Reklama

Reklama

Vlk samotář a mládě: Námezdný zabiják

  • Japonsko Kozure Ôkami: Kowokashi udekashi tsukamatsuru (více)

Obsahy(1)

Legendární série podle komiksu Kazua Kaikeho. Intriky, zášť a závist způsobí, že Ogamiho rodina je vyvražděna a on sám se vydává pouze s malým synkem cestou pomsty a života námezdného zabijáka. (oficiální text distributora)

Recenze (53)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Povedený příběh z Japonska, který mě zase přenesl do doby, která je na příběhy prostě jedinečná. Tohle není doba, kde byste chtěli žít, ale je to doba, o které chcete slyšet vyprávět. A tohle je jeden z příběhů, které rozhodně stojí za to slyšet. Muž a dítě jsou tématem, které je v tomhle ohledu v podstatě věčné a pořád parádní. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Potulný, mlčenlivý samuraj tlačí kočárek s malým chlapcem (který má hodně extravagantní účes mimochodem) a vy víte, že se budou dít věci. Příběhově jde o klasický film o pomstě, ale natočené je to stylově a bitky jsou krvavé. Celý ten film je dost drsný, akorát se nějak nedočkáme finálního zůčtování. Vadila mi absence zvuku chůze, větru, deště atd. ()

Reklama

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Kenji Misumi, reziser mnoha filmu o Zatoichim si jako hlavniho predstavitele do sve nove sesti dilne serie, podle slavneho manga, vybral Tomisabura Wakayamu (puvodne ucitele judo), mladsiho bratra Shintaro Katsua, znameho prave ze serie o Zatoichim. Podarilo se mu natocit opravdu kompaktni Jidaigeki film, ktery kazdeho fanouska zanru prinejmensim nadchne. Zvlaste prvni polovina filmu je absolutne uhranciva svou originalni formou vypraveni. Cely film pak zdoby velmi kvalitni kamera a strih ... a pusobive sermirske souboje. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Třídenní filmový maraton skončil a tímhle to všechno začalo. Z toho sezení mám trochu vlka samotáře, ale vůbec mi to nevadí, poněvadž Vlk samotář za to opravdu stál. Zhltal jsem všech 6 dílů a na konci mě naštvalo jen to, že je jich tak málo. Sledovat Ogamiho Itta při cestě za pomstou je totiž nadmíru zábavná podívaná a stačilo málo, jen mu tak trochu zabít ženu a udělat z něj vola a to se prostě ve slušné japonské společnosti nedělá a nevyplácí, poněvadž pokud je tím volem právě Ogami Itto, věřte, že jste nejspíš udělali svou poslední největší chybu v životě - samuraj se prostě nenasírá ! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Komiksové panely původní mangy Kazua Koikeho byly použity jako storyboard pro filmovou sérii. (Tomihiro)

Reklama

Reklama