Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (236)

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele

Dobrý den. Milujete audio-visuální neomarxistickou propagandu z Netflusu? Vítejte! Milujete audio-visuál tvůrců kterým jde o dobrý sci-fi výtvor? Palte zpět do těch odporných extrémně-pravicových nor odkud jste byli vychování k takové odporné buržoazii! Nevěřil jsem že toto pololetí uvidím větší sračku než-li Invasion a Blue eye Samurai. Tuto úvahu mi však změnil seriál 3 Body Problem alias problém tří buzen. Jediné pozitivum tu bylo score Ramina Djawadiho a výkony oblíbených herců (kterých je mi líto kvůli tomu v čem tu plavali). Ono by se to jako už zde zmíněné woke srajdy dalo jen přejít s tím že: "Je to jen ten woke netflix, které zajímá více politika než-li seriál". Problém je v tom, že předloha byla výtečná, a vidět co z toho může někdo zremixovat na kupu vaginálních výtoků feat. MC negr a DJ polomáčka, nenechává člověka s alespoň trojciferným IQ, chladným. Jsem zastáncem svobody slova. Avšak nejsem zastáncem hlouposti a debility, tudíž svobodně prohlašuji: Pokud jste tomuto zvratku dali více jak tři hvězdy, neměli by jste psát recenze - alternativně, vaše názory jsou pro nezdegenerované lidi k smíchu. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Trend krátkych sérii je neúprosný a už nejakú dobu funguje ako dobrý model svižných a záživnych príbehov pri ktorých sa divák nenudí. Bohužiaľ toto neplatí pre Problém troch telies. Zatiaľ som knihu nečítal, ale dúfam, že to nie je takáto nuda. Seriál sa výrazne viac sústredí na psychológiu postáv ako na samotný dej, ktorým nieje nič menšie ako nie prave vrúcny prvý kontakt s mimozemskou civilizáciou a príprava na jej príchod niekedy v ďalekej budúcnosti z prozaických dôvodov. Tak mohutný nápad opierajúci sa o vedecké poznatky a námet ako sa na to všetko pripraviť, si priamo pýta hutný dej plný zaujímavých nápadov, akcie, a hlbokej filozofie. Namiesto toho sa 8 dielov trápime osudmi pár vybraných vedcov, akoby mimozemské civilizácia chcela navštíviť iba ich. Opomenuté sú zásadné dejové linky, o chaose ns planéte sa dozvieme iba z TV, ktorá beží niekde v nemocničnej izbe, inak sa nikde prakticky nič nedeje. Ak nám trailer ukázal kopec zaujímavých záberov, tak boli použité už v trileri prakticky všetky. Vzhľadom na nápad, a formu akú si vyžaduje, príliš komorné spracovanie, vzhľadom na to, že sa to chce tváriť ako nejaká najväčšia sci-fi séria súčasnosti. Chabú výpravu nezachráni ani krivajúca réžia, ktorá nemá z čoho variť a prakticky sa čudujem ako dokázali z ničoho postrihať 8x 50 min. dielov. Takýmto tempom musia asi tvorcovia plánovať minimálne 10 sérii, inak neviem ako chcú rozpovedať celý príbeh. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoiler. Knížku jsem nečetla a nevím, jestli chci 🤣 Ale seriál má tolik trhlin, že vlastně i když se jeví jako slušné sci-fi, tak mám pocit, že z nás autoři dělají blbce. Jako chápu myšlenku "musí se zastavit pokrok lidstva, aby nebylo na lepší úrovni než mimozemšťané" .. Ale oni jsou teď na takové úrovni, že s lidstvem komunikují na 400 let vzdálené lodi v reálném čase a nedokážou svou technologií docílit, ať se vyhladíme sami a ba dokonce odhalí, svůj plán, aby mělo lidstvo 400 let vymyslet plán? Wtf? NECHÁPU TO!! 🙈🤣 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku v štýle seriálu Ztraceni. Záhadné, nejaký ten odpočet, veď viete. Následne sa karty začnú postupne viac a viac rozkrývať, až je všetko základné jasné. Vizuálu peniaze určite nechýbajú. Herecky žiadna sláva. Herci vedľajších postáv z Hry o trůny, Eiza González (Baby Driver) či Benedict Wong (Marvel filmy). Bavilo ma vedecké zmýšľanie nad klasickou sci-fi zápletkou. Hľadanie riešení, odôvodnenie udalostí a podobne. Problém tří těles nemá 5* ambície, ale potenciál pre ďalšie série je určite dostatočný. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Bah. Problém 3 těles má spíš problém (úvodních) 3 dílů, během kterých neznámá apokalyptická hrozba vyloží nejen všechny své karty přímo před oči diváka, ale donutí ho načuhovat i do svého spodního prádla, jestli tam náhodou podle neschovává náhradní eso nebo žolíka. Generování následného napětí je poté efektní jak střílení polystyrénovými kuličkami, které k tomu nepodporuje jak tuze nezábavná a utrápená banda mladých géniů (tu jejich inteligenci Vám musí permanentně oznamovat, protože jinak nemáte šanci pochopit, v čem zrovna spočívá a odkud vzešla), tak mrzce zkratkovité zacházení s detaily. Chvíli děj tráví čas ťapkáním milimetrovými kroky, aby pak začal skákat kalibrem trojskokanů a vztahy mezi postavami mají chuť kyselého pomeranče. Nápad je evidentně dobrý, užité peníze jsou vidět na správných místech (i když přehnaný vliv DB dvojice na casting z Game of Thrones mi přijde spíš na škodu), jen ten příběh mohl být rozložen mnohem lépe, s dramatičtější gradací, klidně i odvážnějším skákáním v čase skrz virtuální realitu. Na to, jak bylo v první půlce solidně nakládáno s cliffhangery, tak závěr byl unavenější než siestující latinoamerický mrož. Předloha slibuje mnohé, ale to by mi musela slíbit víc než vlastnictví hvězdy, abych pokračoval dál. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Trisolaris, domovská planeta mimozeské rasy, je v seriálu soustava tří sluncí vzdálená 4 světelné roky od Země. Taková soustava opravdu existuje, jde o Alfa Centauri, našeho nejbližšího hvězdného souseda. Obsahuje dvě objevené planety, ale na žádné nepanují podmínky vyobrazené v seriálu, mimo jiné protože třetí hvězda tohoto systému je velmi malá a obíhá stranou hlavních dvou hvězd. (spacemaster)
  • „Vtip“, který Dr. Wenjie (Rosalind Chao) vypráví Saulu Durandovi (Jovan Adepo) je skrytou metaforou na jednu z teorií, proč lidstvo zatím neobjevilo žádné známky inteligentního života mimo naši sluneční soustavu, Jde o teorii tzv. Temného lesa, kdy se civilizace ve vesmíru obávají prozradit svoji polohu či dokonce existenci, aby nebyly vyhlazeny v nekonečném boji o suroviny v konečném vesmíru. Mimo jiné jde také o název druhé knihy z této série, která tento název popularizovala. (spacemaster)
  • Pohon vesmírné sondy pomocí nukleárních explozí byl poprvé navržen polským fyzikem Stanislawem Ulamem v roce 1947 a posléze zkoumán NASA v 50. a 60. letech jako jedna z možností pro stavbu meziplanetární vesmírné lodi, kterou by bylo možné postavit za použití existujících technologií. (spacemaster)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama