Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sice film jen "klouže" po povrchu, nikdy nejde do hloubky. Scénář není nejsilnější, celá dějová linie s Catherine je zbytečná, ale přesto... Spielberg je příliš dobrý režisér a Hanks příliš dobrý herec, aby to bylo byť pouze průměrné. Je to spíš taková milá vlezlá oddechovka, která je výrazně lepší v té první "povídkové" části, než v té druhé ucelené, kde se již moc soustřeďuje na lovestory a závazek z minulosti. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. The Tale Of Viktor Navorski ,2. Dinner With Amelia ,3. A Legend Is Born ,4. Viktor And His Friends ,5. The Fountain Scene ,6. The Wedding Of Officer Torres ,7. Jazz Autographs ,8. Refusing To Escape ,9. Krakozhia National Anthem and Homesickness ,10. Looking For Work ,11. Gupta's Deliverance ,12. Finding Coins and Learning To Read ,13. "Destiny"... "Canneloni"... and The Tale Of Viktor Navorski Reprise ,14. A Happy Navorski Ending!, ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný snímek, až překvapině nespielbergovský, bez zbytečných klišé a srdceryvných sladkobolných hollywoodských konců (tedy v mezích normy a žánru daného filmu), na rozdíl od některých dalších místních komentujících jsem se ani jednou nepřistihl, že by mě tenhle film citově vydíral. Oceňuji hlavně sám scénář (tady ovšem již s tak typicky Spielbergovsky lidským příběhem) a především herecký výkon Toma Hankse, který se na roli velmi dobře připravil, dokonce i fyziognomicky, mírně totiž přibral, hlavně v obličeji, postavu postsovětského emigranta jsem mu celkem věřil, jeho ruština i přízvuk byl téměř dokonalý (doporučuji zhlédnout v originálním znění, český dabing je totiž utrpení). Spielberg narozdíl třeba od Války světů odvedl nejen svůj standard, ale přidal i něco překvapivého navíc, film se samozřejmě neobejde bez propriet nutných pro žánr melodramatických komedií (ústřední milostný vztah, čistě filmová humánost a lidskost, nerealisticky zvýšený podíl náhody - například setkání při nastupování a vystupování z taxíku, scéna, kdy Viktorovi kamarádi jakoby náhodou nasměrují letušku Viktorovi až do klína atd.), ale Spielberg se vyvaroval zbytečného sentimentu a to vyznění celému snímku velmi prospělo... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Silná trojka (Spielberg, Hanks, Williams) sa zišla, aby nám ponúkla ďalšie zaujímavé dobrodružstvo, aj keď tento krát je to skôr dráma s kúskom komédie a romantiky ako dobrodružstvo. Prekvapil ma hlavne príbeh do akého sa pustili, ale keď sa do toho pustili oni, tak som sa do toho pustil aj ja. Film ma prekvapivo bavil, dej bol dobrý, vtipné scény na pousmiatie, Hanks perfektný, Catherine Zeta-Jonesová kočka ako vždy a aj keď celý film strávime uväznení na letisku, je to dosť zaujímavé na to, aby to nenudilo. Spielberg je macher. 89% - 4* ()

choze 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie patří k nejsevřenějším žánrům, ve kterých se nijak zvlášť neexperimentuje, jen se neustále dokola přehrává ono prazákladní schéma v podání nových hereckých tváří a ozvláštněné zajímavým prostředím. Tu je to hotel jako v KRÁSNÉ POKOJSKÉ, tu reklamní agentura jako v JAK ZTRATIT KLUKA V DESETI DNECH, tu soutěž Miss jako ve SLEČNĚ DRSŇÁK a nebo letiště jak tady. Až nato, že TERMINÁL až tak romantický není, romantická je pouze jedna jeho linie, základ je dramatický a komediální. Romantická rovina stojí obávám se za prd, tím spíš, že originálně vyšumí do ztracena, dramatická není zdaleka tak akcentovaná jak by mohla, takže zbývá ta komediální. Ta sice není špatná (celou první polovinu filmu jsem se nepřetržitě usmíval a párkrát za film se i zasmál), ale žádná velká řachanda to není. Film je navíc zbytečně rozvleklý a ke konci už vysloveně nudí. Hanks a Tucci jsou výborní, postava a výkon Zety Jones nevýrazné jako celá její linie. Lepší než TROSEČNÍK, kterého jsem ani nedokoukal, ale podruhé to vidět nemusím. Mám radši LEPŠÍ UŽ TO NEBUDE nebo něco od Curtise. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (37)

  • Jedinými digitálními efekty byla vzlétající a přistávající letadla v pozadí letiště. (karloskiller)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama