Reklama

Reklama

Arcadian

  • USA Sand and Stones (pracovní název)
Trailer

Obsahy(1)

Zvuková kulisa Země je plná znamení. Šustění listí a frenetické ptačí volání jsou zvuky bezpečí denního světla, zatímco noční ticho varuje před hrozbami. V postapokalyptické realitě sledujeme Paula (Nicolas Cage) a jeho dva syny, Thomase (Maxwell Jenkins) a Josepha (Jaeden Martell), jak se pohybují v každodenní rutině, jež se zřídkakdy mění. Ráno sbírají v lese dřevo, zachraňují šrot ze zničených lodí v opuštěných přístavech a vyřizují další záležitosti kolem domu. Večer se u večeře pomodlí a zkontrolují zámky. Několik mil od nich se nachází Růžová farma, opevněná komunita, kde žije Thomasova láska Charlotte (Sadie Soverall) se svými rodiči. Aby mohl Charlottu navštěvovat, Thomas opakovaně zanedbává své povinnosti. Jednoho dne, když Thomas spěchá domů za Josephem, kterého předtím opustil, uklouzne a spadne do obrovské trhliny v zemi. Když se nevrací domů, otec se vydává syna hledat... (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Malý postapo survival se slušnými herci, zábavně jedoduchým scénářem a vyvedenými potvorami, které jdou lidem po krku. Mohlo to být fajn nebýt naprosto příšerné kamery, které devalvovala úplně všechno dobré. Já tomuhle prostě nerozumim. Chápu všechny ty FF projekty, ačkoliv jim moc nefandím, nicméně člověk tak nějak ví, co čekat. Ale sakra tady snad byl normální štáb, tak proč to museli takhle zvorat? Takhle promrhat potenciál fakt naštve. 40% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Liché místo.. Irský venkov je v tom ale nevinně, stejně jako bezkřídlí Žvahlavové s vibrující hlavou a zajímavým stádovitým pohybem. Problém je spíš v roztěkané kameře, nevhodné hudbě „vnášející naději do světa bez budoucnosti“ a především sebedůvěře Cageova agenta, že dokáže napsat postapo horor s postavami, které by mohly diváka zajímat. A to nechal svého klienta půl filmu v bezvědomí, aby nás nemohl zásobovat svým střídmým afektem.. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Chápem, že prirovnaniu k A Quiet Place sa zrejme málokto vyhne, ale mne to paradoxne pripomenulo starú dobrú, menej známu kultovku The Dead Outside, za čo filmu ďakujem a vďaka podobným snímkom som ešte na moderný horor úplne nezanevrel. Sú tu momenty, čo dajú spomenúť na War of the Worlds či The Walking Dead a oproti spomínanému, preceňovanému Quiet Placeu to podľa mňa má lepšie monštrá, postavy a vlastne všetko. Drží si to vlastnú tvár, funguje to v rámci komornejšieho monster hororu i v rámci postapo rodinnej drámy a neváhal by som si to pozrieť znova. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nový Arcadian je určitě lepší, než bych dle hodnocení čekal, ale i tak se stále drží jen na průměru, silně nedosahuje svého potenciálu a vše z tohoto žánru bere jen tak povrchně. Cage se moc nedá hodnotit, protože hrál asi půlhodiny, a zbytek stál na dvou dětských postavách, které to však zvládly obstojně. Vizuálně je to takový obyčejný průměr, který na jednu stranu sice využívá hodně zábavný a originální vzhled monster (které jsou takový mišmaš asi pěti zvířat, že ani nevím, k čemu je přirovnat xd) a pár zajímavých prvků se taky najde (jejich kutálení dokola, způsob sežrání kořisti…), ale na druhou stranu tady prostě chybí větší moment pro diváka, nad kterým by slintal blahem, silnější závěr nebo zapamatovatelnější jatka. Příběhově je to taky taková klasika, takže ve výsledku jde asi čistě jen o režisérův výkřik do tmy a snaha přispět do monster žánru, která ale není ničím vyloženě převratná či více zajímavá. Rozporuplné pocity. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jasné že sa to aktuálne porovnáva s Tichým miestom a aj preto sa mi zdá tých iba 48% veľmi krutým hodnotením. Ja dokážem odpustiť aj naozaj slabšiu kameru, prižmúrim ucho (aj to sa dá?) nad úplne nevhodnou hudbou a nadelím solídne 4*, predovšetkým za dvojičky ktoré sa na seba už ani viac nepodobať nemôžu z ktorých zahral uveriteľnejšie predsa len menej skúsený Maxwell Jenkins a za prekvapivo zaujímavé postapokalyptické tvory. Film nie je žiaden zázrak dialógy aj dejová línia je určená predovšetkým mladým dospelým a viac dievčatám ak by si však človek mal vybrať film ktorý dokáže pozrieť so svojim potomkom v spomínanom veku Arcadian bude zrejme dobrou voľbou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie začalo v Dubline v Írsku v novembri 2022. Vo februári 2023 bolo oznámené, že natáčanie skončilo a film je v postprodukcii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama