Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh australského zbojníka irského původu Neda Kellyho, legendárního australského lidového hrdiny. Jako sedmnáctiletý je v roce 1871 nespravedlivě obžalován z krádeže koní a skončí na tři roky ve vězení. Po návratu se brzy dostane do střetu s policistou Fitzpatrickem, který obtěžuje jeho sestru Kate. Fitzpatrick se začne rodině mstít. Pokusí se zatknout bratra Dana za krádež koní a v potyčce s ním je zraněn. Nahlásí, že ho zranil Ned, ačkoli ten nebyl rvačce vůbec přítomen. Ned, Dan a jejich kamarádi Joe a Steve jsou prohlášeni za psance, které smí kdokoli zastřelit na potkání, Nedova matka je zatčena a posléze odsouzena k tříletému trestu. Mezi psanci a policisty vypukne válka, na straně policistů jsou první mrtví. Kellyho gang se toulá krajem, vyloupí dvě anglické banky a spálí zástavní listiny, které tam najde. Získává si sympatie prostých lidí, guvernér proti nim zato vypraví armádu policistů, vedenou náčelníkem Harem, pro kterého je dopadení Kellyho životním úkolem... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (135)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Filmové zpracování neklidných životních osudů australského desperáta numero uno - Neda Kellyho si vzali na triko jeho krajané a udělali z něj nevzrušivou nudu. Každý z herců si odehraje to své, aniž by se nějak zvlášť namáhal (Orlandovo herectví opět absentuje), a k postavám je těžké si vytvořit vztah. Navíc místy film nelogicky zabrousí do žánru National Geographic a mimo hodně brutální závěrečné přestřelky chybí napětí. Zabité dvě hodiny. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný "eastern" z austrálie, s kvalitným obsadením a s už nebohým H.Ledgerom.Film mi vôbec nepripadal nudný ,ako píše väčšina, skôr by som povedal že by si zaslúžil trošku vyššie hodnotenie.Obrovská škoda, že viac priestoru nedostal G.Rush, myslím ,že by to filmu iba prospelo.Austrálska legenda ožíva, policajti idú po krku jemu aj celej jeho bande.Tučná finančná odmena vždy prinesie ovocie a aj keby nie, proti mnohonásobnej presile sa nedá odolávať donekonečna...70% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ludi typu Heath Ledger som vzdy uspesne ignoroval, a nic na tom nemeni ani tento film. Scenar je o Ned kelly, ktory na sposob R. Hooda alebo Jura Janosika /1690 - 1718/ utiekol do australskeho busa pred policiou. Odtial podnikal zbojnicke vypravy, pocas ktorych bohatym bral a chudobnym bral. Pribeh O ned Kellym je az primitivne jednoduchy a dost plocho vykresleny, k tomu reziser Gregor Jordan je len rutiner, a to, ze pribeh ma nieco do seba, mozem zvysoka osrat. 30 % kvoli Naomi Watts ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ned Kelly je austrálsky Robin Hood/slovenský Juraj Jánošík. Bohatým bral a chudobným dával a tak ho mali radi a chránili ho... až do potupného konca, aký čaká väčšinu lúpežníkov. Ale Heath Ledger ani nemohol čakať, že to pardál Geoffrey Rush (v hriešne maličkej úlohe) nedokáže! Bohužiaľ, napriek krásam Austrálie, zaujímavému kastingu a vydareným scénam (písanie listu) KELLYHO GANG nefunguje. Kuriózny záver s bizarným brnením (Ned Kelly sa ním síce naozaj preslávil, ale proste to vyzerá blbo) je vyložene nevydarený, psychológia priemerná, príbeh jednoduchý až zjednodušujúci. Napriek tomu má film niečo do seba. Trocha. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Heathu Ledgerovi vousy nesluší. Vůbec. Geoffreymu Rushovi nesluší takový štěk. Zato Bloomovi to sluší O;) Jsem celkem zklamaná, protože jsem čekala spíš něco ve stylu souboje dvou mozků. Ned proti superintendantovi... Místo toho jsem dostala film, který působí dost zvláštně. Téměř jako kdyby se Kellyho gang zrodil a zanikl v několika týdnech. Film působí zvláštně a pro mě je to průměrná podívaná. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v austrálskom štáte Victoria, ktorý leží na juhovýchode tejto krajiny. (MikaelSVK)
  • Irský folkový zpěvák, který se objevil ve filmu, je Bernard Fanning. (HappySmile)

Reklama

Reklama