Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do výdajne obedov pre bezdomovcov príde jeden muž a napadne kňaza, ktorý rozdáva nešťastným ľuďom obedy. Kňaz pred ním uteká, dokonca na neho vystrelí, ale svoj život si nezachráni. Obaja muži vyletia cez presklené okno von ... Tým mužom je spisovateľ Ben Mears (Rob Lowe). Ben sa pred istým časom vrátil do mestečka Salem´s Lot, kde vyrastal a zažil jedno temné dobrodružstvo. Teraz by chcel o tom napísať knihu. Nikto z obyvateľov mestečka ani len netuší, aké diabolské nešťastie na nich čaká a aké temné sily ich začnú ohrozovať ... Mysteriózny 2-dielny príbeh nakrútil Mikael Salomon podľa predlohy slávneho Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

Damiel 

všechny recenze uživatele

64 % - Na to, že film byl určen jen pro TV, je výsledek vcelku dobrý. Režisérovi se povedlo vybudovat slušnou atmosféru strachu (mj. postupné uvádění upíru na scénu), v poslední třetině ale tempo a napětí začíná opadat. Závěr pak vypadá jako ušitý horkou jehlou a podráží nohy všemu, co se podařilo divákovi nabídnout. Škoda, že jej tvůrci nepřetočili. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pomerne obstojné TV spracovanie Kingovej predlohy. To najlepšie na filme je atmosféra, ktorá sa drží na solídnej úrovni takmer celý čas (hlavne pokiaľ trvá záhada), ku koncu však nevydrží a začne slabnúť. Problémom je možno stopáž, príbeh, aj keď bol celkom zaujímavý, nevydržal udržať moju pozornosť celý ten dlhý čas. Dalo sa to riešiť dvomi spôsobmi. Buď ju skrátiť (je tam niekoľko hluchých miest), alebo ešte lepšie dotvoriť celkovú atmosféru a príbeh viac "zostrašidelniť". Čo sa týka hercov, nemám námietky. Sutherland s Hauerom zahrali skvele, hlavne bradatý Sutherland bol "očarujúci" :). Film je ako stvorený na relax, keď má človek chuť na niečo hororové ale nie zas na moc strašidelné. 65/100 ()

Reklama

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Slabšia tv Kingovka, ktorá má síce sľubne rozbehnutú 1/2, ale v tej druhej jej dôjde dych. Herecky je trefou vedľa Rob Lowe, ktorý je absolútne nemožne nevýrazný a z ostatných nepomôžu ani známejšie mená ako Sutherland či Cromwell. Proste obstrihnúť to na 120 min a bolo by to slušné, ale taký je problém väčšiny viacdielnych tv kingoviek. Takže dúfam, že časom sa dostanem k staršiemu zfilmovaniu SL, na ktoré mám z mladosti príjemnejšie spomienky a na túto verziu si po týždni už ani nespomeniem. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Literární předloha patří mezi mé nejoblíbenější Kingovy knihy. Starší zpracování jsem zatím neviděla. Já jsem docela spokojená. Jistě, nejedná se o žádné mistrovské dílo, má své nedostatky, ale v rámci filmových adaptací Kingových děl se rozhodně jedná o slušný nadprůměr. Prokletí Salemu má atmosféru, výbornou hudbu a nepostrádá ani napětí. Ideální televizní horor do pozdních nočních sobotních hodin. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších adaptací knihy Stephena Kinga, kterou jsem zatím viděl. Na svou délku si film drží kupodovu vysokou laťku, kazí to pouze nevydařené klíčové scény nebo grafické nezvládnutí upírů - vypadají spíš jako zombie... Hodně pozitivně hodnotím inteligentní dialogy, které celkem přesně kopírují Kingovu knihu. HUDBA: Christopher Gordon - má kolísavou kvalitu, hlavní klavírní téma je brilantní, podobně jako chorály. K soundtracku přispěla dvěma písněmi i skvělá Lisa Gerrard, na kterou nedám dopustit - její hlas je ovšem slyšet prakticky jen na začátku a na konci. Přesto je skladba Salem's Lot aria jednou z mých nejoblíbenějších písní vůbec. Horší čtyři hvězdičky ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • V jedné scéně mladík zpívá karaoke na píseň „Stand by Me“, což je jasná narážka na jinou Kingovu adaptaci, film Stůj při mně . (Othello)
  • Jeden ze psů ve filmu se jmenuje Cujo, což je i jméno psa jedné z knih S. Kinga. Kniha nese stejný název jako pes, Cujo. (Pumiiix)

Reklama

Reklama