektoré nelogické momenty. Ako napríklad, že sa nedokážu vlámať Bondovi do auta cez jeho systém a rozbiť sklá, no keď sa auto naštartuje a začnú po ňom strieľať, je všetko úplne inak... plus Bond jazdí iba v BMW a veľmi okatý product placement všade okolo. Skladbu k tomuto filmu si nejako výrazne už ani nepamätám. Nemôžem povedať, že ide o technicky dobre spracovaný film a rozhodne je tu veľa vecí, ktoré by sa dali zlepšiť. Rovnako ani zloduchovia nepatria k najlepším, no na druhú stranu ma aspoň nijako neiritovali. Z Brosnanoviek pre mňa najlepším filmom, nakoľko zvyšné dva ... rozoberiem to tam ... ma už absolútne nebrali a ten spád tohto filmu je oveľa lepší, než mnoho jeho predchodcov. Hodnotenie: B ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 18 - Jedna z těch papírově slabších bondovek, ovšem má vynikající místa - setkání s panem Q na letišti a představení nového vozu a mobilního telefonu, skvělé hlášky. Hlavní padouch Carver a jeho poskokové také dobří (dr. Kaufman, pan Stamper). Trošku mi zde vadí Bond-girl, celkově Zítřek nikdy neumírá je dost akční bondovka, ale za mě je to pořád na 5*. S Brosnanem možná ale nejslabší... ačkoliv určitě nejzábavnější. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Pro agenta 007 zítřek neumře nikdy. Sedl mi osobnější a pragmatičtější záporák a sedly mi Brosnanovy hlášky. Jeho úlohu Bonda ale vždycky budu brát s rezervou - ze stíhačky pokosí celou armádu, vymrdá MILFku Teri Hatcherovou, pohraje si s mobilem v bavoráku a zaskotačí si na motorce. Beru to a baví mě to, ale pouze v rámci možností jako nezávazná zábava. Za střílení si z Bondovy postavy v několika scénách mírně palec nahoru. [Přesná stopáž: 119 min] ()

Galerie (170)

Zajímavosti (60)

  • Vo filme sa použilo dvakrát toľko pyrotechnického materiálu ako v Zlatom oku (1995). Pyrotechnický tím mal až sedemdesiat ľudí. (ash99)
  • Loď Elliota Carvera (Jonathan Pryce) skutečně existuje. Jmenuje se Sea Shadow a jedná se o experimentální stealth plavidlo amerického námořnictva. Postavila ji firma Lockheed Martin, která sestrojila například také stealth letoun F-117 Nighthawk či špionážní SR-71 Balckbird. Závěrečná scéna filmu pak byla natočena v doku HMB-1, který sloužil k ochraně loďi Sea Shadow před špionážními satelity. Na přelomu dubna a května 2012 bylo Sea Shadow společně s dokem HMB-1 prodáno v aukci za 100 420 amerických dolarů. Kupec byl povinen dát je do šrotu. Důvodem prodeje byly složité administrativní podmínky pro umístění v muzeu. (Ostrovan211)
  • V této bondovce měl poprvé agent 007 (Pierce Brosnan) mobilní telefon. Byl to fiktivní Ericsson JB988. Jeho dotykový displej vycházel z modelu R380. (Pumiiix)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama