Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) NÁSILNÍK, coby třetí díl série o slavném policistovi – Harry Callahan. Jednička mi přišla dobrá, minimálně nadprůměrná, dvojka šla úplně mimo mísu a tato „trojka“? Něco mezi první a druhou částí téhle ságy – takže aspoň, že tak. Zde má postava Harryho, kterého hraje výborný Eastwood opět drsnou a nekompromisní roli poldy, který cítí jistou nekorektnost k zákonům a politice. To je zde nastíněno snad ještě víc než v jedničce. Tohle je v tomto třetím dílu asi nejsilnějším kladem. Poté jeho filmová parťačka, která mi zde též sedla jako ulitá a vcelku rozumný a jednoduchý příběh. O akci zde ani tak nešlo, moc ji nebylo a byla jednoduchá. Ve finále trochu zapůsobily i emoce, ale to je asi tak vše. Prostřední část filmu byla dost nezáživná, záporáci slabí, co se dá dělat. Ale stále je to lepší jak ultra mizerná dvojka. Prostě celkově lepší průměr. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Úroveň kvality, kterou vlastnil předchozí díl, v tomhle filmu bohužel prudce klesla, co se týče děje tak nic překvapivého, a hudba? to snad i moravanka co poslouchá moje babička dodává vážnější atmosféru, než jaká hraje ve scéně kdy Harry pronásleduje toho chlápka s kufříkem, kolegyně Harryho ... proč? dovolil bych si tvrdit, že by film mnohem více zaujal bez ní, naštěstí to měla brzy za sebou, chtěl jsem ohodnotit 2* ale přihazuji jednu navíc za pár vcelku vtipných hlášek. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Určitě to není tak dobré jako předchozí dva díly, ale líbilo se mi, jak se podařilo do série vměstnat humor a to bez toho, aby se musela postava Harryho Callahana příliš měnit. Na víc i ženský element tomu docela pomohl, aby byla série oživena. Scénář kriminálky už bohužel tak dobrý není a fandy předchozích filmů může nudit. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie o inšpektorovi Callahanovi je najslabšie z tých troch, ale aj tak stále ma dosť slušnú úroveň. C.Eastwood aj po tretíkrát je veľmi presvedčivý, nič nestratil zo svojej charizmy, tá sa dala krájať, taká bola hustá. Bolo tu aj veľa hlášok a Clint aj v tomto ohľade bodoval a v niekoľkých scenách som sa poriadne nasmial. A keď Callahan dostal partačku, už len to bolo úsmevné. Hudba bola strašná, tie tóny mi pripadali ako z Marsu, nech sa nikto nehnevá. Len tej akcie tu mohlo byť aj oveľa viacej, ale aj tak spokojnosť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Clint Eastwood, ať je jak chce fajn, kvalita jeho filmů je jak na sinusoidě. Člověk nikdy neví, jestli ho jeho film zrovna bude bavit nebo ne a každý má na jakýkoliv jeho film různorodý názor. I u tohohle filmu se najdou tací, kteří ho budou opěvovat, ale najdou se zaručeně i ti, co budou tvrdit, že to byla jedna velká nuda. Já patřím do té druhé várky. Řekl bych, že Násilník je naprosto typická americká kriminálka sedmdesátých let, s celou tou osobitou atmosférou a typickou muzikou, ze které si v dnešní době plno jiných lidí dodnes dělá legraci. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Snímek byl uveden do kin těsně před Štědrým dnem jako alternativa k rodinným filmům, které se v té době promítají. (ClintEastwood)
  • Snímek byl inspirován činy skupiny teroristů ze Symbionese Liberation Army, která vešla ve známost únosem vnučky tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama