Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1887. Do města přijel tvrdý, samotářský šerif Jared Maddox, pátrající po vrazích muže, který zde byl před časem zabit za značně podivných okolností. Stopy jej neomylně vedou k majiteli zdejšího ranče, jenž však svou mocí a vlivem ovládá celý kraj. Maddox se pokusí o nemožné, přitom je si dobře vědom, že v nastávajícím boji půjde sám proti všem… Hlavní postavu v tomto westernu ztvárnil Burt Lancaster, známý z filmů Norimberský proces, Co se nepromíjí, Půlnoční muž, Seznam Adriana Messengera, Ulzanův nájezd, Ostrov Dr. Moreaua a řady dalších. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Šerif malého mesta Bannock, Jared Maddox, prichádza do susedného Sabbathu, aby odviedol a postavil pred súd sedem cowboyov, čo majú na svedomí vraždu starca. Nebude to však také jednoduché. Obžalovaní muži sú chránencami miestneho všemocného bossa Vincenta Bronsona. Maddox, ale neodíde pokiaľ nedokončí svoju robotu. Striktne ctí zákony, dodržuje pravidlá. Neplatia na neho hrozby, ani prosby. Je tvrdý, zarputilý, neoblomný, neúplatný. Je to rýchly pištoľník s pevnou rukou. Výrobca vdov, zabiják. On je "Strážca zákona". Skvelý film. Zaujímavá zápletka. Profesionálne nasnímaná akcia. Výborné dialógy. Výrazné charaktery postáv. Vyvážené herecké výkony. Vierohodné, dobové kostímy, masky a kulisy. Vhodné hudobné podklady. Päť hviezdičkový western. ***** ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

9/10 Hmm, tak to bylo neco! Burt tady potvrdil svou platnost hned vedle ikonicke western trojice Steward-Wayne-Eastwood. Jedine minusy jsou: romantika s blondynou a opomenuty polepseny pistolnicek. RR mi prisel hodne nevyrazny, ale holt jeho postava uz tak byla napsana, coz je skoda. Ale super - zadna veskrze pozitivni postaval - tak to mam rad ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Kdo vydrží číst krváky a rodokapsy do pozdního věku (a třeba je i sám psát, jako třeba Josef Váchal), ten se z tohoto "ušlechtilého" westernu asi moc radovat nebude. Jiným, třeba večer po celodenní namáhavé práci v lese, přijde určitě vhod. Jednoduchá příběhová linka, která zaujme i bez nadměrného přemýšlení, lutheránský postoj šerifa/ maršála/ muže zákona/ Maddoxe ("tady jsem a nemohu jinak") a jeho mužný zjev i postoj, spolu s propracovaným scénářem a rutinně perfektní režií, co by lesní dělník (nebo ajťák) mohl ještě chtít (samozřejmě přitom sedí v houpacím křesle a občas si dá něco silnějšího). Zkrátka: když správný film přijde ve správnou chvíli a na správném místě, je to pohoda. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Western, ve kterém se zabíjí, přesto ho lze označit za protiválečný. Málokterý western u mě dostane sto procent, ale Winnerově snímku nemám až zase tolik co vytknout. Příběh rozhodně není nudný, kromě jedné výjimky Bronsonova rozjímání na hřbitově nemá hluchá místa, vše je logické a zapadá do sebe. K tomu béčkový šerif s tváří George Bushe staršího a hlasem Petra Olivy. Dabing celkově hodnotím jako velmi podařený. Jen bych vynechal Maddoxovu milostnou etudu se starou láskou, takhle kapitolka mi k jeho charakteru moc neseděla. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady westernů s osamělým drsným šerifem, prosazující právo stůj co stůj. Výborně propracované charaktery snad všech postav. Od mladého kovboje, mocného rančera či obchodníka z řad občanů až po dalšího zúčastněného přestárlého šerifa, nahležíjící na toto nevděčné povolaní z jiného úhlu, než jak jej vnímá hlavní postava v podání Burta Lancastera-role šitá na míru. Dále skvělý Robert Ryan. Spousta napětí, pěkné hudby a dobrých dialogů. Přestřelky výtečné. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama