Reklama

Reklama

Muž proti muži

  • Itálie Da uomo a uomo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Malý chlapec se stane svědkem vyvraždění své rodiny čtyřmi bandity. O patnáct let později se vydává vrahy najít a uskutečnit pečlivě připravovanou pomstu. Záhy se setkává s tajemným Ryanem, který má se stejnými bandity nevyřízené účty. Cesty dvou mstitelů se neustále kříží a navzájem si dokážou pomoci i z velmi prekérních situací. Kým ale Ryan doopravdy je? V době, kdy Sergio Leone slavil úspěchy se svou „dolarovou trilogií“, vznikl v režii Giulia Petroniho western, který z Leoneho čerpá a zároveň mu vzdává hold. Nechybí ikona žánru – Lee Van Cleef, dlouhé záběry, zpocené tváře, bravurně inscenované přestřelky ani Morriconeho hudba (hlavní motiv recykloval Quentin Tarantino ve filmu Kill Bill). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V době kdy Sergio Leone dával do kupy svůj westernový majstrštyk a slavil úspěchy s "dollarovou trilogií" vznikl western, který mistrovi westernu vzdává hold a zároveň ho drze kopíruje. Nechybí dlouhé záběry na zpocené tváře, přestřelky ani Morriconeho hudba ale chybí tomu Leone. V tomto případě spíše doporučuji remake s Brosnanem a Neesonem, který na to jde jinak ale o mnoho lépe. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle všechno jsem už viděl. Sice v jiných filmech. A také už slyšel. Rovněž v jiných filmech. Nakonec jsem to vnímal jako parodii a děj jako sérii gagů, Tak třeba při závěrečné bitvě, při které začínají útočníci zaujímat postavení v plném slunci a pod přímou palbou místo toho, aby to udělali v klidu v noci. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jedná se o nejlepší western v podání samotného Cleefa....blonďatý Law mu zdatně asistuje coby pomsytchtivý pistolník a netuší, že vše oba dva přátele svede k souboji, neboť Lee byl u brutálního vyvraždění jeho rodiny před lety.....podkresleno barvitou skvělou hudbou od Mistra "M".....dává opravdu dobré tušení dobrého westernu... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře uvařené špagety, na které bohužel Petroni v závěru kydne porci slapstickové šlehačky. Počáteční krutosti jsou postupně obrušovány hrany jemným humorem, zůstalo-li by však jen u toho, byl bych maximálně spokojen. Finální střet dobra se zlem už však získal až křečovitý komediální nádech, škoda. Jinak je tu totiž spousta prachu, potu, špíny, spalujícího žáru a drsňák van Cleef, kterému zdatně sekunduje ocelooký archetyp italského westernu v podobě Johna Phillipa Lawa. Je až s podivem, že jeho působení v "prašném" žánru se omezilo pouze na tento film. Velká spokojenost jen s mírnou vadou na kráse, čtyři silné hvězdy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Velmi nerad udelujem rovnake hodnotenie tuna ako isty Karel Chrocht, teda Karlos80. Lee Van Cleef western urcite podrzal, hodne mal do seba pribeh o pomste, ale zeby to bol az taky kvalitny western, sa mi nejak nezda. V 60. rokoch sa tocili desiatky a 100 -ky westernov rocne, najotrepanejsim klise bola kradez koni. Fakt westernova inflacia. Okrem Cleefa bol slusny aj Jano Filip Zakon a Dzuzeppe Kastellano /Dostihová horecka, Milano calibro 9/. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama