Reklama

Reklama

Film sleduje “dlouhý život ikonického podnikatele, od výroby traktorů na začátku jeho kariéry, přes vytváření vojenských vozidel během druhé světové války až po navrhování a výrobu automobilů Lamborghini, které v konečném důsledku definovaly jeho hluboký odkaz”... Příběh se odehrává  na pozadí poválečné Itálie a odráží složitou proměnu jeho vlasti. Lamborghini začínal skromně výrobou traktorů, během druhé světové války se věnoval vojenským vozidlům a když navrhl a začal vyrábět  automobily Lamborghini, jeho jedinečná genialita z něj udělala skutečnou ikonu automobilového průmyslu. Nechvalně proslulá byla jeho rivalita s Enzem Ferrarim. V osobním životě však zažíval citový zmatek, vášeň, romantiku i tragédii.. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (46)

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Samotnému Grillovi patří až druhá půle filmu, ale ten exceluje snad všude. Kdo by ale čekal nějaký velkofilm, jako je Le Mans '66 (2019), tak ho zklamu. Tam byla rivalita mezi Fordem a Ferrarim, zde je rivalita mezi Lamborghinim a Ferrarim. Toto je "jen" životopisný film o Lamborghinim, který z traktorů přešel na auta (traktorům se ale věnují dodnes). První půle filmu se zaměřuje na jeho mládí po konci druhé světové války a druhá půle filmu zrod vůbec prvního Lamborghini 350 GTV alias Miura, který byl vymyšlen a postaven během rekordních 6 měsíců. Velmi pobavila kresba, kterou nechal předat Lamborghini Ferrarimu na autosalónu v Ženevě :)) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Na tento snímek jsem se jako vášnivý petrolhead velmi těšil, byť mi bylo hned jasné, že o žádný precizní velkofilm opravdu nepůjde. Očekával jsem komorní životopisný snímek o vzniku jedné z nejznámějších automobilových značek, který poodhalí roušku zákulisních machinací a zčásti rozkryje osobnost Ferruccia Lamborghini. Je tedy vážně velká škoda, že Lamborghini je ve finále velmi nudně načrtanou freskou, po níž jakékoliv hlubší emoce jednoduše "stékají" mimo záběr. Celý snímek je i přes svou střídmou stopáž podivně roztěkaný a odtažitý, takže si k postavám zkrátka nedokážete vypěstovat ani náznak jakýchkoli sympatií. Jedinými pozitivy zde tedy pouze zůstávají nádherná auta a Frank Grillo, jehož bych chtěl v podobně laděných vážných rolích vídat mnohem častěji. Avšak ani tyto atributy opravdu nestačí ani na průměrnou podívanou. Je to zkrátka škoda. „You buy a Lamborghini when you are somebody.“ ()

Reklama

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Ferrari si kúpite keď chcete byť niekto, Lamborghini si kúpite, keď ste niekto.“ Tŕnitá cesta pána Lamba od výroby traktorov až po výrobu legendárnych superšportov s býkom v znaku. Lamborghini Miura bolo vyhlásené za najkrajšie auto svojej doby. Škoda že sa to nedá povedať aj o tomto filme. Pretože životopis o takomto skvoste na 4 kolesách by si zaslúžil určite viac. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to také dobré, ako napríklad kopu iných životopisných filmov, ktoré rozprávajú príbeh o slávnych a rýchlych autách (napr. Ford vs Ferrari). Je to skôr o prvom postavení auta. A nie hoci akého ako už názov napovedá. Takže strhujúce preteky nečakajte. Je to skôr dráma, kde Frank Grillo hra prekvapivo hlavnú rolu a hrá ju celkom dobre. Bavila ma aj táto nízko rozpočtová verzia, ktorá je celkom krátka a rýchlo to ubehne, takže sa človek moc nenudí, no v rukách Rona Howarda (Rivali) by to bolo určite oveľa pútavejšie. 65% -3* ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Aj takto sa dá dojebať film... a premárniť šancu v troch etudách.... Tomuto filmu proste chýba všetko, aby si ho niekto zapamätal - americká action a európska romantic... Aspoň že z Ferrariho urobili kokota (tá karikatúra jak mrdá býk koňa na autosalóne v Ženeve bol asi najlepším zážitkom z celého filmu) a z traktoristu miliardára. Film pobaví, na druhú stranu nechápem ten PRIJEBANÝ anglický jazyk s talianskym akcentom (tak buď to urobíme taliansky s titulkami), alebo jak pre kokotov, čo nevedia, že sa celý film odohráva v Taliansku tam nadrbeme komplet english (ono totiž je ťažko pochopiť, že nejakí kukuriční farmári z nejakého UmbriaDelCambriaCorleoneTuscany plynulo speak english). Odporučiť... já som to bez nehody dopozeral a v garáži Lambo nemám (ale budem mať - až našporím na hlinené prasiatko). Tomu filmu proste nejaký ten "gasoline drajv" esencia chýba.  Dávam suchých 3, pretože ma to bavilo, ale je to hodne odfláknuté, z toho sa dalo vyťažiť viac! Ináč, nenechajte si pred titulkami ujsť diabolsky vrčivé zábery na žltú MIURA a jej taxametre (v Múzeu moderných umení ho vystavovali ako najkrajšie auto na svete). ()

Galerie (102)

Zajímavosti (6)

  • Když se narodí dítě Clelie (Hannah van der Westhuysen) a Ferrucciovi (Frank Grillo), je vidět, že má dokonale zahojený pupík, když ho lékaři vyzvedávají. Takto by žádný pupík u právě narozeného dítěte nevypadal. (Johnny.ARN)
  • Během závodu Terra Dei Motori v roce 1948 jsou Ferruccio (Frank Grillo) a Matteo (Matteo Leoni) těsně sledováni vozem Mercedes Benz, ale na některých detailních záběrech za nimi žádný vůz není. (Johnny.ARN)
  • V závodě z roku 1948 jede Mercedes Benz SL. První závod, kterého se SL zúčastnil, se konal v roce 1952. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama