Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (203)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Technicky velice povedené strašení, které příjemně leká, hraje si s kamerou  a celkově velice dobře funguje. Bohužel jak už to bývá, tvůrci mají tendenci vše vysvětlovat a zbytečně tak ničí celkovou mytologii kolem monstra, kterou kompletně zabijí akčním koncem. Pořád ale jeden z lepších hororů tohoto roku. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Vlastně fakt dobře natočený horor, ve kterém fungují lekačky i strašidelná atmosféra. Nohy celému filmu sráží jen jeho neoriginálnost. Předlohu jsem nečetl, ale celý příběh je banální až běda a nenabízí inovativního vůbec nic. Hrdinky filmu jsou bezva a triky ucházející. Celkové vizuální ztvárnění Boogeymana mě taky bavilo. Souhrnem dobrý horor, který ale velkou díru do světa neudělá (a neudělal). ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

S chlapcami z OD VECI K VECI sme sa vybrali pozrieť horor Strašiak od CinemArt SK a legendárneho spisovateľa Stephnena Kinga. Že sa zasmejeme ako to zase Hollywood pototo... Neznámi režisér bez hitu, neznámi herci a kliatba Kinga a jeho adaptacii... A ŠOK!!! Dostali sme vizuálne nadštandardne nakrútený film, s totálne depresívnou atmosférou, ktorá vás okamžite vtiahne, napätie, ktoré vám nedovolí dýchať, žrať popkorn, piť alebo sa sústrediť na čokoľvek iné ako plátno. Áno dej je štandardne Bčko ale herecké výkony a réžia z neho robia jeden z TOP hororov za pekne dlho!!! Monštrum dlho neuvidíme a keď už, ide z neho iba strach, aké mocné je zverstvo!!! Jeho dizajn tiež potešil... Áno, finále už bolo jemne prestrelené ale moje hodnotenie nezmení, takže 8,5/10 a na csfd 4,5/5. Za mňa hororové prekvapenie roka!!! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dlho očakávaný horor, na ktorý som nešiel do kina, lebo som tušil, ako to cele dopadne. Rob Savage nieje moc skúsený a jeho Host som bral ako začiatok nejakej ery. No Dashcam som zatial nevidel, ale mal som tusenie, zýe toto tiež nebude celkom jeho ranná kávička a mal som pravdu. Technicky je na parádnej urovni a kamerovo hádam ešte viac, lenže problémom sú lakačky, ktorých je tu niekoľko, ale po čase už sú riadne otravné a tak som svoj tv musel riadne stíšiť, čo aj ubralo na celkovej atmosfére. Lebo ja horory zasadne pozerám v noci a nepotrebujem kvôli jednému mopslíkovi zobudiť celý barak. Chválim, že sa režisér rozhodol ísť cestou mystéria okolo príšerky. Dlho sa cela neukázala a keď konečne prišiel ten čas a ukázala sa v celej krase, tak to bol teda zážitok. Je fakt, že mi nešli do hlavy niektoré kravinky, ako je tá, že prečo ten neandertálec priviedol ťažného koňa do ďalšej rodiny, o čo mu naozaj išlo, to sme sa nedozvedeli. Alebo prečo niektoré postavy boli tak naivne a hlúpe tiež nie. Ale zas riadne potešila tá facka tej pizde, zaslúžila si ju. Mladé herečky hrali užasne a aj keď nechcem nikoho hejtovať, ale pri niektorých komentároch žasnem, že nepovedali žiadne negatíva k filmu, ale slabé hodnotenie dať už vedeli, smutné. Chcel som dať silné 3*, ale kvôli niektorým , čo nevedia oceniť ani remeselnú stránku či herecké výkony dám slabé, ale 4*. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po dlooooouhé době zase jednou sice sériový, ovšem poměrně vydařený kousek, jenž opět úsměvně irituje zdejší hororové exprdy a jiné esoterické nudofilní psychotiky, protože je svižný, zábavný, atmosférický, přímočarý, hezky bubavý a s docela povedeným strašhovadem. Kousek, který sice dost nepokrytě parazituje na výborném, a jak jinak než místními rozumbradáči a sračkofily krutě nedoceněném Darkness falls, avšak vzhledem k solidní exekuci a de fuckto svěží modernizaci výše zmíněného vše velkoryse odpouštím. A se starou, kulantní Štefanovou povídkou, tenkrát to ještě uměl, to má společná jen jména a v podstatě to na ni pouze autorsky navazuje. Tudíž je ten tasemnicový marketing s připisováním kreditů vypsanému a vyhořelému dědkovi veskrze nedůstojný. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)
  • Film mal pôvodne vyjsť len na streamovacej platforme Hulu, ale po dobrých výsledkoch s testovacím publikom sa 20th Century Studios nakoniec rozhodli pre uvedenie v kinách. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama