Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

Berzeger 

všechny recenze uživatele

Upřímně se mi Big Train líbí mnohem více než Monty Pythonův Létající cirkus, ze kterého si nepochybně tvůrci vzali mnoho inspirace. Narozdíl od Monty Pythonů, a prosím nebijte mě, je totiž většina (ne však všechny) skečů zakončena nějakou pointou a jejich děj se nevytrácí ani zdaleka tak často do absurdna, jak to jinak skvělá parta MP dělávala. Koneckonců Graham Linehan je přeci jen tak trochu zárukou kvality. Úžasný Simon Pegg pak tu pátou hvězdu, kterou jsem dal, ještě podtrhuje. :) ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Na poprvé jsem vůbec nepochopil pointu tohohle seriálu a říkal si: "co to je proboha za blbost?". Až jsem shlédnul každou epizodu 2x nebo 3x už se mi to dostalo pod kůži a pochopil princip vtipu. Z původní kraviny je pro mě úžasná britská komedie se Simonem Peggem, který byl prostě úžasný. A staring contest, prostě vděčné téma, které nezklamalo. ()

Reklama

Mairiel 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím hodnotit hodně subjektivně, protože seriál sleduji anglicky bez titulků a spoustě vtipů nerozumím... I tak jsem se ale hodně nasmála, takže až se někdy titulky na internetu objeví, možná ještě tu hvězdičku k dokonalosti přidám. (zkoušela jsem se dívat i s českým dabingem, ten mi ale moc nesedl, to už je lepší pořádně nerozumět..) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Vzorek největší absurdity britského humoru mixnutý do nesourodých půlhodinek. Některé shoty jsou brilantní, např. "legendární" debata o masturbaci, nebo o rychlovlaku ... to jsem fakt ležel. Oproti tomu je ale taky spousta nijakých, nebo trapných scének. Tudíž to rovnám na 3*. Něco mě vyloženě nudilo. Každopádně ve všech situacích skvělý Pegg! ()

Memesis 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro "britský humor" a pro skeče. Tenhle seriál obsahuje obojí, ale ani v nejmenším nepřipomíná Monty Pythony. Spíš The Fast Show. A stejně jako u The Fast Show, některé kusy baví, některé ne, ale zde většina ano. A právě humor téhle party nejvíc vystihuje skeč s jeptiškami v zoo. Je to vtipné, trhlé, ale pořád to ještě má něco do sebe, i když méně než montypythonovské skeče. 85% ()

Zajímavosti (4)

  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)
  • Píseň "Big Train" byla nahrána Maxem Gregerem a jeho orchestrem. (PußyMagnet)
  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama