Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarem oceněný scenárista a uznávaný režisér Cameron Crowe (Jerry Maguire) se znovu sešel s producentem/hercem Tomem Cruisem v mimořádně působivém filmu plném romance, podezíravosti, lásky, sexu a snů. Film Vanilkové nebe (ve vedlejší roli s Penelope Cruz), jež je inspirovaný španělským filmem Otevři oči z roku 1997, odkrývá příběh o hledání sebe sama v New Yorku. Vizuálně ohromující film s nezapomenutelnou kamerou a sekvencí z Times Square, na kterou nikdy nezapomenete, měl na starosti oscarový kameraman John Toll (Statečné srdce). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný film s překrásnou hudbou, skvělými herci a geniálním scénářem, který několikrát prostřídá žánr. Na začátku pohodovej snímek, u kterého konec přidá neuvěřitelně na celkovém zážitku. Vanilla Sky je remeke k Španělské verzi filmu ve kterém hraje také Penélope Cruz s názvem Open Your Eyes. Kopie a předělávky filmů nemám moc rád, ale na endingovou scénu na mrakodrapu s nádherným nebem se zapomenout nedá, spolu s doprovodnou písní Vanilla Sky je to paráda. 80% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Až na podruhé a s odstupem několika let teprve fantasticky éterický zážitek, který člověka rozebere na kousíčky. Ani ne tak komplikovaný děj, jako především strhující herecké výkony Cruise a Cruz jsou to, co si člověk zapamatuje na dlouhou dobu. Crowe natočil přesně to co se od něj čekalo. Na oko intelektuální a osobitý rozbor duše, který je vevniř jednoduchý jako facka. A funguje to brilantně. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem. Čekala jsem dlouho. A pak Godot přišel... Ano, je to tak. Konečně se mi dostal do rukou další snímek, který propojuje všechny důležité složky (děj, atmosféru, originalitu, herce, hudební doprovod, kameru atd.) s tak nenucenou bravurností, s jakou dokázal Claude Monet jednoho krásného dne zachytit své Vanilkové nebe. Snímků balancujících mezi výrazným nadprůměrem a dokonalosí je velice málo - avšak ještě méně je lidí, kteří dokáží takový snímek správně poznat a ocenit. Všem, kteří to dokáží, upřímně tleskám!!!;-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že pro tenhle film vybrali tak dokonalou muziku. Dokonce je to snad i první Americký film, ve kterém jsem slyšel Sigur Rós. Díky ním ten film také slušně šlapal. Jen jsem měl celých 135 minut problém se ve filmu zorientovat. Fakt se mi nelíbí, když dvě hodiny koukám na film, vím o něm hovno, a v poslední čtvrthodině mi ve filmu vysvětlí, co celá dvouhodina znamenala. A že to vysvětlení opravdu stálo za to. Tak nějak mi příjde, že když autoři neví, tak vždycky utečou do scénáře stejného, jako dopadl tenhle film. Neřikám, že by byl kdovíjak špatný, ale pokud si z něj budu něco pamatovat, tak ten křivej Cruisův ksicht a muziku, která filmu samotnému neskutečně pomohla. I když jsem to poslal do průměru. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Slušné tři a půl hvězdičky za podivně překombinovaný film, který bych se opravdu neodvažoval žánrově zařazovat (i když po závěrečné pointě už je to vlastně jasné). Cameron Crowe natočil už lepší filmy, tentokrát se pohyboval spíš na půdě Davida Lynche, Tom Cruise překvapil hlavní rolí, ve které mu většinou není vidět obličej, Cameron Diaz si vystřihla vedlejší roli, která se ukázala daleko zajímavější, než větší role Penélope Cruz, která je většinou prostě jen roztomilá. Jak je u Crowa běžné, doprovází to skvěle sestavený písničkový soundtrack. Docela rád bych viděl Amenábarův originál. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (24)

  • Studio tlačilo na Camerona Crowea aby z filmu odstranil viditelné budovy dvojčat, ten je ale v záběrech ponechal jako památku. (don corleone)

Reklama

Reklama