Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Pavučina snů" je snad vůbec nejrozporuplnější film na motivy Stephena Kinga. Dělím ji na dvě části. První je do chvíle, než se objeví mimozemská stvoření. Originální titulky, zlověstná hudba a ukázková atmosféra, u které se přímo tetelím blahem. A pak druhá část. Ta, která začíná po nástupu mimozemšťanů, a která násilně a bez varování ničí vše, co se do té doby stačilo vybudovat. Film ztrácí téměř veškerou atmosféru, herci jsou odsunuti někam do pozadí a Morgan Freeman působí, jako by sem zabloudil z jiného filmu. Nemůžu si pomoct, ale i po x-tém zhlédnutí hodnotím stejně.:-( ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Další z adaptací Stephena Kinga, která opět potvrzuje, že natočit něco od tohoto autora není jen tak. Příběh o čtyřech přátelích, kteří si vyjedou na chatu, kde ale zrovna úřadují vesmírní návštěvníci je sice celkem zajímavý, ale ztrácí postupem času na atmosféře. První polovinu filmu jsem si říkal, že vidím parádní snímek, který má spoustu kladných míst. Atmosféru, tajemno, herce, napětí. To se ovšem rozplívá v okamžiku, kdy jsou nám představeni emzáci, kteří odstartují tu akční část snímku. Tím se totiž film zvrhává do vod hodně průměrné podívané, kterou drží nad vodou přeci jen slušné herecké obsazení (a Morgana Freemana nepočítám). Tím hlavním je zde Damian Lewis, který si se svou rolí ví rady a jelikož hraje vlastně dvě osobnosti tak působí naprosto skvěle. K tomu slušná kamera a prostředí. Je to prostě průměr, ale přeci jen to není tak hrozné jako tajemné okno. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá atmosféra, zimní krajina vážně dělá divy a přeje kameře. I pocit izolovanosti uprostřed hlubokých lesů byl působivý. ALE dějově to bylo poněkud zmatené, flashbacky s přítomným dějem nedržely pohromadě a ten slizký obušek se zubama, respektive mimozemský vetřelec byl spíš k smíchu. Přesto mohu říci, že jsem ty dvě hodina přežil celkem bez úhony, i proto, že jsem netknutý knižní předlohou. V opačném případě bych asi mluvil jinak (asi hodně jinak). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Podle slibnosti námětu a výsledného scénáře se dá soudit, že Kasdan s Kingovou předlohou solidně vymrdal. I přes své dvě hodiny nakonec zůstává snímek neuvěřitelně zkratkovitý, v mnoha momentech bez logičtějších vazeb a celkově působí dojmem, že Kasdan jako režisér nic moc. Místo, aby dával smysluplnější pojítka mezi flashbacky z dětství (potažmo osobní historii hrdinů), dění na chatě a ve vojenském štábu, nechává herce žvanit v tak blbě napsaných dialozích, až se chvílemi degraduje do sebeparodické roviny. Nu, ale přesto ty dvě hodiny dobře odsýpají hlavně díky hercům a neklidné atmosféře, které je v mrazivých lesích více než dost, a i přes výše zmíněná negativa se mi snímek (paradoxně) jeví stále sympaticky, jehož některé momenty se z hlavy jen tak nevykouří. 3 a ½ [bez logičtějšího opodstatnění zaokrouhleno nahoru :)] ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, tak nevím, jak dalece tvůrci Kinga nepochopili, ale už takhle od prvního pohledu se mi zdálo, že zřejmě nepochopili. Přinejmenším, že se jim nepovedlo udělat z knihy film. Měl jsem z toho dojem, že jako kniha to musí být velmi zajímavé, ale jako film příšerné. Hlavně se to tříštilo na takových detailech jako je třeba příběh. Jako divák jsem nevěděl, jestli to je o nadpřirozených schopnostech partičky dobrosrdečných kluků, nebo o jejich sociálních problémech, nebo o problémech připravenosti na národní úrovni, tajné invazi mimozemšťanů nebo dokonce přímo okázalé invazi mimozemšťanů, kteří jsou kdovíproč zlí. Snad kromě zajímavého hereckého obsazení a několika, atmosférou nápaditých, pasáží nenabízí nic, co by stálo za řeč. Jen povzdychnutí na konci filmu: "Ach, a mohlo to bejt tak zajímavý." ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Mezi původní knižní verzí Stephena Kinga a filmovou adaptací lze najít několik rozdílů. Například ve filmu se objevuje motto SSDD, které znamená "Strašnej svět, den jako den", zatímco v knize jde o PPDD představující "Pořád na prd, den jako den". (Rimer545)
  • Snímek se umístil na 18. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)

Reklama

Reklama