Reklama

Reklama

The Covenant

  • Velká Británie Guy Ritchie's The Covenant (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Příběh seržanta Johna Kinleyho, který na své poslední pracovní cestě do Afghánistánu využívá služeb místního tlumočníka Ahmeda. Ten neváhá riskovat život, aby v náročném terénu Johna dopravil do míle vzdáleného bezpečí. (Prime Video)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (354)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nebyť Butlerovho Kandaháru, tak by som úplne zabudol, že sa mi už nejaký čas točí na disku tento film. Je to rozhodne o triedu lepší film, ale okrem prostredia Afganistanu nemajú nič viac spoločné. Prvá hodinka je vydarená. Spoznáme sympatické postavy, ktoré sa neskôr dostanú do šlamastiky behom ktorej musia bojovať o život v Rambo móde, keď ich prenasleduje presila, ktorú postupne kynožia. Ale po hodine sa film prepne do iného režimu a sledujeme kopu byrokracie a snahu o kritiku USA, kým sa zase na konci dočkáme zase trocha solídnej akcie. Druhá polovica ma dosť nudila, takže výsledný pocit je zmiešaný a druhýkrát si to už pravdepodobne nepustím. Celkovo ok jednohubka. 6/10. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Po vynikající "antiritchieovce" Wrath of Man omračuje Guy Ritchie další zcela seriózní látkou, tentokrát na poli válečného thrilleru z období války v Afghánistánu. Upřímně moc nevyhledávám tvůrce, kteří na sílu dekonstruují svůj osobitý styl, jenže Guy Ritchie se ukazuje jako naprosto kompetentní a áčkový režisér i ve vážných polohách. Ten timing v akčních scénách je neuvěřitelný a nápadité zakomponování jednoduchého, ale v klíčových scénách sugestivního soundtracku, přispívá k prohloubení emocionální intenzity v klíčových pasážích. Military thriller jako z partesu, který do popředí svého dění sympaticky staví hodnoty jako je loajalita, respekt a schopnost dostát svým závazkům. Hodně silné 4*. [80%] ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Výborný, i když vlastně hrozně minimalistický. Pár přestřelek s Talibánci, poeticky odvyprávěné utužení vztahu dvou hlavních postav, pár dalších přestřelek s Talibánci, a to je vlastně všechno - ale funguje to parádně. Takhle přímočaré filmy jsou potřeba, a přitom ten příběh, prokreslení postav a obecně i poukázání na marnost Amerického počínání v Afgánistánu tu dostanou dost prostoru aby to nebylo ploché jak i ty lepší z akčních filmů s Butlerem (ne že bych proti nim něco zásadního měl). Ty dvě hodiny utečou jak nic, a i když to stylem záměrně je dost daleko od zběsilých klipových jízd jak jiné Ritchieho filmy, v těch přestřelkách se nezapře (místy připomnělo Black Hawk Down).  Od Krále Artuše jeho nejlepší film. 8/10 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ritchie opět nešlápl vedle a to i přes fakt, že opět zkouší něco krapet jiného. Nekompromisní válečný thriller, ve kterém funguje chemie dvou ústředních hrdinů i akční pasáže, které fungují i přes fakt, že Ritchie neobjevuje Ameriku a své největší audiovizuální trumfy víceméně skrývá. Přesto spokojenost a náznak toho, že se Ritchie dost možná skutečně nachází v nejlepší možné formě…. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem čekal mnohem lepší aneb další zklamání od jednoho z mých oblibenců. Úvod sice vypadal slibně a začal stylem přiblížit nám co možná nejvíce práci a život amerických vojáků v Afghánistánu. Pak následuje trocha řemeslně dokonalé akce, ale to se bohužel rychle láme do nezáživně podané záchranné mise. To vše by ještě tolik nevadilo, co však nedokáži pochopit, je až směšná glorifikace Amíku ve filmu. Nejen, že si žádnou chválu nezaslouží, neboť všichni víme jak to vlastně ve skutečnosti bylo (taky jak to celé dopadlo), ale hlavně to ve filmu občas působí až trapně. A jaké pohnutky vlastně vedly Brita, Guye Ritchieho, aby se navíc pustil do něčeho pro sebe tak atypického? Být to dokument nebo akčňák tak dobrý, ale rádoby oslavné válečné filmy mi ani jemu příliš nesedí a měl by se vrátit zpět ke svým gangsterkám, detektivkám a money heistům, což za ta léta vypiloval k naprosté dokonalosti. 60% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Finále se natáčelo na španělské přehradě Amadorio, která se nachází mezi městy Villajoyosa a Orcheta v Alicante a je přírodní rezervací oblíbenou mezi turisty a cyklisty. (sirjohn)
  • Na začátku a na konci filmu jsou k vidění na letištní ploše letadla, včetně toho, kterým odlétá na konci filmu John Kinley (Jake Gyllenhaal) a Ahmed (Dar Salim) s rodinou. Jedná se o Airbus A400M Atlas, který ovšem není ve výzbroji USAF. (DerfelCadarn)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

03.02.2023

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) je v posledních letech neuvěřitelně produktivní. Od roku 2019 poslal do kin pět filmů, šestý se začne točit za měsíc, v záloze už má… (více)

Reklama

Reklama