Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fascinující a dech vyrážející podívaná. Film, který za 112 minut pohladí diváka na srdci pestrým dobrodružstvím, skvěle vymyšlenými postavami, zajímavými úvahami, příjemným tempem a pozitivní náladou. Ten film sám o sobě splňuje fanouškovské přání. Chválím úplně vše, nedá se nic vytknout. 100% Say What You Mean and Mean What You Say ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Jelikož sem na tento film původně četl několik pochvalných recenzí (to byla chyba), moje očekávání bylo při sledování dost veliký. Výsledek je jasný zklamání. Trochu bláznivá road movie komedie, utápějící se ve ztřeštěné zápletce a amerických klišé, ve mně často probouzela rozpaky. Snaha v mnoha ohledech působit mravokárně a varovně, se utápí v absurdním ději a chování lidí, které je natolik vzdálené realitě, že jakákoli konfrontace s reálným světem se jeví, jako nesmyl. Nevím, o co autorům šlo. Jestli pobavit, tak se to chvílemi trochu i podařilo (Ne moc často. Mám rád jiný typ humoru.) Mě to ale přijde, že se snažili ještě o něco víc, a to se jim bohužel vůbec nepovadlo. Tohle bylo šlápnutí vedle a zdejší hodnocení zdaleka neodpovídá „kvalitám“ filmu. Já dávám 33%. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Podľa názvu som čakal nejaké naháňačky na diaľnici, no hneď na začiatku som dostal facku a na tento film som iba neveriacky pozeral. Neuveriteľné príbehy ktoré zažije James "Cyclops" Marsden na neexistujúcej diaľnici sú zábavnou scenáristickou šlehou. Treba pochváliť slušné herecké obsadenie, ktoré iba poteší - Chris Cooper opäť boduje, réžia je trefná, no ten dej - to už koho mohlo napadnúť? ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Já jsem sám sobě největším fandou" říká O. W. Grant poté, co Neilovi vysvětlí, že plní přání, každému však jenom jedno a to ještě podle svého uvážení. Následné příklady splněných přání obsahují takovou dávku cynismu, jakou mne ještě v žádném filmu nikdo neoblažil ("chtěli se vzít a žít šťastně až do smrti, tak jsem jim nechal vybouchnout auto před kostelem"). Neil podepíše standartní formulář (Beru tuto práci - podpis) a rychle se svým přáním "znát odpověď na všechny otázky" (a filozofující koulí k tomu) vyráží na neexistující dálnici I60, kde vše funguje jen a jen podle nálad jejího stvořitele. A tak si Neil může vsadit na bezedného žrouta, potkat "nejlepší šukačku" svého života, poznat drogu vzbuzující závislost již po prvním požití (vzorek zdarma), nechat se zavřít ve městě právníků nebo se jen tak bavit nad vzdělanými kritiky v Muzeu uměleckých podvrhů. Je to všechno ukrutná zábava, ale ještě o třídu výš je pan Cody, který jako bývalý tvůrce reklam nesnáší lež ("Mám rád cigarety, píšou tady, že způsobují rakovinu a je to pravda") a má prst neustále nebezpečně blízko odpalovače výbušniny na svém těle. Taková cesta může být poučnou (určitě nejen pro nerozhodného Neila), neboť zpod hromady hlášek nenápadně vykukují různá řešení (často divoká, ale vždy zajímavá) současných problémů světa. Mě po několikanásobném zhlédnutí tohoto snímku nezbývá než poslat tento vzkaz: "O.W. Grante! Nic si nepřeji a kdyby se ti zdálo, že ano, tak na to zapomeň. Kdyby si však něco přál někdo z mého okolí, tak mi zavolej, musím vidět, jak mu to splníš. Já se budu bavit a on to možná i přežije". ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S odstupem času cca 5-ti let se mi Interstate 60 sice stále jeví jako jeden z nejoriginálnějších snímků počátku nového milénia, ale plné hodnocení mu musím sebrat. Hlavní hrdina hledá sám sebe v ‚pohádkovém‘ světě, kde nic není nemožné, ale nepomáhá si k tomu vlastním rozumem, nýbrž díky věštecké kouli, která na sebe vzala formu biliardové osmičky, a shodou náhod, které mají evidentní předurčenost, tudíž i samotná myšlenka, že by to mohlo dopadnout špatně, nemá prostor. V momentě, kdy se pak začne rozhodovat sám za sebe, už má to nejtěžší za sebou, asi jako kdyby princovy někdo zabil draka a na něm zůstalo už jenom vystoupat po schodech a odnést si z věže princeznu, takže závěr tak trochu vyšumí. Ale Euphoria, město právníků a Chris Cooper jsou i nadále na absolut. Chápu, jak to Bob Gale myslel (viz. nadšení po první projekci), jen už mi to nepřijde tolik chytré a duchaplné, jak se to tváří. Možná taky proto, že jsem ve věku hlavního hrdiny a vidím to trochu jinak. :) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Sally (Melyssa Ade) komentuje film, který běží v televizi v 19. minutě, slovy: „Já bych nikdy neodešla.“ Jedná se o závěrečnou scénu z filmu Blízká setkání třetího druhu (1977). Jde o zásadní rozhodnutí – zda nastoupit do kosmické lodi mimozemšťanů či ne. (sator)
  • Christopher Lloyd (Ray) potřeboval dubléra, protože si nedokázal poradit při scéně míchání karet. Nahradil jej profesionální kouzelník. (Tygrys)
  • Magická koule z filmu se dá koupit pod názvem „Global Gizmos 50970 Magic Eight 8 Ball“. (sator)

Reklama

Reklama