Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

t0ny 

všechny recenze uživatele

This is developing into a very bad habit! Pohříchu bláznivá a vysoce absurdní komedie, která mě zpočátku tolik nechytla, ale po rozdání karet docela nabrala obrátky. Chvíli jsem si musel zvykat na Grantovu atypickou roli, ale nakonec jeho výkon do celé taškařice dobře zapadl. Škoda přítomnosti několika slabších "scének", protože některé byly naopak výborné. Takto zůstanu u 4*, ale mám takový pocit, že filmu dlužím ještě jedno shlédnutí - alespoň budu vědět, do čeho jdu a naplno si ho užiju! ()

imf 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv je na place Cary Grant, plavete za stoprocentním hodnocením s odhodláním Iana Thorpea, jenže když si někam odběhne, začne vaše snaha připomínat spíš srážku Titaniku s ledovcem. Tetičky jsou super, bratr Frankenstein a neustále narážky na Borise taktéž, ale filmu až příliš dlouho trvá, než se překlopí do klasické screwball komedie a pokud u operace zrovna neasistuje Cary, je všechno poloviční a jaksi... černobílé a divadelní. Přesto klasika, která fanoušky žánru nezklame ani po třiašedesáti letech. A teď mě omluvte, jdu pokračovat ve stavbě Panamského průplavu. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi roztomilá a velmi černá komedie mě bavila hlavně díky pro mě nezvyklé poloze Caryho Granta. Jeho velmi expresivní komediální výkon (který by možná citlivější jedinec označil za přehrávání) mi vyloženě učaroval. A vražednické tety taky nemají chybu. Jestli mi něco vadilo, tak hlavně přílišná divadelnost. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Což o to, vtipné to bylo dost, zasmál jsem se překvapivě hodně, nicméně mi vadilo to divadelní zpracování, které z toho celého dělalo spíš nereálnou grotesku než normální příběh. Tím pádem všechny ty dobré fóry jdou na vrub vykonstruovanosti a nepravděpodobnosti, což mi dojem ve výsledku zkazilo. 55% ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Naspeedovaný Cary Grant mi svými pohyby a grimasami připomínal podivnou kombinaci kvočny a Basila Fawltyho, takže jsem se musel celou dobu smát od ucha k uchu. Frank Capra se tentokrát odchýlil od svého žánru sociálních pohádek pro malé i dospělé, a chopil se černohumorné adaptace, kde vedle sebe mohou nerušeně řádit Theodore Roosevelt i Boris Karloff. A chopil se jí úspěšně. James Stewart si dal protentokrát pohov (přeci jenom, tenhle charakterní herec nedosahuje komediálních kvalit Caryho Granta, to věděl i Alfred Hitchcock), celý film odsýpá, hlášky létají na všechny strany a korunu tomu nasazuje Peter Lorre jako dr. Einstein. Úplně spokojený bych byl tehdy, když by se trošku pokrátila zdlouhavější střední část. Ale i tak - klobouk dolů. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (24)

  • Film byl natočen již v roce 1941, ale do kin šel až o tři roky později, kdy skončilo uvádění původní jevištní verze na Broadwayi. Důvodem byla klauzule ve smlouvě mezi tvůrci a studiem Warner Bros., která premiéru zakazovala dříve, než bude uvedeno poslední představení. Carymu Grantovi to nevadilo, dokonce doufal, že se film ztratí. (Pavlínka9)
  • Jediná spolupráce Franka Capry s Carym Grantem. (Kulmon)
  • Režisér Frank Capra byl během natáčení povolán do armády, ale dostal odklad, aby mohl film dotočit. (liquido26)

Reklama

Reklama