Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

Mairiel 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím hodnotit hodně subjektivně, protože seriál sleduji anglicky bez titulků a spoustě vtipů nerozumím... I tak jsem se ale hodně nasmála, takže až se někdy titulky na internetu objeví, možná ještě tu hvězdičku k dokonalosti přidám. (zkoušela jsem se dívat i s českým dabingem, ten mi ale moc nesedl, to už je lepší pořádně nerozumět..) ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Problém Velkovlaku je, že jeho specifický humor si nemusí oblíbit každý a záleží jen a jen na něm, jak jednotlivé skeče dokáže přijmout. Proto jen 55%. Některé scénky jsou výborné, ale jiné naopak až smutně trapné a některé jejich opakování i dost kazí význam (viz soutěž v zírání, na poprvé dobré, poté už trapné) ()

bloom 

všechny recenze uživatele

"A jen tak mimochodem Ti musím sdělit, že jsem se proměnil v loutku." Vynikající seriál, u nás ovšem jako vždy vysílaný ve špatný čas (pozdní večer a brzké odpoledne) na ČT2 a kde jsem poprvé zaregistroval Simona Pegga, jednoho z nejlepších britských komiků současnosti. Viděl jsem sice jenom první řadu, ale myslím, že druhá nemůže za druhou nijak zaostávat. Atentát na husu, pošťák střílející do psí boudy, děti násilně držené v rádiích, George Martin a samozřejmě zírání, to jsou absurdní skeče par excellence. Monty Python mi to zas tak nepřipomíná, je to sice hodně absurdní, ale ne tak parodické (ačkoli mimozemšťan koukající na Rumcajse...). Dá se na to koukat i s českým dabingem, kterému vévodí Petr Rychlý (mluví Kevina Eldona) dokazujíc, že zábavné pořady typu Natočto! byly opravdu strategickou chybou jeho herecké kaiéry. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Některé scénky jsou až tak absurdní a trapné, že člověk se směje prostě jen z toho důvodu, jestli to opravdu myslí vážně. Ale pak přijde taková pecka, až mě to srazí z židle na zem a nemůžu se křečí ani zvednout - masturbace v kanceláři, vlak z manchestru, jízda na kole... A mistrovství v zírání? Na to může člověk opravdu jen zírat. Smekám. Skvělá zábava. ()

Zajímavosti (4)

  • Píseň "Big Train" byla nahrána Maxem Gregerem a jeho orchestrem. (PußyMagnet)
  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)
  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama