Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pouhé dva měsíce zbývaly Trevorovi Finchovi k vypršení jeho několikaletého trestu. Dva měsíce a byl by volný a svobodný. Jenže ty dva měsíce by ve vězení asi nepřežil. A tak se raději rozhodl využít příležitosti k útěku, který zinscenoval jeho kamarád. Už i proto, že zařídit pro ně oba novou identitu bude pro něj, vynikajícího padělatele dokladů, samozřejmě hračka - a pak už jim nic nebude stát v cestě za bohatstvím, léta spolehlivě ukrytým. Plán to byl vynikající. A určitě by spolehlivě klapnul. Kdyby se do něj ovšem nevloudila drobná chybička: že po jednom z těch chlápků, jejichž totožnost si přivlastnili, jde mafie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

genetique 

všechny recenze uživatele

Kvalitný krimi žáner s gangsterským pozadím, z ktorého si robí poriadnu prču komediálna príchuť som v takomto nenásilnom prevedení dávno nevidel. Obsadenie je nenáročné, za to vkusné, na Portiu de Rossi som si síce chvílu zvykal, ale podarilo sa to a som rád, že som (po pár narážkach) film nevidel s českým dabingom. Nenápadný, no veľmi nápadový scenár, množstvo vtipne vytiponavých postavičiek, síce trošku neoriginálny záver, ale dajme tomu. 75%. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Cletis Tout je spálená mrtvola, ale to je celkem jedno. Jde o to, že jeden chlápek v touze zachránit si život vykládá druhému chlápkovi svůj příběh. Slater je sice tradičně nepřesvědčivý, ale hodně zachraňuje Allen, který je se svým chladnokrevným pohybem a intuicí v roli nájemného vraha nečekaně skvělý. Vyššímu hodnocení však brání zabijáci, kteří neustále hodnotí filmy (ano už zase) a jsou s tím všichni (včetně Allena) neskutečně otravní. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kdo je Cletis Tout? se dá v podstatě rozdělit na dvě různé části. V té první máme spletitý příběh, který se pozvolna rozplétá a ukazuje náhodná setkání, o kterých jsme neměli tušení. Ta druhá polovina je herecký koncert zůčastněných, kteří své snažení opírají o scénář. A ač je scénář v některých momentech slabší a ač nelze toto dílo srovnávat s Pulp Fiction, je Kdo je Cletis Tout? slušným přírůstem do tarantinovského žánru. Nenabízí sice nikterak genilání situace, ale má uvolněnou atmosféru, výtečné herce (lahůdkový je Allen, i když je fakt silně nevhodně nadabován - Soukup) a slušně promyšlený scénář. V kinech by to žebříčky nikdy netrhalo, ale divácký zájem si bezesporu zaslouží. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco dobrý film pre fanúšikov dobrého filmu. Allenova postava trúsi jednu filmovú hlášku za druhou a ja len ľutujem, že som máloktorý z tých filmov, ktoré tam spomínal, videl. Takisto ľutujem, že som film videl v dabingu, lebo nepochybujem, že v origináli by to bol ešte lepší zážitok. Inak to bolo super, pekný príbeh, veľmi príjemne sa na to pozeralo a utieklo to rýchlo(žiadna nuda). ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Na to, že by to měla být i komedie, se dočkáte dost mála vtipů. Ale nakonec to vůbec nevadí, protože tohle dílko má mnoho jiných kvalit. Užijí si ho jistě milovníci starých klasických filmů (Marku, doporučuju ;-)), protože odkazů je zde přehršel. Já byl velice příjemně překvapen výkonem Tima Allena, jehož zabiják - klaďas neměl chybu a i Portia de Rossi působila velmi mile a sympaticky. K tomu dodejme zajímavě pojaté vyprávění příběhu (nejdříve dialog a vyprávění událostí minulých, následně vystřídáno odvíjením děje v přítomnosti) a já se absolutně nestydím to trochu osolit- 80 %. Oblíbená část- mafiánův monolog v kuchyni ohledně rozstřílení obchodu ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Ve své knize 'Nesnesitelná lehkost', ve které popisuje svůj boj s mentální anorexií, Portia de Rossi prozradila, že během natáčení tohoto filmu vážila pouhých 35 kilogramů. Několikrát bolestí zkolabovala a většinu natáčení protrpěla. (Patw)

Reklama

Reklama