Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Můžu srovnat dvě slavné verze. A obě jistě budou mít své zastánce i kritiky. Pro mě vítězem zůstává ta s Jeanem Maraisem. Přeci jen se mi velmi líbila výpravnost a Jean Marais pro mě v roli zůstal charismatičtějším. Richard Chamberlain na mě občas s těmi bílými fousy působil jako Dracula, když shlížel shůry. Ani výprava mě příliš nepřesvědčila. Ale obecně je Hrabě Monte Christo jeden z nesmrtelných vynikajícně napsaných příběhů, které prostě nestárnou. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem běžet omylem ČT2 (na ZOOMu bylo Údolí vlků (2016)!), trošku se zaposlouchal a zadíval do jedné z mnoha adaptací Dumasova románu (kolik jich vlastně je?) a po uvrhnutí hlavního hrdiny do žaláře už jsem musel film dočumět, ač jsem tušil/věděl, jak film dopadne. Velmi zdařilá adaptace! ()

Reklama

Arius 

všechny recenze uživatele

Videl som aj inu, da sa povedat ze aj kvalitnejsiu adaptaciu Grofa Monte Christa, no tento pribeh je vzdy velmi zaujimavy, aj ked ho pozerate viac raz. Zialbohu v ziadnom pripade nemozem vyzdvihnut hercov, okrem Chamberlaina, ktory boli jednoducho neprijatelny, dalsiu kritiku znesiem na niektore rekvizity ktore boli skutocne vadne, aj kamera bola obcas hodna na smetisko, ale co uz, aj vzhladom na rok vyroby davam 4 hviezdy. ()

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Televízny film natočený v lacných kulisách, ktorý z rýchlika vyrozpráva rozsiahly príbeh, avšak na úkor kvality rozprávania, plynulému rozvoju deja, hlbšieho objasnenia (či zvýraznenia) pohnútok pomsty, či jej samotná realizácia. Malý priestor je venovaný aj jednotlivým postavám. Takýto rozsiahly a veľkolepý román sa skrátka nedá sfilmovať do ani nie dvojhodinového snímku niekde v štúdiu. Teda, dá sa, no pôsobí smiešne. ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Hrabě Monte Cristo byla vždycky moje srdcová záležitost. Možná právě proto mě žádná z existujících verzí nijak zvlášť neuchvátila, v některých případech spíše znechutila. Nicméně verze s Richardem Chamberlainem je čestnou výjimkou a jestli pro mě některý z představitelů hlavní role kdy představovali skutečného Edmonda aka hraběte, pak právě on. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama