Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Slusna rozpravka na ktorej vidno, ze ma Brad Bird velky talent. Pacilo sa mi, ze to nie je prilis detinske, ale po cely cas ma stvalo, ze to je animovane. Animacia ma uz davno nebavi. Skoda, ze to nebolo urobene CGI trikmi. Druha vec, co mi vadila, ze to ma az prilis klasicky pojaty pribeh bez akehokolvek prekvapenia. Takze napriek skvelej povesti ma tento film sklamal. Cakal som od toho ovela viac. 6/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Iron Giant sa rovnako ako Rodinka Úžasných vracia do minulosti a to dvojakým spôsobom, prostredníctvom ktorého oslovuje ako naivné, tak poučené publikum. Jednak je zasadený do 50.rokov, kedy pripomína studenovojnovú atmosféru v spoločnosti, jednak sa odkazuje k filmom nielen v danej dobe vzniknutým, ktoré ono napätú klímu tematizovali. The Iron Giant v čase svojho prvého života sa vymykal zo súčasnej produkcie animovaných diel. Počin, ktorý namiesto vtedy vďaka pixarovkám populárnej počítačovej animácii uprednostňuje dvojrozmernú kresbu a svoje 3D prvky maskuje. Počin, ktorý oproti disneyovkám oslovuje dospelejšie publikum svojou významovou ambicióznosťou, oslobodením sa od epizodického rozprávania pozostávajúceho z muzikálových i dobrodružných atrakcií a uprednostnením spomienok na dobu minulú pred formou bájky. ()

Reklama

Jindros 

všechny recenze uživatele

Splnění mého dětského snu a mnohem víc... na druhé shlédnutí člověk odhalí řadu detailů, kterých si prve třeba nevšiml a film tak v jeho očích ještě stoupá. Železný obr je promyšlený a neuvěřitelně emotivní - v závěru jsem měl slzy na krajíčku a to i napodruhé. Navíc já jsem technický typ. Nejlepší animák všech dob."Žádné horory, Hogarthe!!!" ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $23,159,305Tržby Celosvetovo $80,000,000║ __Famózne dielo, čo dokáže v niektorých momentoch svojou nosnou témou vyraziť dych! __Brad Bird natočil niečo tak živočíšne silné, že to prekonáva všetko čo som mohol doteraz vidieť v rozprávkovom žánry. Jedným slovom sa to dá označiť ako Fenomenálne! /100%/ ...tak toto pokorilo všetko čo som doteraz videl z kreslených a CGI rozprávok "Neuveriteľné dielko!" -film, ktorý zaradím do mojej Top 10 a moc zaslúžene, toto mala byť jasná Oscarová záležitosť, nie ako kreslený film ale v hlavnej kategórii pre najlepší film roka 1999 ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný animovaný snímek o obrovském robotovi, se kterým se spřátelil jeden malý klučina. Jednoduchý scénář mezi řádky poukazuje na nesmyslnost americké propagandy a přehnané vlastenectví plné paranoidních představ. Malinko to pokazilo celkový dojem z filmu, ale myslím, že skousnout se to dalo a bez této důležité věci by už příběh nebyl takový. Navíc poukázat na lidskou hloupost je mnohdy lepší, než si vymýšlet nějaké ztělesnění zla. Zábava zaručena a film má i sympatickou stopáž. Konec je také celkem šikovný, takže vřele doporučuji. 90% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Příjmení Annie a Hogartha - Hughes - bylo postavám uděleno podle autora knižní předlohy Teda Hughese. (D3VIL)
  • Když Hogarth poprvé ukazuje Robotovi komiksy se Supermanem, v pozadí můžeme slyšet úvodní píseň k Supermanovi z roku 1941. (D3VIL)
  • Režisér Brad Bird sa z časti inšpiroval k tvorbe filmu ako pamiatku na jeho sestru, ktorá zomrela v náruči jej muža po tom, čo ju zastrelil. Predstavil si, aké by to bolo, keby zbraň mala dušu a nechcela byť zbraňou. (Adam.Kubala)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama