Reklama

Reklama

Včelí léto

(studentský film)
  • Česko Léto včel (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Jednoho obzvlášť horkého letního dne se zapálená ekologická aktivistka Eddie rozhodne zanechat studia na vysoké škole a věnovat se včelaření. Její matka Anne se sice o budoucnost tolik nebojí, zato má panický strach z hmyzu. Ačkoli se Anne zpočátku zdráhá, nakonec začne své dceři pomáhat a brzy zjistí, že záchrana včel nebude vůbec snadná. (Cinemax)

(více)

Recenze (3)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Holka trochu kráva, rodiče aby kolem ní našlapovali jak kolem kusu hovna, jako sorry, ale chování na pár facek :) Takový environmentální políček z krajin, kde je výchovný výprask úplně mimo hru... Tomu říkám ironie :) ()

Endurion 

všechny recenze uživatele

Téma klimatické krize se v hraném filmu moc často nezpracovává, téma environmentálního žalu už vůbec ne. O to větší mám radost z tohohle finského filmečku, který se věnuje právě tomu, a navíc ještě dává problematice lidský rozměr díky citlivě zpracovanému a přesně odpozorovanému generačnímu konfliktu. Hodně chválím i vizuální stránku filmu a těším se, až nás Ida-Maria Olva a Heini Mäntylä obdaří celovečerním debutem - určitě budu u toho. ()

Reklama

Dawe2 odpad!

všechny recenze uživatele

Hmmm, holka si koupí na studentskou půjčku včely. Roj jí uletí, koupí tedy novou královnu na internetu a mají med. Toť vše. Nápad nula, příběh nula, herecky bída. Hlavní hrdinka se tváří od začátku do konce, jako když jí doslova ulítly ty včely. Navíc je to k unudění, jen všudypřítomné bzučení včel. Tohle není studentské drama, to je filmařská tragédie. Studentovi bych dal z milosti za čtyři, ale koukat se na to skoro nedá. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama