Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná a hlavně úsměvná romantická komedie ze zákulisí tenisu a především z vnitřku hlavy tenisty Petera Colta, který na sklonku tenisové kariéry zažije zásadní chvíle v milostném životě, které mu velice mile zkomplikují jeden světoznámý turnaj - Wimbledon - na který dostal divokou kartu. Paul Bettany je můj oblíbený britský herec, který má neuvěřitelný cit pro roli a v tomhle filmu je velice svěží a přirozený. Naprosto jsem si ho vychutnal v původním znění, kdy jeho tvrdá angličtina konkurovala ledabylé "američtině" Kirsten Dunst. Do toho skvělý suchý humor a úsměvné chvíle. Naprostá pohoda a dokonalý romantický počin. Možná to není stoprocentní trhák, ale své čtyři hvězdy si ode mne zaslouží. 80% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná romantická komedie, kterou nad průměrné hodnocení povyšuje sympatický anglický humor, vynikající P. Bettany a můj neoblíbenější sport (tenis). Jediné, co trochu nesedí v nastavení (settings of motion picture), je Kirsten Dunst, u které bylo velmi těžké si ji představit jako světovou tenistku. Byla tu pouze jako nutné kolečko. Nebýt jí a mírně patetického konce, hodnocení by se možná vyšplhalo na 90%. Atmosféra kurtů mi zase jednou zpříjemnila den. Ačkoli se film pořád drží zuby nehty zaběhnuté kostry, rád mu to odpustím...filmů s tenisovou tematikou je málo. Golfista je golfista, salahadin je tenista. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Hoci je Wimbledon natočený podľa klasickej šablóny, i tak väčšinu súčasných amerických súkmeňovcov strčí v pohode do vrecka. Kirsten Dunst narozdiel od Spidermana zapadla mnoho lepšie a chémia medzi ňou a Paulom Bettanym funguje na jednotku s hviezdičkou. Pochváliť však musím hlavne dokonale navodenú tenisovú atmosféru, mix romantiky a zelených kurtov ma úplne odzbrojil... Jedna myšlienka na záver : Kto vie do akej miery sa tvorcovia inšpirovali príbehom chorvátskeho tenistu Gorana Ivaniševiča, ktorý v roku 2001 ako úplný outsider zásluhou divokej karty vyhral vo Wimbledone svoj prvý a zároveň posledný Grand Slam? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kvalitné a hlavne originálne romantické komédie sa už tak veľmi nevidia. Preto sa ich tvorcovia aspoň snažia zaobaliť do iného tvaru. Myslel som, že atraktívne tenisové prostredie tomu napomôže, no mýlil som sa. Šablóna scenára neporušená, dopredu odhadnutá. Veľmi príjemné boli však tenisové zábery, Bettany a prízvuk. O Kirsten radšej pomlčím. Jednoducho mi tá actress nie je sympatická. Snáď s výnimkou Spideeho. 60%. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Typický příběh s typickým koncem, který obsahuje veškerá dávno provařená schémata romantických filmů (jako je nelibost rodičů a obligátní změna situace na poslední chvíli), ale pokud se s tímto srovnáte a pojmete to prostě jen jako další příjemnou oddychovku, rozhodně nebudete zklamáni. Za zmínku také stojí zajímavé nasnímání tenisových zápasů a i když je samozřejmě od začátku jasná, jak ten či onen souboj dopadne, nepostrádá Wimbledon určitý prvek napětí a originality. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Podľa scenára mal mať Peter Colt (Paul Bettany) vzácne auto Porsche 365, avšak vo filme bola nakoniec použitá replika Chesil Speedster 356. (U_S_O)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama