Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární pohádka s oblíbenými písničkami Z. Svěráka a J. Uhlíře, které už zlidověly. Dnes již patří do zlatého fondu České televize. Dělání, dělání, všechny smutky zahání, dělání je lék. Zatímco: Statistika nuda je, má však cenné údaje, neklesejme na mysli, ona nám to vyčíslí. A taky: Hlupáku, najdu tě, tváříš se nadutě… Jestli vám tyto slogany a písničky nic neříkají, tak to jste opravdu ještě nikdy neviděli pohádku Princové jsou na draka. Teď už ale pojďme nahlédnout společně do pokoje malého Martina (J. Kaněra). Maminka (J. Bohdalová) synům oznámí, že budou mít nového tátu, a Martinovi se v noci zdá pohádkový sen o království, které je ohroženo zlým drakem. Naštěstí je tu ale právě chytrý Martin, který má pohádky doslova v malíčku. Poradí králi (V. Menšík), jak na draka – chtělo by to Honzu… Honza (J. Čenský) postaví pevnou zeď, zbaví království nebezpečného draka, zamiluje se do princezny (I. Andrlová) a všichni budou šťastni… (Česká televize)

(více)

Recenze (263)

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kus se pánům Adamcovi s Chalupou absolutně nevyvedl, zápletka odpovídá scénáři, který skončil, když panu Chalupovi došel papír, tak to na dvou řádcích utnul a nechal Skameneho vypoklonkovat ze dveří. Všichni tu slintají nad písničkami, nic proti, já taky kritizuji režii a scénář, hudba a texty (některé) ujdou. Celkově za jednu * z respektu k hercům a panu Uhlířovi. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Je to roztomilá hudební pohádka, natočena s minimálním rozpočtem, což děckému divákovi je šumafuk. Samozřejmě, že nemůže konkurovat pohádkám typu "Pyšná princezna" nebo "Byl jednou jeden král" atd.... Tyto pohádky byly i svými dialogy dělány pro větší děti a dospělé. Scénář pana Chaloupky neoplývá bůhví jakým vtipem, ale v dnešní době nezaměstnanosti opět vypadá jako agitka pro mladé lidi. Jenže jako pokoukání je to tak pro děti do 10.let. Hudba a písničky velmi pěkné - vlastně tohle proslavilo tuto pohádku, že i po 27 letech se na to můžeme podívat. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Stále moc pěkná televizní pohádka, na které jsme, někteří, vyrostli. Ano, je studiová, ale je tak dobře obsazená, zahraná, má výborný scénář a legendární písničky dvojice Uhlíř/Svěrák, že je její obliba u vděčného publika zasloužená. Ivana Andrlová byla krásná princezna, Čenský byl pěkný chlap, Menšík byl v roli pana krále moc fajn a oceňuji docela požehnaný počet dvořanů. Když uvážíme, že dnes se točí pohádky, ve kterých často vystoupí všehovšudy deset lidí, tady se na lidech nešetřilo. Přičemž každý má své pevné místo, roli a hraje to, co má. Pan Adamec umí. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Roman Skamene jako PR manažer draka šestnáctihlavce - nářez! Jinak tak trochu mravokárné nůďo typu zpívej, směj se, pracuj, než Tě sežere drak, a běda jak ne - na to já nikdy úplně nebyl. Andrlová se tu celou dobu tváří jak po kolonoskopii a nezachrání to ani osvědčené pohádkové prostestsongy dvojice Svěrák/Uhlíř, byť oslavují natolik nosná témata jako jsou pracovní terapie či statistická analýza dat. Avšak neodolatelně dementní konferenciér "Mireček" Vlastimila Bedrny je k zulíbání, o tom žádná! ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Jak by to mohlo dopadnout s tak dobrým obsazením, to prostě ani nejde, aby to bylo špatné. Ještě v doprovodu s velmi výbornými písničkami od pánů Svěrák + Uhlíř a úžasným scénářem. Neznám nikoho, kdo by si nepobrukoval aspoň jednu písničku. No přiznejte se, že všichni víte, že dělání všechny smutky zahání a statistika nuda je! Moje neoblíbenější: Hlupáku, najdu tě, tváříš se nadutě, když lezeš na kutě, když ráno vstáváš. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Zedníci z písničky „Hlupáku najdu tě“ byli ve skutečnosti členové začínajícího tanečního souboru UNO. (Krocka)
  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1990 v režii Petra Obdržálka i stejnojmenná rozhlasová pohádka. (Miggi90)

Reklama

Reklama